Γιατί ο Τζέρι Τζόουνς πιστεύει ότι οι Καουμπόηδες είναι καλύτερα με τον Μάικ ΜακΚάρθιΟ Τζέρι Τζόουνς είχε τους λόγους του για να διατηρήσει το status quo στο Ντάλας.

Οι Cowboys και ο ιδιοκτήτης τους το ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης Ο Mike McCarthy θα διατηρηθεί για τη σεζόν του 2024 παρά την έξοδο από τα πλέι οφ στον πρώτο γύρο.

Τζόουνς, 81, άνοιξε για τα κίνητρά του σε μια δήλωσηλέγοντας ότι πιστεύει στον προπονητή και ότι η ήττα από τους Packers δεν οφείλεται μόνο στον McCarthy, 60 ετών.

Ο Τζόουνς θεωρούσε ακόμη και τον εαυτό του «υπεύθυνο» για την ήττα με 48-32 εντός έδρας την Κυριακή.

«Σίγουρα, η καριέρα του Mike έχει δείξει επιτυχία μετά τη σεζόν σε υψηλό επίπεδο και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε ο Jones.

«Επιπλέον, την ήττα μας την Κυριακή την μοιράζονται όλοι εδώ, όχι μόνο ο προπονητής ΜακΚάρθι. Οι παίκτες μας. Οι προπονητές μας. Το μπροστινό μας γραφείο. Εγώ ο ίδιος. Υπάρχει ευθύνη για τα αποτελέσματά μας. Είμαι υπόλογος για τα αποτελέσματά μας. Ο φακός που χρησιμοποιούμε για να δούμε και να αξιολογήσουμε τον Coach McCarthy είναι ολιστικός.»

Ο Mike McCarthy θα παραμείνει για τη σεζόν του 2024 στο Ντάλας. Getty Images

Ερωτήματα προέκυψαν για τους Cowboys μετά από άλλη μια αποτυχία στα πλέι οφ υπό τον McCarthy, ο οποίος έχει ρεκόρ 1-3 postseason με τον σύλλογο από τότε που ανέλαβε ως επικεφαλής προπονητής το 2020.

Ο Jones παραδέχτηκε την απογοήτευσή του για την ήττα – ένα παιχνίδι στο οποίο οι Cowboys μπήκαν ως φαβορί – στο Green Bay.

«Αυτό είναι ένα από τα δικά μου [biggest] εκπλήξεις αφού ασχολήθηκα με τον αθλητισμό, τελεία», είπε ο Τζόουνς μετά το παιχνίδι. «Σε αυτόν τον βαθμό, ξέρω πόσο απογοητευμένοι είναι όλοι».

Η ομάδα έχει διαπρέψει στην κανονική περίοδο υπό τον McCarthy, σημειώνοντας 42-25 (0,625 ποσοστό νικών) με τρεις συνεχόμενες σεζόν 12 νικών.

Έχοντας αυτό υπόψη, ο Jones είπε την Τετάρτη ότι η ομάδα είναι καλύτερα με τον McCarthy.

«Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ κοντά και ικανή να πετύχει τους απώτερους στόχους μας και το καλύτερο βήμα προς τα εμπρός για εμάς θα είναι με τον Mike McCarthy ως προπονητή μας», είπε ο Jone. «Υπάρχει μεγάλο όφελος από τη συνέχιση της προόδου της ομάδας υπό την ηγεσία του Mike ως προπονητή μας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά επίπεδα επιτυχίας που σημειώθηκαν αυτή τη σεζόν ως αποτέλεσμα της προσέγγισης του Mike να ηγηθεί της ομάδας, τόσο με μεμονωμένους παίκτες όσο και με την ομάδα μας συλλογικά.

Ο Jerry Jones εξήγησε τη διαδικασία σκέψης του για να φέρει πίσω τον Mike McCarthy. Getty Images

«Ο Μάικ έχει το υψηλότερο ποσοστό νικών στην κανονική περίοδο από οποιονδήποτε προπονητή στην ιστορία των Cowboys και θα αφιερωθούμε, σε συνεργασία μαζί του, για να το μετατρέψουμε στην επίτευξη των στόχων μας μετά τη σεζόν».

Αυτό απηχεί τα συναισθήματα που μοιράστηκε ο στρατηγός Dak Prescott μετά την ήττα.

Ο παίκτης που καλούσε το σινιάλο έκανε 36 touchdowns και 410 συμπληρώσεις στο πρωτάθλημα φέτος, κερδίζοντας το τρίτο του νεύμα στο Pro Bowl και βάζοντας τον εαυτό του στη συζήτηση για τον MVP.

Ο στρατηγός Dallas Cowboys Dak Prescott υπερασπίστηκε στο παρελθόν τον Mike McCarthy. USA TODAY Sports μέσω Reuters Con

Πέταξε δύο αναχαιτίσεις στην ήττα από το Green Bay, αλλά είπε ότι δεν θα είχε φτάσει στο επίπεδο επιτυχίας που είχε φέτος χωρίς τον McCarthy, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα play-calling μετά από πρώην συντονιστή επίθεσης Η Κέλεν Μουρ απολύθηκε τον Μάρτιο.

«Είχα τη σεζόν που είχα εξαιτίας του» είπε ο Πρέσκοτ μετά την ήττα της Κυριακής. «Αυτή η ομάδα είχε την επιτυχία που είχε χάρη του».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading