Εορτασμοί Grand Prix «καλός τρόπος για να ξεκινήσει το καλοκαίρι» στο Μόντρεαλ | Globalnews.ca


Οι φίλοι των αγώνων από όλο τον κόσμο έχουν καταλάβει τμήματα του κέντρου του Μόντρεαλ καθώς ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χώρας.


Ο Καναδός Γκραν Πρι προσελκύει δεκάδες χιλιάδες θεατές για το ετήσιο τριήμερο, με τους εορτασμούς να συνεχίζονται έξω από την πίστα τα βράδια. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, ακόμη και καταστήματα γεμίζουν με θαυμαστές που συρρέουν στην πόλη για τους μεγάλους αγώνες και τις γιορτές.

Πατέρας και γιος Έντι και Άλεξ Νούνεζ ήρθαν από τη Νέα Υόρκη. Ως λάτρεις της F1, έχουν πάει και στην Ιταλία. Έφτασαν στο Μόντρεαλ πριν από την έναρξη και αποφάσισαν να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς στην Crescent Street.

«Είναι μια πολύ ωραία πόλη», είπε ο Alex Nunez την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι περπάτησαν επίσης στο Old Montreal νωρίτερα την ίδια μέρα.

Το Grand Prix δεν προσελκύει μόνο τουρίστες. Ο Max Makovka του Montrealer είχε την τύχη να δει μερικούς από τους προηγούμενους αγώνες. Φέτος, ήταν ενθουσιασμένος που πέρασε από το φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης για να συναντήσει άλλους θαυμαστές.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Είναι περισσότερο να βλέπεις όλους να συγκεντρώνονται», είπε η Makova. “Είναι μια πολύ ωραία εκδήλωση.”

Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc ποζάρει για μια φωτογραφία με έναν θαυμαστή στο Καναδικό Grand Prix την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στο Μόντρεαλ.

Ryan Remiorz/The Canadian Press

Το γεμάτο δράση Σαββατοκύριακο είναι «σίγουρα ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Έκτακτες ειδήσεις από τον Καναδά και από όλο τον κόσμο
αποστέλλεται στο email σας, όπως συμβαίνει.

«Προσωπικά είμαι πολύ μεγάλος οπαδός της Formula 1», είπε ο Makovka. «Οπότε περπατώντας βλέποντας τους πάντες να φοράνε τα πουκάμισά τους, τα καπέλα τους – είναι απλώς μεγάλο πράγμα για μένα να βλέπω άλλους ανθρώπους να μοιράζονται το άθλημα που αγαπώ».

Η εκπρόσωπος του Crescent Street Grand Prix Festival, Karine Delage, δήλωσε ότι η εκδήλωση εκτός έδρας είναι καλή για άτομα όλων των ηλικιών. Για το Σαββατοκύριακο, ο δρόμος μετατρέπεται σε χώρο με ποικίλες δωρεάν δραστηριότητες και περίπτερα. Θα υπάρχουν επίσης μπάντες και διασημότητες, είπε ο Delage.

«Είναι υπέροχο για την πόλη γιατί όποτε έρχονται τα χρήματα, αυτό κάνει το Μόντρεαλ να ανθίζει», είπε.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Χριστούγεννα τον Ιούνιο» για τις επιχειρήσεις

Το Grand Prix δεν είναι απλώς ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο για τους οπαδούς της F1, είναι επίσης μια τεράστια βοήθεια για τις επιχειρήσεις στο κέντρο του Μόντρεαλ.

Ο Glenn Castanheira, εκτελεστικός διευθυντής του Montréal Centre-Ville, το περιέγραψε ως «κυριολεκτικά Χριστούγεννα τον Ιούνιο» για τους εμπόρους.

«Και κάνει τη διαφορά για πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα λιανικής», είπε. «Επιτρέποντάς τους να αντέξουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τον υπόλοιπο χρόνο, είτε πρόκειται για κατασκευές, καιρικές συνθήκες ή διαμαρτυρίες.

Αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι το Γκραν Πρι έφερνε περίπου 100.000 άτομα την ημέρα στην πίστα του Ζιλ Βιλνέβ το 2023.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Έναρξη Grand Prix από την Crescent Street


Ο δήμαρχος του Μόντρεαλ λέει ότι πέρα ​​από την ώθηση που φέρνει η εκδήλωση στον πυρήνα του κέντρου της πόλης, έχει επίσης θετικό αντίκτυπο σε άλλες γειτονιές.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται επίσης να πάνε σε άλλους δήμους, όπως το Verdun, το Mont-Royal, το NDG, το Côte-des-Neiges», είπε η Valérie Plante. “Οι άνθρωποι θέλουν να επισκεφτούν το Μόντρεαλ επειδή συμβαίνουν πράγματα και σε άλλους δήμους.”

με αρχεία από τον Brayden Jagger Haines της Global

&copy 2024 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading