Επιστροφή στη μπάλα: Hurley χαρούμενος που ολοκλήρωσε τη συμφωνία


STORRS, Conn. — Ακόμη και με μια συμφωνία που θα τον έκανε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές μπάσκετ κολεγίων στη χώρα, ο Dan Hurley από το UConn δεν άφησε ποτέ τις σκέψεις του να απομακρυνθούν από αυτό που τον οδήγησε στην κορυφή του ανδρικού κόσμου του κολεγιακού μπάσκετ.

Περίπου ένα μήνα αφότου αρνήθηκε να γίνει επικεφαλής προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς του NBA, ο Χάρλεϊ συμφώνησε σε εξαετές συμβόλαιο 50 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τη σεζόν 2029-30. Θα λάβει 6,375 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν επιπλέον του βασικού του ετήσιου μισθού των 400.000 δολαρίων.

«Δεν είναι κάτι για το οποίο έχω εμμονή», είπε ο Hurley την Τρίτη. “Αν μη τι άλλο, έσυρα τα πόδια μου γιατί δεν ήθελα να το κοιτάξω, να το διαβάσω ή να ασχοληθώ με αυτό. Ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι στο κομμάτι του μπάσκετ, αλλά είναι ωραίο που τελείωσε”.

Η διατήρηση των βοηθών προπονητών του στο επιτελείο και η ενασχόληση με τις τρέχουσες πτυχές των κολεγιακών αθλημάτων ήταν μέρος του νέου συμβολαίου που υπέγραψε ο 51χρονος Hurley.

Ο Hurley γνωρίζει ότι ο Tom Moore, ο Luke Murray και ο Kimani Young είναι εξίσου υπεύθυνοι για τη διαδοχική κατάκτηση εθνικών τίτλων από το UConn.

«Είναι δύσκολο να συγκεντρώσω ένα προσωπικό γιατί δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν για μένα, απλώς η ένταση του τρόπου με τον οποίο πηγαίνουμε στην επιχείρησή μας και ο τρόπος που τρέχουμε το πρόγραμμά μας, είναι ένα διαφορετικό επίπεδο έντασης». είπε ο Χάρλεϊ. «Είμαι σκληρός με τους ανθρώπους που παίζουν για μένα και εργάζονται για μένα, είμαι απαιτητικός, οπότε είναι πάντα δύσκολο για μένα να βρω ανθρώπους να προσλάβω».

Ο Hurley έσπευσε να πιστώσει στον David Benedict, διευθυντή στίβου του UConn, ότι φρόντιζε τα πράγματα όπως έκανε από τότε που προσέλαβε τον Hurley.

«Ο Ντέιβ είναι τόσο υπεύθυνος όσο όλοι μας για το πού βρισκόμαστε», είπε ο Χάρλεϊ. “Η DB ήταν καλός συνεργάτης. Είχαμε αυτές τις συζητήσεις σχετικά με το μεταβαλλόμενο τοπίο του κολεγιακού μπάσκετ, την κατανομή εσόδων που έρχεται εδώ, τις τηλεοπτικές προσφορές και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε και να μεγιστοποιήσουμε την επωνυμία μας. Η επωνυμία μας είναι στην κορυφή του κολεγιακού μπάσκετ και η μπασκετική μας αριστεία είναι εδώ και στις δύο πλευρές, πώς να το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο για να μην υστερήσουμε.

«Θέλεις να μείνεις τόσο συγκεντρωμένος στη δουλειά σου ώστε να μπορείς να συνεχίσεις να πετυχαίνεις όλο και περισσότερα στην καριέρα σου. Πάντα το έκανε.

«Μας έχει παράσχει τους πόρους και κάνει ό,τι πρέπει να κάνουμε για να μας δώσει τους πόρους για να ανταγωνιστούμε στην κορυφή».

Η UConn είχε τέσσερις βασικούς επιλεγμένους στο πρόσφατο ντραφτ του ΝΒΑ, με Άλεξ Καραμπάν η μόνη μίζα που επέστρεφε για τα Huskies.

Ο Hurley είπε ότι ο πρωτοετής φοιτητής Liam McNeeley, ο οποίος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, είναι «το ίδιο έτοιμος όσο κάθε πρωτοετής που έχει μπει».

Ο Hurley πιστεύει ότι έχει ένα ρόστερ που μπορεί να ανταγωνιστεί για έναν τρίτο συνεχόμενο εθνικό τίτλο.

«Είμαστε σε παρόμοιο επίπεδο ταλέντων με αυτό που έμοιαζε η ομάδα (από την περασμένη σεζόν)», είπε ο Hurley. «Μπορείτε να δείτε κάποιες πραγματικές δυνατότητες εκεί».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading