Η τελευταία δοκιμή Bill Belichick του Jets μπορεί να είναι και η τελευταία τους


Οι Jets ελπίζουν να κλείσουν τη σεζόν με υψηλούς τόνους μετά από αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα τρενάκι του λούνα παρκ μιας ακόμη χαμένης χρονιάς.

Αλλά το φινάλε κόντρα στους Patriots δεν θα έρθει χωρίς πολύ σεβασμό για τον προπονητή Bill Belichick.

Έχουν γίνει πολλές εικασίες για αν το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι το τελευταίο του Belichick μετά από τη χειρότερη σεζόν 4-12 της καριέρας.

Δέχτηκε πυρά καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη Robert Kraft και τον πρόεδρο της ομάδας Jonathan Kraft τη Δευτέρα μετά τον αγώνα.

Ωστόσο, το σήμα της σεζόν δεν είναι αυτό που έρχεται στο μυαλό για τους Jets.

Η κληρονομιά του Belichick είναι πάνω από όλα.


Ο Γκάρετ Γουίλσον είπε ότι θα ήταν "λυπημένος" αν η Κυριακή σηματοδότησε το τελευταίο παιχνίδι του Bill Belichick με τους Patriots.
Ο Garrett Wilson είπε ότι θα ήταν «λυπηρό» αν η Κυριακή σηματοδοτούσε τον τελευταίο αγώνα του Bill Belichick με τους Patriots. Bill Kostroun για τη NY Post

«Προφανώς, ένας θρύλος στο παιχνίδι και ένας από τους σπουδαίους προπονητές όλων των εποχών», είπε ο Γκάρετ Γουίλσον μετά την προπόνηση της Παρασκευής. «Δεν το ήξερα αυτό. Αυτό λένε, είναι το τελευταίο του παιχνίδι;

«Αυτό είναι λυπηρό, στην πραγματικότητα».

Αλλά η απειλή της τρομερής άμυνας του δεν είναι πολύ πίσω.

Οι Jets θα στοιβάζονται απέναντι σε έναν θρύλο με συνολικό ρεκόρ 302-164 σε μια σχεδόν 29χρονη προπονητική καριέρα (24 με τη Νέα Αγγλία και πέντε με το Κλίβελαντ) που σημείωσε έξι νίκες στο Super Bowl.

Η άμυνα του Belichick είναι αυτή που ο Wilson και ο επιθετικός συντονιστής Nathaniel Hackett βλέπουν ως πολλαπλή απειλή.

“Αυτός είναι [Belichick] τόσο πολλαπλά, βρίσκει παιδιά που ταιριάζουν σε αυτό. Τα παιδιά είναι πολλαπλά, όπως ο Jabrill Peppers. Μπορούν να κάνουν τα πάντα. Μπορείτε να τα βάλετε στο κουτί, μπορείτε να τα βάλετε στην πλάτη, ακόμη και να έρθετε και να παίξετε στη γραμμή», είπε ο Wilson. «Είναι μια άμυνα που είναι πραγματικά πολλαπλή και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Όταν είσαι τόσο πολλαπλός, σου δίνει πολλά να ανησυχείς ως προσβολή. Πρέπει να λάβετε υπόψη όλες αυτές τις εμφανίσεις, να προσπαθήσετε και να εξασκηθείτε για όλες αυτές τις εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μπορεί να αφαιρέσετε μερικά από τα πράγματα στα οποία θέλετε πραγματικά να είστε καλοί, τα βασικά στοιχεία.

«Και νομίζω ότι αυτή είναι ίσως η νοοτροπία τους σε αυτό, να σας δώσει πολλά πράγματα για να ανησυχείτε. Όσο για το πώς παίζουν, παίζουν με τα μαλλιά τους στη φωτιά και θα είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Είχαν εξαιρετική άμυνα και κάθε φορά που τους κοντράρουμε, είναι ένα υπέροχο ματς».

Ο Χάκετ συμφώνησε την Τετάρτη, λέγοντας ότι ο Μπέλιτσικ παρουσιάζει «πολλά» πιθανά εμπόδια.


Η άμυνα του Bill Belichick θα εξακολουθεί να δημιουργεί πολλά εμπόδια για τους Jets την Κυριακή παρά το ρεκόρ τους 4-12.
Η άμυνα του Bill Belichick θα εξακολουθεί να δημιουργεί πολλά εμπόδια για τους Jets την Κυριακή παρά το ρεκόρ τους 4-12. Getty Images

«Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένας λαμπρός προπονητής σε αυτό το πρωτάθλημα. Ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, προπονητής όλων των εποχών. Τόσος σεβασμός για αυτόν και όλα όσα έχει καταφέρει», είπε ο Χάκετ. «Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά κάνοντας τα ίδια πράγματα για τους παίκτες, αλλά απλώς προκαλεί τόσο μεγάλη σύγχυση με τις διαφορετικές ομάδες προσωπικού. … Μερικές φορές οι τύποι παίζουν DB, μερικές φορές παίζουν linebacker, μερικές φορές παίζουν αμυντική γραμμή, οπότε νομίζω ότι είναι απλά πράγματα που πρέπει όλοι να κλειδώσουμε και να επικοινωνήσουμε σε όλο αυτό το παιχνίδι.”

Οι Patriots κατατάσσονται στην έκτη θέση σε επιτρεπόμενες γιάρδες στο πρωτάθλημα με 304,6, ακριβώς πίσω από τους Jets (303,1).

Οι πιπεριές έχουν τεθεί δύο κοψίματα για 34 γιάρδες κορυφαίας καριέρας μαζί με ένα αναγκαστικό χτύπημα, δύο χτυπήματα στρατηγού και 76 συνδυασμένα τάκλιν.

Ο Belichick είχε επίσης τον αριθμό Jets για τους τελευταίους 15 αγώνες, την πιο πρόσφατη νίκη των Jets στη σειρά που έρχεται στις 27 Δεκεμβρίου 2015 σε μια νίκη με 26-20 στην παράταση στην Εβδομάδα 16.

Οι Τζετς δεν έχουν κερδίσει στο Φόξμπορο της Μασαχουσέτης από τον αγώνα τους για τον γύρο τμημάτων AFC στις 16 Ιανουαρίου 2011.

Εάν ο Belichick οδηγήσει τους Patriots σε μια νίκη, θα σήμαινε τις περισσότερες διαδοχικές νίκες της ομάδας έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου.

«Θα βγούμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Περίοδος. Θέλω οπωσδήποτε να σέβομαι αυτό που συμβαίνει όσο μετά το παιχνίδι και άλλα τέτοια. Δεν γνωρίζω. Αλλά θα βγούμε εκεί με κάτι να αποδείξουμε», είπε ο Wilson. «Δεν θα είχε σημασία ποιος είναι απέναντί ​​μας. Τυχαίνει να είναι οι Patriots και τυχαίνει να έχουν κερδίσει τους περισσότερους αγώνες μαζί μας. Λοιπόν, πρέπει να τελειώσουμε με το ξερό και αν είναι το τελευταίο του παιχνίδι που προπονεί, όπως είπα, είναι ένας θρύλος που φεύγει από το παιχνίδι και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εκεί έξω μαζί του».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading