Οι αρκούδες πρέπει να μάθουν από το λάθος των Giants Daniel Jones στην απόφαση του Justin Fields: Kurt WarnerΚαθώς οι Bears σταθμίζουν την απόφαση που θα μπορούσε να χαράξει την πορεία για ολόκληρη την offseason του NFL, η συμβουλή ενός προπονητή του Hall of Fame είναι να μάθει από το πρόσφατο λάθος των Giants.

Οι Αρκούδες πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει με τον στρατηγό Τζάστιν Φιλντς και ανταλλάξτε την Νο. 1 επιλογή στο ντραφτ — επαναλαμβάνοντας την απόφαση που πήραν πέρυσι, παρακάμπτοντας τις πρώτες τέσσερις επιλογές των Bryce Young, CJ Stroud και Anthony Richardson — ή ανταλλάξτε τα Fields και ξεκινήστε από την αρχή φτιάχνοντας τους Caleb Williams, Drake Maye ή Jayden Daniels .

«Όταν φτάσετε στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σε αυτό το πρωτάθλημα με στρατηγούς – τι πρέπει να τους πληρώσετε και τι σημαίνει αυτό για τον οργανισμό σας – καλύτερα να ξέρετε ότι είναι ο τύπος», είπε ο αναλυτής του NFL Network Kurt Warner σε μια επιλεγμένη ομάδα δημοσιογράφων. στο Super Bowl 2024. «Αυτό, για μένα, είναι όπου οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Οι γίγαντες πηγαίνουν να δώσουν 40 εκατομμύρια δολάρια [per year] στον Ντάνιελ Τζόουνς. Δεν μας έχει δείξει ότι είναι αυτός ο τύπος. Έχουμε δει αναλαμπές, ίσως. Οι γίγαντες εξακολουθούν να είναι πίσω από το 8-μπάλα γιατί δεν είναι ακόμα αυτός ο τύπος. Ίσως θα είναι, αλλά δεν είναι σωστό τώρα – και τον πλήρωσαν».

Ο Ντάνιελ Τζόουνς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο 160 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Γίγαντες πριν από την περασμένη σεζόν. AP
Οι Bears έχουν να πάρουν μια κρίσιμη απόφαση σχετικά με τον Justin Fields αυτή την εκτός εποχής. Getty Images

Ο Τζόουνς έγραψε ιστορία την περασμένη εκτός σεζόν, καθώς έγινε ο πρώτος στρατηγός από την εφαρμογή της μισθολογικής κλίμακας πρωτάρης το 2011, ο οποίος είχε απορρίψει την επιλογή του για το πέμπτο έτος, αλλά συνέβαλε στην υπογραφή επέκτασης.

Το τετραετές συμβόλαιο των 160 εκατομμυρίων δολαρίων περιελάμβανε εγγυημένα 82 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και μια πιθανή έξοδο για τους Giants μετά από δύο σεζόν, επειδή η χρέωση του Τζόουνς (22,2 εκατομμύρια δολάρια) αν κυκλοφορήσει το 2025 συν το ανώτατο όριο μισθού ενός πρωτάρη ή δεύτερου χρόνου. Το hit still θα ήταν μικρότερο από το χτύπημα του Jones (41,6 εκατομμύρια δολάρια) αν ήταν στο ρόστερ.

Οι Γίγαντες επιστρέφουν στην αγορά των στρατιωτών επειδή ο Τζόουνς πήγε 1-5 ως βασικός και υπέστη δύο σοβαρούς τραυματισμούς – έναν δεύτερο σε τρία χρόνια στον λαιμό του και έναν σχισμένο ACL στο τέλος της σεζόν – σε μια σεζόν με τη χειρότερη καριέρα.

«Πιστεύω ότι το συμβόλαιο τα ξόδεψαν λίγο», είπε ο αναλυτής του ESPN NFL Draft, Jordan Reid, στην The Post τον περασμένο μήνα. «Δεν θέλω να πω ότι έχουν μετανιώσει, αλλά νομίζω ότι ξέρουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά με τον Daniel Jones ως στρατηγό του μέλλοντός τους».

Οι Γίγαντες κρατούν το Νο. 6 και έτσι ίσως χρειαστεί να ανταλλάξουν για να εξασφαλίσουν έναν από τους συναινετικούς τρεις στρατηγούς ή να αποφασίσουν εάν ο Τζέι Τζέι ΜακΚάρθι είναι ικανός – όπως θεωρήθηκε ο Τζόουνς όταν επιλέχθηκε στο Νο. 6 το 2019.

«Οι προοπτικές των γενεών στο κολέγιο δεν εγγυώνται τις προοπτικές των γενεών στο NFL», είπε ο Warner, ένας πρώην στρατηγός των Giants, ο οποίος ήταν περιβόητος χωρίς σύνταξη.

Ο Φιλντς και ο Τζόουνς είχαν παρόμοιους αριθμούς μετά από τρεις σεζόν.

Το Fields είναι 10-28 με βαθμολογία 82,3 στρατηγών και 40 touchdown και 30 αναχαιτίσεις στον αέρα συν 2.220 γιάρδες και 14 touchdowns στο έδαφος.

Πριν από την τέταρτη σεζόν του Τζόουνς, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Giants έφτασαν στα πλέι οφ με μια επίθεση με δύναμη από τον Saquon Barkley, τα νούμερα της τριετίας του ήταν 12-25 με βαθμολογία 84,3 στρατηγοί, 45 touchdowns και 29 κοψίματα στον αέρα συν 1.000 γιάρδες και πέντε touchdowns στο έδαφος.

Οι Giants θα μπορούσαν να είχαν υπογράψει με τον Barkley επέκταση και να είχαν επισημάνει τον Jones (ο οποίος θα ήταν τώρα ελεύθερος), αλλά επέλεξαν το αντίθετο, πιστεύοντας ότι ο στρατηγός στράφηκε σε κόρνερ.

Ο Kurt Warner είχε μερικές συμβουλές για το πώς οι Bears θα πρέπει να χειριστούν την offseason τους. FilmMagic

Ο Φιλντς βγαίνει από την καλύτερή του σεζόν, οπότε υπάρχει επιχείρημα να αφήσει την πορεία να συνεχιστεί.

«Όταν έχεις τρία χρόνια και δεν διώχνεις την αμφιβολία, νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσεις», είπε η Warner. «Δεν μπορείτε απλώς να πληρώσετε αυτόν τον τύπο 50 εκατομμύρια δολάρια με την ελπίδα ότι αυτές οι αναλαμπές που είδατε θα μετατραπούν σε μεγαλείο. Μπορεί να είναι ατυχές γιατί μερικά από αυτά τα παιδιά παίζουν πολύ νωρίς – δεν είναι έτοιμοι – αλλά το επόμενο συμβόλαιό τους θα καθοριστεί από αυτό.

«Πρέπει να βάλεις το στοιχείο του [the Bears] έχουν την Νο. 1 επιλογή. Δεν είναι σαν να έχουν το Νο. 23 και απλώς θα πάνε να πάρουν τον επόμενο στρατηγό».

Το Fields οφείλεται περίπου 3,2 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά το 2024 και είναι επιλέξιμο για πρώτη φορά να υπογράψει πολυετή επέκταση.

Εάν ο Fields διαπραγματευτεί πριν από το ντραφτ, η επόμενη ομάδα του θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα ασκήσει την πέμπτη του επιλογή για το 2025 με περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια έως τις 2 Μαΐου, πιθανώς χωρίς να τον δει ποτέ να προπονείται.

Η κατάσταση θυμίζει την εποχή που οι Jets αντάλλαξαν τον Sam Darnold στους Panthers μετά από τρεις σεζόν, προκειμένου να ανοίξουν περιθώρια για τη σύνταξη του Zach Wilson.

Οι Πάνθηρες άσκησαν την επιλογή του Ντάρνολντ, το οποίο αποδείχτηκε λάθος αφού έμεινε δύο φορές στον πάγκο, αλλά και πάλι ήταν λιγότερο δαπανηρό από ό,τι αν παραταθεί πέραν των δύο ετών.

Οι συνεργάτες των Bears για το Fields θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τους Steelers, Falcons, Viking και Raiders.

Οι Commanders, οι Patriots και ίσως ακόμη και οι Giants θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις κληρώσεις εάν η επιλογή Νο. 1 γίνει διαθέσιμη.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading