Οι γίγαντες στοιχηματίζουν στον Cor'Dale Flott για να κάνουν «πραγματικά μεγάλο άλμα» με αλλαγή θέσηςΟι γίγαντες αγόρασαν γωνίες στο κατάστημα των δεκάρων αυτή την εκτός εποχής λόγω της πεποίθησης ότι ο Cor'Dale Flott είναι κάτι περισσότερο από ένα νικέλιο.

Έχοντας μεγάλη ανάγκη για ένα αρχικό εξωτερικό κόρνερ, οι Giants δεν υπέγραψαν ξανά τον τριετές βασικό παίκτη Adoree Jackson ή δεν στράφηκαν σε έναν άλλο ακριβό βετεράνο free agent.

Δεν έκαναν ντραφτ νέο βασικό στο δεύτερο γύρο.

Δεν στράφηκαν στον ευέλικτο αμυντικό μπακ Nick McCloud – του οποίου ο μισθός 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων είναι διπλάσιος από αυτόν του Flott – ως την πρώτη τους εσωτερική λύση.

Αποφασίστηκε ότι ο Flott των 6 ποδιών και των 177 λιβρών είχε μεταδοθεί λανθασμένα την περασμένη σεζόν ως νίκελμπακ που έπαιξε το 83 τοις εκατό των αμυντικών του στιγμιότυπων στην υποδοχή.

Ο Cor'Dale Flott απευθύνεται στους δημοσιογράφους μετά την προπόνηση των Giants την Πέμπτη. Corey Sipkin για τη NY Post

Όταν οι Giants έκαναν προπόνηση την Πέμπτη, η επιλογή του τρίτου γύρου του 2022 παρατάχθηκε ως το Νο. 2 cornerback απέναντι από τον Deonte Banks.

«Ο νεαρός άνδρας είναι εργάτης, ευσυνείδητο παιδί, θέλει να κάνει σωστά, θέλει να παίζει καλά, είναι φυσικά σκληρός», είπε ο προπονητής αμυντικών μπακ Τζερόμ Χέντερσον. «Αν ήταν 200 λίβρες, θα ήταν κόλαση με ρόδες».

Ο Flott, που θέλει να πάρει μερικά κιλά παραπάνω, είναι ένας από τους παίκτες που επηρεάζονται περισσότερο από τον αμυντικό συντονιστή αλλαγή από Wink Martindale σε Shane Bowen.

Παρά το ιδανικό αδύνατο καρέ του, ο Flott δεν είχε τη δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος για να παραμείνει υγιής ενώ έπαιζε το στυλ του Martindale για την κάλυψη κάθε κάτω περιμετρικού τύπου.

Ο Cor'Dale Flott (28) έπαιξε τα περισσότερα από τα στιγμιότυπά του στον κουλοχέρη την περασμένη σεζόν. Corey Sipkin για τη NY Post

Μεταφέρθηκε στο φρουτ – μια απόφαση με την οποία δεν συμφωνούσαν όλοι στην οργάνωση – και δυσκολεύτηκε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης.

Το σχέδιο του Bowen απαιτεί έναν σωματικό τάκλερ στην υποδοχή — μπείτε πρωτάρης Η επιλογή του τρίτου γύρου Ντρου Φίλιπς — αλλά οι αρχές κάλυψης ζώνης εκτός μπάλας θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα στον Flott για ανάγνωση και αντίδραση στην περίμετρο.

«Ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία», είπε ο Flott. «Μου δίνει σιγουριά ότι οι προπονητές έχουν εμπιστοσύνη σε μένα, ότι η ομάδα έχει εμπιστοσύνη σε μένα. Απλώς πρέπει να συνεχίσω να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. … Το να μπορείς να έχεις πίσω στην πλάγια γραμμή, να μπορείς να κοιτάς τον τέταρτο, να παίρνεις περισσότερα παιχνίδια και ευκαιρίες για την μπάλα.”

Ο Flott, 22 ετών, μπαίνει στην τρίτη του σεζόν, αλλά εξακολουθεί να είναι μικρότερος από τέσσερις από τις έξι επιλογές των Giants το 2024.

Σε συνδυασμό με τον 23χρονο Μπανκς, οι Giants έχουν το νεότερο δίδυμο των αρχικών κόρνερ στο NFL.

«Δεν το σκεφτόμαστε πραγματικά, αν είμαι ειλικρινής», είπε ο Flott. «Σκεφτόμαστε απλώς να γίνουμε το καλύτερο δίδυμο που θα υπάρξει».

Οι Cor'Dale Flott (28) και Deonte Banks (3) ήταν οι δύο αρχικοί κόρνερ των Giants στην προπόνηση την Πέμπτη. Corey Sipkin για τη NY Post

Η μόνη ασφάλιση των Giants εάν ο Flott παραπαίει είναι ο νεοφερμένος Ντέιβιντ Λονγκ Τζούνιορ (12 ξεκινήματα καριέρας) – υπέγραψε για το ελάχιστο βετεράνων – και ο Τρε Χόκινς (3), ακολουθούμενος από τους πρώτους πόντους McCloud (11) και Darnay Holmes (11).

Για να μειώσει την ευαισθησία του σε τραυματισμούς μετά από εννέα χαμένους αγώνες καριέρας, ο Flott πρόσθεσε «περισσότερα μασάζ, περισσότερες μπότες βελονισμού και συμπίεσης» στη ρουτίνα του.

«Ήταν φοβερός αυτή τη σεζόν εκτός εποχής – σπουδάζει, δουλεύει», είπε ο Χέντερσον. «Περιμένω από τον Flott να έχει μια πραγματικά παραγωγική, καλή χρονιά για εμάς. Ελπίζετε να κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα και κάνει τα πάντα για να κάνει αυτό το άλμα».

Ο Cor'Dale Flott αντιδρά κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού Giants εναντίον των Raiders την περασμένη σεζόν. Charles Wenzelberg

Ακόμη και πριν ο προπονητής Brian Daboll μιλήσει για ψήφο εμπιστοσύνης για τον Flott νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Giants το έδειξαν.

Ο γενικός διευθυντής Joe Schoen αντάλλαξε το υψηλότερο από δύο επιλογές του δεύτερου γύρου (Νο. 39) στους Panthers στο πακέτο για να αποκτήσει τον edge rusher Brian Burnsκαι στη συνέχεια παρακολούθησαν καθώς τέσσερις συνεχόμενες κόρνερ επιλέχθηκαν με το Νο. 40-43.

Οι Γίγαντες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις πριν από το προσχέδιο με τον Bo Melton (Cardinals) και τον Kool-Aid McKinstry (Saints) στις εγκαταστάσεις τους, δεν έκαναν ανταλλαγή και προπονήθηκε ασφάλεια Tyler Nubin στο Νο. 47.

«Εκμεταλλεύτηκα κάθε ευκαιρία που είχα από την πρώτη χρονιά μέχρι την τρίτη χρονιά. Το ίδιο επείγον εξακολουθεί να ισχύει», είπε ο Flott. «Το πιο σημαντικό, ο καθένας είναι στο δικό του χρονοδιάγραμμα και δεν μπορείς να συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτό που κάνουν οι άλλοι τύποι.

«Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατάτε σημειώσεις από τους βετεράνους και να καταλάβετε τι λειτουργεί για εσάς. Απλώς επιλέγοντας τα μυαλά των ανδρών, σε αυτό άρχισα να δουλεύω και να βελτιώνομαι».

Ο Flott έκανε τη δύσκολη αποστολή την Πέμπτη να ταιριάξει με τον πρώην συμπαίκτη του στο LSU, Malik Nabers.

Ο πολυδιαφημισμένος εκλεκτός του πρώτου γύρου κέρδισε τον Flott με μια διπλή κίνηση προς τα κάτω για ένα touchdown και τον δοκίμασε με εκρηκτικότητα μέσα και έξω από τα διαλείμματα.

«Είναι σίγουρα γρήγορος και πολλοί DB θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν», είπε ο Flott. «Πρέπει να το αντιμετωπίσω μόνος μου. Είναι καλό που του πάω εναντίον του».

Η ήσυχη offseason των Giants στο cornerback ήταν ένα στοίχημα ότι ο Flott θα κρατήσει το δικό του σε πολλά άλλα δύσκολα ματς που θα ακολουθήσουν.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading