Ο Ραμίζ Ράτζα επικρίνει τη διοίκηση της ομάδας για την έναρξη της ανακάτεψης ζευγών στη σειρά NZ


Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Cricket Board (PCB), Ramiz Raja, εξέφρασε την έντονη κριτική του κατά της απόφασης της διοίκησης της ομάδας να αναστατώσει το επιτυχημένο εναρκτήριο ζευγάρι των Mohammad Rizwan και Babar Azam κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σειράς T20 International εναντίον της Νέας Ζηλανδίας.

Η Νέα Ζηλανδία σφράγισε τη σειρά T20 της εναντίον του Πακιστάν με δύο επιπλέον παιχνίδια την Τετάρτη μετά από ένα ρεκόρ 137 από 62 μπάλες από τον πρωταθλητή Finn Allen στο University Oval στο Dunedin.

Οι Μαύροι Καπέλα, που στάλθηκαν στο ρόπαλο στο 3ο παιχνίδι της σειράς των πέντε αγώνων, κέρδισαν με 45 σερί αφού σημείωσαν ένα κολοσσιαίο 224 για επτά και περιόρισαν το Πακιστάν σε 179 για επτά.

Μιλώντας στο κανάλι του στο YouTube, ο Raja αμφισβήτησε το σκεπτικό πίσω από το σπάσιμο ενός διάσημου εναρκτήριου ζεύγους, τονίζοντας τη σημασία της συνέχειας και της συνεπούς εργασίας για τη δημιουργία μιας ισχυρής συνεργασίας.

“Δημιουργήθηκε τόση μεγάλη πίεση για να σπάσει το εναρκτήριο ζευγάρι των Babar και Rizwan. Μετά την κατάρριψη της αρχικής συνεργασίας, η οποία αξιολογήθηκε με βάση το ποσοστό χτυπημάτων. Όταν φέρνεις νέους παίκτες, μπορεί να έχουν καλή απόδοση στα πρωταθλήματα, αλλά το διεθνές κρίκετ είναι ένα διαφορετικό θηρίο όπου υπάρχει πίεση, και η εστίαση όλου του κόσμου είναι σε σένα.Έσπασες το εναρκτήριο ζευγάρι που ήταν διάσημο σε όλο τον κόσμο. Είτε έχεις εργαστήριο εκπαιδευμένων ανοιχτήρων πίσω σου που σταδιακά παρουσιάζονται, όταν δεν έχεις άλλες επιλογές. Χρειάζεται χρόνος για να σχηματίσετε ένα αρχικό ζευγάρι. Δεν είναι εύκολη δουλειά. Έτσι, αν έχετε ένα ζευγάρι και σας κρατούσαν σταθερά στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων, τι όφελος είχατε αφού το σπάσατε;». είπε ο Ράτζα.

Απαντώντας στις κατηγορίες για προκατάληψη προς τον Μπαμπάρ, ο πρώην παίκτης του κρίκετ υπερασπίστηκε την υποστήριξή του σε οποιονδήποτε αρχηγό, υπογραμμίζοντας τις πολύπλευρες ευθύνες της ηγεσίας τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

“Η κατηγορία που μου έγινε ήταν ότι υποστήριξα τον Μπαμπάρ Αζάμ. Υποστηρίζω κάθε αρχηγό γιατί ο ρόλος τους είναι να οδηγούν όχι μόνο στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά επεκτείνεται και εκτός γηπέδου”, κατέληξε.