Ο Hafeez αποκαλύπτει πρόγραμμα ανταλλαγής κρίκετ με την Αυστραλία


Σε μια σημαντική κίνηση προς την ανάπτυξη του κρίκετ, το Πακιστάν Κρίκετ (PCB) και το Κρίκετ Αυστραλία (CA) φέρεται να κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός προγράμματος ανταλλαγής προς όφελος των αναπτυξιακών ομάδων και των δύο εθνών.

Ο διευθυντής της ομάδας του Πακιστάν, Mohammad Hafeez, ενώ μιλούσε στο presser μετά τον αγώνα, αποκάλυψε τις λεπτομέρειες αυτής της συλλογικής προσπάθειας, με στόχο να ενισχύσει τις δεξιότητες και την προσαρμοστικότητα των παικτών σε διαφορετικές συνθήκες κρίκετ.

Ο Hafeez, αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Cricket Australia κατέληξαν σε συμφωνία για τη διευκόλυνση των τακτικών επισκέψεων από διάφορες πακιστανικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένων των Πακιστανών U19, του Πακιστάν Α και των Γυναικών Πακιστάν – στην Αυστραλία.

“Έχουμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Cricket Australia. Συμφώνησαν για το πρόγραμμα ανταλλαγών μας επειδή θέλαμε περισσότερες επισκεπτόμενες ομάδες από το Πακιστάν, το Πακιστάν U19, το Πακιστάν Α και τις γυναίκες του Πακιστάν να επισκέπτονται την Αυστραλία σε τακτική βάση και παρόμοια μπορούμε να προσφέρουμε το ίδιο πρόγραμμα σε αυτές τις ομάδες στο Πακιστάν. Αυτό θα βοηθήσει όλους τους παίκτες στο μέλλον και η συμφωνία θα υπογραφεί σύντομα.”

Τόνισε περαιτέρω το αμοιβαίο όφελος μιας τέτοιας διευθέτησης, τονίζοντας την αναγκαιότητα εγκλιματισμού των παικτών σε διαφορετικά περιβάλλοντα κρίκετ.

“Πρέπει να εξασκηθούμε περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες, και χρειάζονται εξάσκηση σε ασιατικές συνθήκες. Και σύντομα, θα μάθετε ότι αυτή η συμφωνία έχει υπογραφεί”, πρόσθεσε ο Hafeez.

Επιπλέον, ο Mohammad Hafeez πρότεινε μια σύσταση στο Διεθνές Συμβούλιο Κρίκετ (ICC) σχετικά με τα τέλη αγώνων δοκιμών. Προέτρεψε το ICC να εφαρμόσει ένα τυποποιημένο τέλος αγώνα που θα ισχύει για παίκτες από όλα τα έθνη που παίζουν δοκιμαστικά.

«Θα προτείνω στο ICC ότι με τον τρόπο που προωθούν τα πρωταθλήματα T20 σε όλο τον κόσμο, εγκρίνουν NOC, παρομοίως για να σώσουν το δοκιμαστικό wicket, θα πρέπει να εισαγάγουν τυπικό τέλος αγώνα για όλα τα ταμπλό, έτσι ώστε όλοι οι παίκτες των εθνών κρίκετ δοκιμών να μπορούν να έχουν την ίδια αμοιβή αγώνα», κατέληξε.