Ο Isaacs του TTU κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση ανηλίκου


Texas Tech μπασκετμπολίστας Pop Isaacs κατηγορείται σε αστική αγωγή για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο κατά τη διάρκεια ομαδικού ταξιδιού στις Μπαχάμες τον Νοέμβριο.

Η μήνυση, αντίγραφο της οποίας αποκτήθηκε από το ESPN, κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Lubbock (Τέξας) από τους γονείς του κοριτσιού που λέει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση.

Το κορίτσι ήταν 17 ετών την ώρα του φερόμενου περιστατικού. Η ηλικία συναίνεσης στις Μπαχάμες είναι 16, αλλά η αγωγή λέει ότι ήταν μεθυσμένη εκείνη τη στιγμή και δεν μπορούσε να δώσει τη συγκατάθεσή της. Ζητά αποζημίωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι Red Raiders έπαιζαν στο Battle 4 Atlantis στο Paradise Island εκείνη την εποχή.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ένας ενισχυτής της Texas Tech αγόρασε αλκοολούχα ποτά για τον Isaacs και έναν συμπαίκτη του. Ήταν σε ένα δωμάτιο με δύο κορίτσια, ηλικίας 17 και 16 ετών. Η μήνυση λέει ότι ο Isaacs και η 17χρονη πήγαν σε άλλο δωμάτιο, όπου δέχθηκε σεξουαλική επίθεση αφού «προσπάθησε να τον τσακώσει».

Σύμφωνα με την αγωγή, οι ενάγοντες επικοινώνησαν με τον προπονητή του Texas Tech Grant McCasland στις 14 Δεκεμβρίου. Ο McCasland ανέφερε την κατάσταση στον αθλητικό διευθυντή Kirby Hocutt και σε άλλους πανεπιστημιακούς αξιωματούχους, λέει.

Η Texas Tech δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του ESPN για σχολιασμό.

Ο Isaacs έπαιξε και στα 13 παιχνίδια αυτή τη σεζόν για την Texas Tech, έχοντας κατά μέσο όρο 15,8 πόντους και 3,4 ασίστ.

Το Texas Tech (11-2) έχει προγραμματιστεί να παίξει στο Τέξας το Σάββατο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading