Ο Mohammad Hafeez αναφέρεται στην απουσία του Shaheen Afridi από το Sydney Test


Ο διευθυντής της ομάδας του Πακιστάν και επικεφαλής προπονητής, Mohammad Hafeez, έδωσε πληροφορίες σχετικά με το σκεπτικό πίσω από την ανάπαυση του γρήγορου σφαιριστή Shaheen Afridi για το Sydney Test.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης μετά τον αγώνα μετά το τρίτο τεστ, ο Hafeez τόνισε τη σημασία της διαχείρισης του φόρτου εργασίας του Afridi για την πρόληψη τυχόν αρνητικών επιπτώσεων στο σώμα του.

“Πήραμε την απόφαση να ξεκουράσουμε τον Shaheen και να διαχειριστούμε τον φόρτο εργασίας του επειδή δεν θέλαμε να επηρεαστεί αρνητικά το σώμα του. Τον τελευταίο ένα χρόνο από την επιστροφή του από τον τραυματισμό του, δούλεψε σκληρά και ο φόρτος εργασίας του ήταν τεράστιος. Θέλαμε να του δώσουμε ένα διάλειμμα και να διαχειριστούμε τον φόρτο εργασίας του. Δεν ξέρω τι συνέβη στο παρελθόν, αλλά αυτή τη στιγμή, ήθελα να βεβαιωθώ ότι η καριέρα κανενός σφαιριστή δεν θα χαλάσει λόγω της μη διαχείρισης του φόρτου εργασίας του”, είπε ο Mohammad Hafeez.

Σε αντίθεση με τις εικασίες, ο πρώην πολυμήχανος ξεκαθάρισε ότι η απουσία του Αφρίντι δεν οφείλεται στη συμμετοχή του στο κρίκετ Τ20.

“Ο Shaheen δεν ξεκουράστηκε καθόλου λόγω του κρίκετ T20. Δεν είναι επειδή θέλει να παίξει κρίκετ T20. Είναι ξεκάθαρο ότι το σώμα του πονούσε λίγο. Δεν ένιωθε πολύ άνετα που το σώμα του θα μπορούσε να ανταποκριθεί σωστά. Καθώς ο διευθυντής της ομάδας, πρέπει να διασφαλίσω ότι κανένας παίκτης δεν θα πάει σε μια ζώνη όπου θα υποστεί τραυματισμό. Έτσι, πριν συμβεί αυτό, ήθελα να διασφαλίσω ότι θα έχει αρκετό χρόνο για να αναρρώσει”, είπε.

Η Αυστραλία κέρδισε το Πακιστάν με οκτώ wickets με τον David Warner να σκοράρει 57 στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του στο Σίδνεϊ το Σάββατο για να σαρώσει τη σειρά με 3-0.

Ο Warner, που έπαιζε στο 112ο τεστ του, απολύθηκε στο σπίτι του στο Σίδνεϊ Κρίκετ Γήπεδο μπροστά σε ένα λατρεμένο πλήθος μόλις 11 τρέχει πριν από τη νίκη.

Στο κλειστό η Αυστραλία ήταν 130-2, ο Marnus Labuschagne αήττητος στο 62 στο 19ο τεστ του μισού αιώνα και ο Steve Smith στα τέσσερα.

Ήταν η 17η συνεχόμενη νίκη της Αυστραλίας στο Τεστ εναντίον του Πακιστάν, αφού εξασφάλισε την τρέχουσα σειρά στη Μελβούρνη τα Χριστούγεννα.