Τα αεριωθούμενα αεροπλάνα ψάχνουν παντού για απαντήσεις για να σταματήσουν την επιθετική γραμμή να τους κρατήσει πίσω το 2024Την επόμενη μέρα μετά το τέλος της σεζόν των Jets, ο προπονητής Robert Saleh είπε ότι κάτι ήταν «στο προσκήνιο του μυαλού μου».

Αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που κρατά τους Jets το 2024 αν δεν βρουν λύση.

Οι Jets πέρασαν από 13 διαφορετικούς συνδυασμούς επιθετικών γραμμών αυτή τη σεζόν.

Χρησιμοποίησαν 14 διαφορετικούς αρχικούς επιθετικούς. Είχαν ένα διάλειμμα από την Εβδομάδα 5 έως την Εβδομάδα 16 κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούσαν διαφορετική αρχική επιθετική γραμμή σε κάθε παιχνίδι.

Εκτός από την απώλεια του Aaron Rodgers την Εβδομάδα 1, η συνεχής ανακάτεμα της επιθετικής γραμμής ήταν ο μεγαλύτερος λόγος που οι Jets ήταν 7-10 το 2023.

“Υπάρχει σίγουρα μια πανδημία σε όλο το πρωτάθλημα όσον αφορά τους τραυματισμούς στην επιθετική γραμμή”, είπε ο Saleh. «Δουλεύω πάνω σε αυτό για περισσότερο από ενάμιση μήνα από την άποψη ότι απλώς προσπαθώ να βρω την κατεύθυνση που πρέπει να πάμε. Συνεχίστε να το εργάζομαι τους επόμενους μήνες, αλλά αυτό είναι στην πρώτη γραμμή του μυαλού μου. Είναι η πρώτη γραμμή του μυαλού όλων να κρατήσουν αυτά τα παιδιά υγιή. Εάν η O-line είναι υγιής, ο στρατηγός θα είναι υγιής. Αν ο στρατηγός είναι υγιής, θα είμαστε όλοι υγιείς. Είναι σίγουρα κάτι που μελετάμε και ελπίζουμε να λάβουμε απάντηση».

Ο προπονητής των τζετ Ρόμπερτ Σάλεχ Bill Kostroun/New York Post

Οι Jets έχουν υποστεί ένα εξάνθημα τραυματισμών στην επιθετική γραμμή υπό τον γενικό διευθυντή Joe Douglas και τον Saleh. Είχαν επτά διαφορετικούς συνδυασμούς επιθετικών γραμμών το 2021 και εννέα το 2022.

Αυτό σημαίνει ότι είχαν 29 διαφορετικούς συνδυασμούς στα τρία χρόνια που ήταν μαζί. Το έτος πριν ο Saleh φτάσει εδώ, οι Jets είχαν οκτώ στην τελευταία σεζόν του Adam Gase με την ομάδα.

Ο Saleh και ο Douglas αναβάθμισαν το προσωπικό επιδόσεων των Jets το 2021, φέρνοντας τον Brad DeWeese ως διευθυντή υψηλών επιδόσεων και τον Mike Nicolini ως προπονητή δύναμης κεφαλής και προετοιμασίας καθώς και αρκετούς προπονητές επιδόσεων. Η προσθήκη όλων αυτών των αθλητικών επιστημών έχει βοηθήσει στη μείωση των τραυματισμών από μαλακούς ιστούς για τα Jets, αλλά όχι στους γενικούς τραυματισμούς.

Όταν ο Ντάγκλας έφτασε το 2019, είπε ότι οι Jets θα διορθώσουν την επιθετική γραμμή.

Έχει χρησιμοποιήσει δύο επιλογές του πρώτου γύρου, μια επιλογή δεύτερου γύρου και πολλά χρήματα από ελεύθερους παράγοντες στη θέση, αλλά δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν παίκτες στο γήπεδο.

Alijah Vera-Tucker Bill Kostroun/New York Post

«Έχουμε επενδύσει πολλούς πόρους σε αυτή τη θέση», είπε ο Ντάγκλας. «Λοιπόν, επιστρέφοντας, ξέρω ότι έχω καθίσει εδώ και είχα συζητήσει μαζί σας στο παρελθόν σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η διαθεσιμότητα για αυτήν την ομάδα και τα τελευταία δύο χρόνια, μας ταλαιπωρούν. Έτσι, επιστρέφοντας και κοιτάζοντας την απόδοση και τη διαθεσιμότητα αυτού του γκρουπ, νιώθω ότι πέρασα τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποτρέψω την πραγματική καταιγίδα όταν πρόκειται για τραυματισμούς».

Ο Ντάγκλας είπε ότι μετάνιωσε που δεν κράτησε έναν 10ο επιθετικό γραμμή εκτός προπονητικού στρατοπέδου.

«Νομίζω ειλικρινά, ένα από τα πράγματα που θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα με την επιθετική γραμμή είναι να διατηρήσω έναν επιπλέον επιθετικό γραμμικό», είπε ο Ντάγκλας. «Δεν θα μπω στη χρονιά με εννέα επιθετικούς, αλλά ίσως να κρατήσω ένα επιπλέον σώμα εκεί. Θα είχαμε ακόμα τους κοντούς τέσσερις ή πέντε παίκτες με όλους τους επιθετικούς παίκτες που παίξαμε. Και πάλι, θα επιστρέψουμε σε κάθε διαδικασία λήψης αποφάσεων και επειδή έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις ακριβώς εκεί. Νιώθω ότι έχουμε μερικούς παίκτες ακρογωνιαίο λίθο σε αυτή την επιθετική γραμμή που προχωρούν μπροστά και χτίζουν γύρω από αυτά τα παιδιά και συνεχίζουν να προστίθενται στην ομάδα».

Κοιτάζοντας πίσω, οι Jets δεν υπολόγισαν σαφώς τον 38χρονο Duane Brown ως το αριστερό τους τάκλιν.

Ξεκίνησε τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν και στη συνέχεια υπέστη έναν τραυματισμό στον πυρήνα των μυών που τον περιόρισε να εντοπίζει καθήκοντα στα τέλη της σεζόν.

Ο Alijah Vera-Tucker είναι ο καλύτερος επιθετικός τους, αλλά υπέστη τον δεύτερο συνεχόμενο τραυματισμό του που τελείωσε τη σεζόν τον Οκτώβριο, σκίζοντας τον αχίλλειο τένοντα του.

Ντουάν Μπράουν Bill Kostroun/New York Post

Στα θετικά, ο Mekhi Becton, ο οποίος έχασε τα περισσότερα από τα δύο τελευταία χρόνια, έχασε μόνο ένα παιχνίδι αυτή τη σεζόν. Ο αριστερός γκαρντ Laken Tomlinson είναι ο μόνος lineman των Jets που ξεκινά κάθε παιχνίδι. Δεν έχασε ούτε στιγμή.

Η δεξιά πλευρά της γραμμής χτυπήθηκε περισσότερο. Οι Jets κατέληξαν να χρησιμοποιούν επτά διαφορετικούς αρχικούς δεξιούς γκαρντ και πέντε δεξιά τάκλιν.

Οι Jets μελετούν ομάδες που είχαν καλύτερη τύχη τραυματισμών από αυτούς. Οι Bills ξεκίνησαν τους ίδιους πέντε επιθετικούς σε κάθε παιχνίδι αυτή τη σεζόν.

«Υπάρχει σίγουρα κάτι, κάτι που μελετάμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα προβάδισμα, γιατί χτύπησε ξύλο, ως επί το πλείστον, το ρόστερ ήταν υγιές», είπε ο Saleh. είπε. «Είναι αυτή η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια που έχει νικήσει, οπότε υπάρχουν σίγουρα πληροφορίες εκεί έξω που ελπίζουμε ότι μπορούμε να συγχωνευθούμε για να διατηρήσουμε το ρόστερ υγιές, αλλά ταυτόχρονα, υπάρχει κάτι με το γκρουπ O-line που είναι διαφορετικό. ”


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading