Τα ατυχήματα υπογραμμίζουν τη «βίαιη πίεση» του Παγκόσμιου Κυπέλλου σκι | Η Express Tribune


ΑΥΣΤΡΙΑ:

Τα ατυχήματα στο τέλος της σεζόν για δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του αλπικού σκι αποκάλυψαν τη «βίαιη πίεση» των αγώνων κατάβασης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους διοργανωτές να αντιμετωπίζουν επικρίσεις για την ενσωμάτωση των επαναπρογραμματισμένων αγώνων ταχύτητας σε ένα ήδη φορτισμένο ημερολόγιο.

Ο Νορβηγός Aleksander Aamodt Kilde (εξαρθρωμένος ώμος, κομμένη γάμπα), ο Γάλλος Alexis Pinturault (γόνατο) και ο λιγότερο γνωστός Ελβετός δρομέας Marco Rohler (γόνατο) τραυματίστηκαν όλοι την περασμένη εβδομάδα στο Wengen που έβαλαν τέλος στο χρόνο τους στο χιόνι για αυτό. έτος.

Είναι ένα ανησυχητικό προηγούμενο, δεδομένων των αξιοζήλευτων επιδόσεων των σκιέρ: οι Kilde και Pinturault σημείωσαν συνολικά 55 νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με 10 μετάλλια παγκοσμίου πρωταθλήματος και πέντε νικητές στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος για τους αντιπάλους τους να ασχοληθούν με τη συσσωρευμένη κούραση, καθώς οι άνδρες έχουν αποβιβαστεί αμέσως στο Kitzbuehel, το σπίτι της αναμφισβήτητα τη δυσκολότερης κατάβασης στην πίστα. Υπάρχουν δύο κατηφόρες και ένα σλάλομ στο πρόγραμμα από την Παρασκευή.

“Είναι ένα βάναυσο στέλεχος”, είπε ο Ελβετός δρομέας Niels Hintermann για την εβδομάδα στο Wengen, όπου η FIS — η διεθνής ομοσπονδία σκι — πρόσθεσε έναν ακόμη αγώνα κατάβασης για να αναπληρώσει έναν αγώνα που ακυρώθηκε στο Beaver Creek.

Αυτό σήμαινε ότι οι δρομείς έπρεπε να αντιμετωπίσουν δύο κατηφόρες και ένα super-G, μαζί με ένα σλάλομ, για πέντε ημέρες έντονο ανταγωνισμό που περιλάμβανε επίσης προπονήσεις στο Lauberhorn.

Δεν βοήθησε το γεγονός ότι οι διαδρομές κατάβασης και super-G είναι οι μεγαλύτερες του σιρκουί, δηλαδή μεταξύ των πιο απαιτητικών σωματικά.

Ο Kilde, πρωταθλητής κατάβασης της περασμένης σεζόν και γενικός νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2020, είχε μια φρίκη πτώση στον δεύτερο αγώνα κατάβασης, στον οποίο 12 από τους 57 δρομείς δεν κατάφεραν να τερματίσουν και τρεις δεν ξεκίνησαν καν.

«Οι μέρες είναι επίσης πολύ μεγάλες», υπολόγισε ο Beat Feuz, ο κυρίαρχος Ολυμπιονίκης στην κατάβαση και πολλαπλός νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Wengen και στο Kitzbuehel, ο οποίος είναι τώρα αναλυτής της ελβετικής τηλεόρασης SRF.

“Για τους δρομείς, δεν ξεκινούν απλώς με τον αγώνα και δεν τελειώνουν αμέσως μετά. Είναι πολύ, ένα πρόγραμμα μαμούθ.”

Το αποτέλεσμα της απώλειας ταλαντούχων δρομέων όπως ο Kilde και ο Pinturault μπορεί να αναγκάσει το FIS να μην επαναπρογραμματίσει αγώνες που ακυρώθηκαν νωρίτερα στη σεζόν σε εβδομάδες που επικεντρώνονται στην ταχύτητα, ίσως ανοίγοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν αργότερα στη σεζόν.

«Στο μέλλον, είναι απολύτως σημαντικό να αποφευχθεί η διεξαγωγή τριών αγώνων ταχύτητας στη σειρά στην ίδια τοποθεσία», δήλωσε ο διευθυντής αγώνων της FIS, Markus Waldner.

“Αυτό είναι πραγματικά πολύ βαρύ για το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού γηπέδου. Δεν είναι καλό να επιβάλλουμε κάτι σε ένα ήδη υπερφορτωμένο ημερολόγιο.”

«Το να βλέπεις έναν φίλο να συντρίβεται έτσι, είναι πάντα πολύ, πολύ λυπηρό».

Ο δεύτερος τερματιστής της Γαλλίας, Cyprien Sarrazin, πρόσθεσε: «Τρεις ημέρες αγώνα εδώ, για να τερματίσω με τη μεγαλύτερη (κατάβαση), είναι πάρα πολύ, πάρα πολύ.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading