Τι μας λέει η αποχώρηση του Julian Love από τους Giants για το μέλλον του Xavier McKinneyΥπάρχει κάτι που πρέπει να θυμάστε καθώς οι Γίγαντες σκέφτονται σε ποιον να τρέξουν και ποιον να παρακολουθήσουν να βγαίνει από την πόρτα αυτή την εκτός εποχής.

Μερικές φορές ξέρεις τι έχεις και άλλες όχι.

Αυτό είναι εμφανές κατά την αξιολόγηση του τι θα ακολουθήσει με τον Xavier McKinney.

Η ασφάλεια του τέταρτου έτους εξαπέλυσε προληπτική απεργία την ημέρα που αυτός και οι συμπαίκτες του μάζεψαν τα υπάρχοντά τους, η σεζόν τους ολοκληρώθηκε με έξι νίκες και 11 ήττες.

«Είμαι η πιο πλήρης ασφάλεια εκεί έξω, και είναι καιρός να σεβόμαστε και αυτό», δήλωσε. “Λοιπόν, σίγουρα πιστεύω ότι είμαι η καλύτερη ασφάλεια σε αυτό το πρωτάθλημα και θα συνεχίσω να το αποδεικνύω.”

Είναι μια δήλωση που σημαίνει ότι η McKinney θέλει να αμείβεται ανάλογα με τις κορυφαίες ασφαλίσεις του NFL. Αυτό θα ήταν στην περιοχή του Derwin James των Chargers (19 εκατομμύρια δολάρια ετησίως), του Minkah Fitzpatrick των Steelers (18,2 εκατομμύρια δολάρια) και του Jamal Adams των Seahawks (17,5 εκατομμύρια δολάρια). Η Τζέσι Μπέιτς των Falcons (16 εκατομμύρια δολάρια ετησίως) και ο Χάρισον Σμιθ των Βίκινγκς (16 εκατομμύρια δολάρια) βρίσκονται στο ίδιο γήπεδο.

Ο McKinney ήταν στο γήπεδο για 1.128 στιγμιότυπα κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023, που αντιπροσωπεύει το 100 τοις εκατό των θραυσμάτων οι Γίγαντες έπαιξαν στην άμυνα. Ο εσωτερικός αμυντικός της γραμμής Bobby Okereke προσχώρησε στη McKinney σε αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα αντοχής, ανθεκτικότητας και καλής τύχης.

Ο McKinney, του οποίου τα 116 τάκλιν ήταν δεύτερος στην ομάδα μετά από τα 149 του Okereke, πρόσθεσε ένα αναγκαστικό χτύπημα, δύο ανακτήσεις και τρία κοψίματα (δύο εκ των οποίων ήρθε στη νίκη που έληξε τη σεζόν με 27-10 επί των Eagles). Βαθμολογήθηκε ως η τέταρτη καλύτερη ασφάλεια στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με το Pro Football Focus. Είναι αμφίβολο οι Γίγαντες τον είχαν βαθμολογήσει σε αυτή τη στρατόσφαιρα.

Πριν φύγει από τα αποδυτήρια των Giants για την offseason, ο Xavier McKinney είπε ότι ήλπιζε να λάβει τον σεβασμό που πιστεύει ότι του αξίζει ως η «πιο πλήρης ασφάλεια» του NFL. Charles Wenzelberg/New York Post

Η αρχική ιδέα για την περασμένη σεζόν ήταν να συνεχιστεί το αρχικό ζευγάρι ασφαλείας McKinney και Julian Love. Οι Giants πρόσφεραν στον Love μια συμφωνία κατά μέσο όρο 7 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, αλλά ήθελε να δει τι θα μπορούσε να πάρει ως ελεύθερος.

Δεν ήταν αγορά ταυρομαχίας για αυτόν. Οι Seahawks πρόσφερε διετές συμβόλαιο αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Love, μια επιλογή του τέταρτου γύρου του 2019 από την Notre Dame, το έφερε πίσω στους Giants, αλλά ήταν πολύ αργά – είχαν προχωρήσει και η προσφορά τους βγήκε από το τραπέζι.

Η αγάπη δεν εισέπραξε, αλλά τα κατάφερε μια χαρά για τον εαυτό του. Επιλέχθηκε για το πρώτο του Pro Bowl, μια τιμή που ο McKinney δεν έχει ακόμη επιτύχει. Σίγουρα, η λάμψη του Love στα τέλη της σεζόν σε μια ανατρεπτική νίκη επί των Eagles – δύο φορές επιλέγοντας τον Jalen Hurts, η δεύτερη μια εξαιρετική άλμα για να σφραγίσει το παιχνίδι – μπορεί να τον είχε ωθήσει στην κορυφή στην ψηφοφορία.

“Είναι απίστευτο. Είναι τρελό», είπε ο Love για την επιλογή Pro Bowl. «Μπορείς να το ακούσεις, μπορείς να το σκεφτείς, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ στο μυαλό μου, ειδικά φέτος. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου μια πιθανότητα. Ήμουν παραγωγικός, ήξερα πού έχω στοίβα ενάντια σε όλους, αλλά απλώς πίστευα ότι ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που συνήθως δεν καταλαβαίνω. Ήταν σίγουρα επιβεβαιωτικό».

Αυτό που μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό στους Giants είναι ότι δεν χρειάζεται να σπάσουν τα χρήματα για τον McKinney σε μια θέση όπου οι περισσότερες ομάδες δεν επενδύουν τα περισσότερα χρήματα για να καλύψουν.

Ο Love ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στο κτίριο κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων του με τους Giants (μπορεί σίγουρα να υποστηρίξει ότι ήταν πιο δημοφιλής από τον McKinney με το προπονητικό επιτελείο και το μπροστινό γραφείο).

Παρόλο που ο Julian Love βρήκε ότι «δεν ήταν τεράστιο όνομα στη δωρεάν πρακτορεία», η μετακίνησή του στο Σιάτλ είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη επιλογή Pro Bowl της καριέρας του. AP

Αλλά ο Love κατατάχθηκε ως το Νο. 22 ασφαλείας στο NFL την περασμένη σεζόν. Είναι πιθανό οι περισσότερες ομάδες να θεωρούν ότι ο McKinney έχει περισσότερα ανοδικά. Είναι επίσης πιθανό ότι οι περισσότερες ομάδες θα προτιμούσαν να πληρώσουν ως αρχική ασφάλεια αυτό που παίρνει ο Love, σε αντίθεση με αυτό που θα θέλει ο McKinney.

«Δεν νομίζω ότι ήμουν μεγάλο όνομα στο free πρακτορείο», είπε σωστά ο Love.

Η McKinney θα είναι ένα μεγαλύτερο όνομα στο free πρακτορείο.

Το πού ταιριάζουν οι γίγαντες είναι προς συζήτηση.

Ο ΜακΚίνεϊ δεν απομακρύνθηκε ποτέ από το γήπεδο από τον αμυντικό συντονιστή Wink Martindale, αλλά Ο Μαρτίντεϊλ βγήκε καταιγιστικά από το κτίριο και δεν είναι πια με τους Γίγαντες.

Ο αντικαταστάτης του θα έχει το δικό του όραμα για τον τύπο του παίκτη που θέλει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ περισσότερες χειραγώγηση του ρόστερ από ό,τι αν είχε παραμείνει ο Martindale. Δεν είναι πιθανό όποιος αναλάβει να κοιτάξει τι έχει μείνει πίσω με ασφάλεια — Jason Pinnock, Dane Belton και σπάνια χρησιμοποιούμενος Gervarrius Owens — και να δηλώσει ότι αυτή η θέση έχει οριστεί.

Εάν οι Giants θέλουν να κρατήσουν τον McKinney, θα μπορούσαν να του βάλουν το franchise tag, το οποίο εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 εκατομμυρίων δολαρίων για ασφάλεια το 2024. Αυτό δεν είναι μια δαπάνη για το ανώτατο όριο μισθών, οι Giants αναμένεται να παρεις.

Θα συζητηθεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, αλλά είναι απίθανο οι Giants να κάνουν μια προσφορά που θα εμποδίσει τη McKinney να εισέλθει στην ανοιχτή αγορά. Εάν το κάνει, οι πιθανότητες είναι καλές μια άλλη ομάδα θα είναι διατεθειμένη να τον πληρώσει περισσότερα από αυτά που οι Γίγαντες θεωρούν ως αξία του.

Ο McKinney έπαιξε σε κάθε αμυντικό στιγμιότυπο της σεζόν του 2023 και αναμένεται να ζητήσει νέο συμβόλαιο με πολλά χρήματα. Robert Sabo για τη NY Post

Η αγάπη δεν έψαχνε να φύγει. Ήταν αρχηγός της ομάδας, συμπαθής σε όλους και τόσο άνετος στο περιβάλλον του που ονομάστηκε νικητής του βραβείου George Young/Ernie Accorsi Good Guy για το 2022, που απονέμεται κάθε χρόνο στον παίκτη που επιδεικνύει εξαιρετικό επαγγελματισμό και διαθεσιμότητα στους συγγραφείς beat που καλύπτουν οι Γίγαντες.

«Έρχομαι να γίνω αρχηγός, να είμαι ο αρχικός τύπος, να παίξω σχεδόν το 100 τοις εκατό των στιγμιότυπων πέρυσι, σε μια κατάσταση όπου έχω δύο υψηλής ποιότητας, υψηλού χαρακτήρα ασφάλεια [Jamal Adams and Quandre Diggs]», είπε η Αγάπη. «Έπρεπε να κάνω μια επιλογή, «Εντάξει, θέλω να γίνω ο άντρας κάπου; Ή μήπως θέλω να είμαι κάπου όπου μπορώ να κερδίσω, να μεγαλώσω, να μάθω;».

Ο Love, 25 ετών, άφησε χρήματα στο τραπέζι, αλλά βρέθηκε σε καλό σημείο για τον εαυτό του και την καριέρα του. Ο McKinney, 24 ετών, θα τα θέλει όλα – να είναι ο άντρας και να πληρώνεται όπως αυτό. Θέλει επίσης να κερδίσει. Αυτές οι επιθυμίες πιθανότατα θα έχουν ως αποτέλεσμα να είναι πρώην παίκτης των Giants την ερχόμενη σεζόν.

Κάνε κάτι!

Όταν μια εποχή γυρίζει προς τα πλάγια, συχνά ακούγονται κραυγές για αλλαγές:

Ο επικεφαλής προπονητής θα πρέπει να αναλάβει το επιθετικό play-calling.

Κάποιος πρέπει να απολυθεί.

Κάποιος πρέπει να υποβιβαστεί.

Κάντε τον εφεδρικό στρατηγό στη μίζα.

Μην κάθεστε απλά και πηγαίνετε με το status quo και ελπίζετε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Για το καλό, κάνε κάτι!

Η απόφαση του Nick Sirianni να αλλάξει αμυντικό play-callers στα μέσα της σεζόν απέτυχε στους Eagles. Getty Images

Λοιπόν, μερικές φορές οι τολμηρές ενέργειες λειτουργούν και μερικές φορές χειροτερεύουν μια κακή κατάσταση. Αυτό συνέβη με τους Eagles και αυτό που τώρα μοιάζει με κίνηση γονάτων από τον προπονητή Nick Sirianni. Μετά από συνεχόμενες ήττες από τους 49ers και οι Cowboys έριξαν τους Eagles από το καλύτερο 10-1 στο NFL σε 10-3, ο Sirianni υποβάθμισε τον νέο αμυντικό συντονιστή του, Sean Desai, και προώθησε τον Ματ Πατρίσια στον αμυντικό ρόλο παιχνιδιού-καλούντος.

Τέτοιες κινήσεις, τόσο αργά στη σεζόν, είναι σπάνιες και συχνά δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συνέβη με τους Eagles.

Πήραν 1-4 με την Patricia – τον πρώην προπονητή των Lions και τον αμυντικό συντονιστή των Patriots – να τρέχει την άμυνα και επέτρεψε 27,8 πόντους ανά παιχνίδι. Το τέλος ήταν κατάλληλα θλιβερό, με τη μονάδα της Patricia να δίνει 426 γιάρδες στους Buccaneers – την 23η κατάταξη επίθεση στην κανονική περίοδο – στο μια αντιαισθητική ήττα στα πλέι οφ με 32-9 στην Τάμπα. Η Patricia δεν είχε απαντήσεις για να αποτρέψει τον Baker Mayfield, ο οποίος έσπασε τους Eagles για 337 passing γιάρδες και τρία touchdown.

Ο Τάιροντ Τέιλορ εκτόξευσε 297 γιάρδες για τους Γίγαντες νίκη με 27-10 στη Φιλαδέλφεια στον τελικό της κανονικής περιόδου.

Οι Eagles κατρακύλησαν με τον Matt Patricia να κατευθύνει την άμυνα, χάνοντας τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους (συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ) ενώ επέτρεψε 27,8 πόντους ανά παιχνίδι. Getty Images

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι Giants παρακολουθούν τι συμβαίνει με τους Eagles και τους Cowboys, δύο αντιπάλους του NFC East που πέτυχαν στα πλέι οφ.

Ενώ οι Giants βρίσκονται στη διαδικασία αντικατάστασης επτά προπονητών στο επιτελείο του Brian Daboll, αυτή η αναταραχή μπορεί να ωχριάσει σε σύγκριση με τους ανέμους της αλλαγής που ήδη σαρώνουν τους Διοικητές της Ουάσιγκτον και θα μπορούσε να μαστιγώσει μέσω της Philly και το Ντάλας (αν και Ο Mike McCarthy μένει στη θέση του), επισης.

Ρωτήθηκε και απάντησε

Ακολουθούν δύο ερωτήσεις που προέκυψαν πρόσφατα και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερα:

Γιατί αρνήθηκε στους Giants η άδεια να μιλήσουν με υποψήφιους συντονιστές ειδικών ομάδων;

Μια ομάδα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την άδεια για συνέντευξη με οποιονδήποτε από τους προπονητές της, εάν το αίτημα συνέντευξης είναι για μια πλευρική κίνηση, όπως η μετάβαση από μια δουλειά συντονιστή ειδικών ομάδων σε μια άλλη με διαφορετική ομάδα.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, υπάρχουν περισσότερα.

Οι Γίγαντες αναζήτησαν συνεντεύξεις με τους συντονιστές των ειδικών ομάδων των Chargers, Panthers και Falcons. Και οι τρεις ομάδες απέρριψαν τα αιτήματα. Και οι τρεις είχαν απολύσει και τους προπονητές τους. Αυτό το σενάριο αφήνει τα υπόλοιπα προπονητικά επιτελεία στο Λος Άντζελες, τη Σάρλοτ και την Ατλάντα σε αδιέξοδο.

Ένας νέος προπονητής μπορεί να θέλει να κρατήσει μέλη του υπάρχοντος επιτελείου. Το πιθανότερο είναι ότι θα θέλει να γεμίσει το προσωπικό κυρίως με δικές του προσλήψεις. Οπότε, ναι, μια ομάδα που υποβάλλεται σε αναζήτηση προπονητικής έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει το προσωπικό της από εξωτερικές συνεντεύξεις, αλλά δεν είναι ακριβώς ένας αριστοκρατικός τρόπος να κάνει τις δουλειές της.

Γιατί οι Γίγαντες δεν ρωτούν για να φέρουν πίσω τον Μπιλ Μπέλιτσικ;

Η ιδέα μιας επανένωσης μεταξύ του Bill Belichick και των Giants μπορεί να είναι καλύτερη στη θεωρία και στη μνήμη παρά στην πράξη. AP

Δεν είναι κάθε μέρα που ένας μελλοντικός πρώτος προπονητής του Hall of Fame είναι διαθέσιμος για πρόσληψη. Έτσι, τουλάχιστον πρέπει να γίνει μια συζήτηση με τον Belichick να είναι ελεύθερος.

Λάτρευε τον χρόνο του με τους Giants στις μέρες της δόξας με τον Bill Parcells, διευθύνοντας τις ειδικές ομάδες, προπονώντας τους linebackers και στη συνέχεια καλούσε την άμυνα για ένα franchise που κέρδισε δύο Super Bowls. Ο Belichick έχει μεγάλη εκτίμηση για τους Giants, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει μια επανένωση.

Οι Giants έχουν έναν προπονητή και έχουν επίσης έναν γενικό διευθυντή, τον Joe Schoen. Δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν τη δοκιμασμένη στο χρόνο δομή εξουσίας τους για να φιλοξενήσει κάποιον όπως ο Belichickπου θα θέλει περισσότερη εξουσία από τους περισσότερους προπονητές.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading