Το κανάλι Rideau εξακολουθεί να είναι κλειστό για πατινάζ, καθώς οι θερμοκρασίες δεν είναι σε “γλυκό σημείο” | Globalnews.ca


Πατινάζ στον πάγο στο Κανάλι Rideau στην Οτάβα δεν έχει ανοίξει ακόμα, αν και οι προετοιμασίες για πάγο βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, ένας αξιωματούχος λέει ότι η θερμοκρασία μπορεί να μην είναι ακόμα στο “γλυκό σημείο”.


Ο μετεωρολόγος του Καναδά για το περιβάλλον, Τζεφ Κούλσον, δήλωσε στο Global News ότι η πρόβλεψη για την Οτάβα είναι ηπιότερη από το κανονικό.

«Αυτό θα εξακολουθεί να σημαίνει ότι τα υψηλά της ημέρας είναι κάτω από το μηδέν, αλλά δυστυχώς μάλλον δεν είναι αρκετά κρύο για να είναι στο γλυκό σημείο για το οποίο μιλάνε οι άνθρωποι του Καναλιού Rideau… όπου χρειάζονται θερμοκρασίες (μεταξύ) -15 έως -25 C για μεγάλο χρονικό διάστημα του χρόνου για να πάρουμε πραγματικά το πάχος του πάγου… που απαιτείται για να βγουν βαριά μηχανήματα στο κανάλι».

Το κανάλι Rideau δεν άνοιξε για πατινάζ το 2023, μια ιστορική πρωτιά, λόγω πιο ήπιων θερμοκρασιών. Είναι ανοιχτό στο κοινό κάθε χρόνο από το 1971.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Το Rideau Canal Skateway μπορεί να είναι ανοιχτό στο κοινό μόνο όταν η επιφάνεια έχει πάχος τουλάχιστον 30 εκατοστών με πάγο καλής ποιότητας, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Κεφαλαίων (NCC).

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

«Για να φτάσουν εκεί, οι ειδικοί μας στον πάγο χρειάζονται περίπου 10 έως 14 συνεχόμενες ημέρες θερμοκρασιών μεταξύ -10°C και -20°C. αναφέρει το NCC στην ιστοσελίδα του.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


190 χρόνια και δυναμικά, το κανάλι Rideau ανοίγει για άλλη μια σεζόν.


Το κανάλι Rideau είναι ένα εθνικό ορόσημο που μετατρέπεται στο μεγαλύτερο παγοδρόμιο του κόσμου κάθε χειμώνα, προσελκύοντας χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες.

Εκτείνοντας περισσότερα από 7,8 χιλιόμετρα, το κανάλι είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Τη σεζόν 2018-2019, το παγοδρόμιο σημείωσε ρεκόρ υποδοχής σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου ατόμων.

Σε μια ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του NCC Benoît Desjardins είπε στο Global News ότι άρχισαν να πλημμυρίζουν τον πάγο την περασμένη εβδομάδα και η προετοιμασία του πάγου συνεχίζεται.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την πρόγνωση του κρύου καιρού για τις επόμενες ημέρες και θα επανεκτιμήσουμε τις συνθήκες πάγου και τα επόμενα βήματα καθώς προχωράμε», είπε. «Για υπενθύμιση, ζητάμε από το κοινό να μείνει μακριά από το κανάλι Rideau, καθώς η επιφάνεια του Skateway παραμένει επικίνδυνα λεπτή. Η παρουσία συνεργείων εργασίας στο Skateway δεν αποτελεί ένδειξη ότι η επιφάνεια του πάγου είναι έτοιμη».

Δύο έφηβοι πέθαναν στα τέλη Δεκεμβρίου αφού έπεσε μέσα από τον πάγο και στον ποταμό Rideau σε ένα προάστιο της Οτάβας.

Η καθυστέρηση στο άνοιγμα του Rideau Canal Skateway έρχεται καθώς ο Καναδάς παρουσίασε θερμοκρασίες υψηλότερες από τις συνηθισμένες τον Δεκέμβριο που επηρέασαν επίσης τους λόφους του σκι. με κάποιους να πρέπει να κλείσουν πολλές από τις διαδρομές τους κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ωστόσο, ο Desjardins εξακολουθεί να λέει ότι ανυπομονεί για την 54η σεζόν του Rideau Canal Skateway.

— με αρχεία από τον Saba Aziz της Global News.

&copy 2024 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading