«Ήταν ξεχωριστό να το βλέπω»: Το Fab Five επανενώνεται για να υποστηρίξει τους Wolverines


Όταν ο Juwan Howard προσλήφθηκε για να ηγηθεί του Michigan Wolverines το 2019, άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο μιας επανένωσης του Fab Five.

«Το Brotherhood είναι ξεχωριστό για μένα», είπε για το συγκρότημα που οδήγησε το Μίσιγκαν σε συνεχόμενες εμφανίσεις στο Final Four το 1992 και το 1993, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του συνέντευξης Τύπου.

Πέντε χρόνια αργότερα, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα όταν ολόκληρο το Fab Five — ο Howard, ο Chris Webber, η Jalen Rose, ο Jimmy King και ο Ray Jackson — ήταν όλοι μαζί στην πανεπιστημιούπολη του Michigan για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 30 χρόνια. Πήραν μια θέση στην αυλή για τους Wolverines 73-65 εντός έδρας νίκη επί των Ohio State Buckeyes την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

Μετά το παιχνίδι, ο Χάουαρντ απέδωσε στους πρώην συμπαίκτες του ως «πραγματικούς» που τον στήριξαν σε δύσκολες στιγμές.

«Η οικογένεια στηρίζει πάντα την οικογένεια» είπε ο Χάουαρντ καθώς στάθηκε μπροστά στην ομάδα του με τα άλλα μέλη των Fab Five μετά το παιχνίδι. “Βλέπεις ποιοι είναι οι πραγματικοί. Οι πραγματικοί βγαίνουν όταν τα πράγματα είναι λίγο τραχιά. Οι αληθινοί δεν ξεφεύγουν. Και οι πραγματικοί οπαδοί του Μίσιγκαν που υποστηρίζουν αυτήν την ομάδα εδώ, τους κοιτάς. “

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το Fab Five είχε αντίκτυπο όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό.

Μια συλλογή νεαρών μαύρων ανδρών που φορούσαν φαρδιά σορτς, φορούσαν ψηλά φουσκώματα και αγαπούσαν το χιπ-χοπ είχε απήχηση στους Αφροαμερικανούς λάτρεις των σπορ σε όλη τη χώρα. Ήταν εντυπωσιακά και διασκεδαστικά — και πολύ καλά.

Τέσσερις από αυτούς έπαιξαν στο ΝΒΑ.

Ο Ρόουζ είχε κατά μέσο όρο 14,3 πόντους ανά παιχνίδι σε μια μακρά καριέρα στο ΝΒΑ πριν ξεκινήσει μια καριέρα ως τηλεοπτική προσωπικότητα και αναλυτής. Ο Χάουαρντ κέρδισε δύο πρωταθλήματα ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ και κέρδισε μια θέση στην ομάδα All-Star του ΝΒΑ το 1996. Και ο Webber εισήχθη πρόσφατα στο Hall of Fame του μπάσκετ μετά από μια αστρική καριέρα. Ο Ρόουζ, ο Χάουαρντ και ο Γουέμπερ κέρδισαν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Αλλά η επιτυχία τους μετά το Μίσιγκαν έκανε πιο πιεστικά τα ερωτήματα σχετικά με μια πιθανή επανένωση.

Ένα σκάνδαλο του NCAA είχε απομακρύνει τους Fab Five από το πρόγραμμα. Το Μίσιγκαν αφαίρεσε τα πανό του Final Four του 1992 και του 1993, αφού ο Webber κατηγορήθηκε ότι δέχθηκε χρήματα από έναν ενισχυτή, μια παραβίαση του NCAA. Στη συνέχεια, ο Γουέμπερ και η Ρόουζ διαπληκτίστηκαν δημόσια, κάτι που περιέπλεξε επίσης μια πιθανή επανένωση, ακόμη και μετά την πρόσληψη του Χάουαρντ.

Αλλά ο Χάουαρντ υποσχέθηκε, λίγο μετά την πρόσληψή του, ότι θα επανέφερε την ομάδα. Αν και το Μίσιγκαν δεν επέστρεψε τα πανό και το σχολείο δεν γιόρτασε επίσημα το Fab Five κατά τη νίκη της Δευτέρας, ένα από τα πιο σημαντικά πληρώματα του κολεγιακού μπάσκετ ενώθηκε ξανά σε μια εξαιρετική στιγμή για το κολεγιακό μπάσκετ.

«Το να μπορείς να εμφανίζεσαι μια τέτοια μέρα είναι τόσο ξεχωριστό όταν τους χρειάζεσαι περισσότερο», είπε ο Χάουαρντ μετά το παιχνίδι. «Αυτό που εννοώ με το να τους χρειάζεσαι περισσότερο είναι όταν έχεις μια ομάδα που αγωνίζεται τόσο σκληρά, όπως η ομάδα μας, και έρχεται σύντομα, παιχνίδι με το παιχνίδι, μερικές φορές έχεις αμφιβολίες ότι σέρνεται στο μυαλό σου επειδή έχεις αυτά τα ανθρώπινα συναισθήματα. .

«Αλλά για να δούμε μια ομάδα αδερφών που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα στο παρελθόν και που έχουν περάσει δύσκολες στιγμές, να μπορούν να μπουν σε αυτή την πόρτα και να ανυψώσουν την ομάδα μας και να τους εμπνεύσουν με έναν τρόπο, πώς τους ενέπνευσαν σήμερα. Η παρουσία τους, ήταν ξεχωριστό να το δεις. Ήταν ξεχωριστό να είμαι μέρος της».
Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading