Αγόρι, 11 ετών, πέθανε αφού χτυπήθηκε από ξωτικό κατά τη διάρκεια προπόνησης χόκεϊ στο Κεμπέκ | Globalnews.ca


Ένα 11χρονο αγόρι πέθανε αφού χτυπήθηκε από ξωτικό την Τρίτη κατά τη διάρκεια προπόνησης χόκεϋ δευτερεύουσας κατηγορίας βόρεια του Μόντρεαλ.


Η αστυνομία του St-Eustache επιβεβαίωσε τον θάνατο του νεαρού παίκτη σε δελτίο τύπου την Παρασκευή, λίγες μέρες μετά το περιστατικό που συνέβη σε μια τοπική αρένα. Το αγόρι νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους μας», ανέφερε το αστυνομικό τμήμα.

Η αστυνομία λέει ότι θα βοηθήσει τον ιατροδικαστή του Κεμπέκ στην έρευνά της για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου του αγοριού.

Σε προηγούμενη δήλωση, η πόλη είπε ότι οι αρχές κλήθηκαν στο Complexe Walter-Buswell γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αστυνομία περιέγραψε τον τραυματισμό του αγοριού ως «ατυχές ατύχημα» μετά από έρευνα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι το ξωτικό χτύπησε το αγόρι στο λαιμό και μια έρευνα διαπίστωσε ότι φορούσε όλο τον απαιτούμενο προστατευτικό εξοπλισμό εκείνη τη στιγμή. Ένας εκπρόσωπος του Χόκεϊ Κεμπέκ λέει ότι τα προστατευτικά του λαιμού αποτελούν μέρος του τακτικού προστατευτικού εξοπλισμού ενός παίκτη.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

Η ένωση του πρωταθλήματος χόκεϊ για ανηλίκους St-Eustache εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή το απόγευμα, λέγοντας ότι ολόκληρη η διοργάνωση έχει κλονιστεί και είναι «βαθιά λυπημένος για αυτήν την τραγωδία».

«Επαινώ την αλληλεγγύη που έδειξαν τόσοι πολλοί αυτές τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες ήταν εξαιρετικά συναισθηματικές. Τέλος, και πάνω από όλα, προσφέρω στην οικογένεια και στους αγαπημένους τους τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο πρόεδρος Jean-Philippe Labrèche.

Η ένωση χόκεϋ προσέφερε επίσης την υποστήριξή της στους συμπαίκτες του αγοριού και στην κοινότητα του χόκεϋ. Προτρέπει τους παίκτες ή οποιονδήποτε χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη να καλέσει την τηλεφωνική γραμμή υγείας 811 ή το Sport'Aide στο 1-833-211-2433.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Οι Καναδοί του Μόντρεαλ μίλησαν επίσης, λέγοντας ότι ο σύλλογος «με θλίψη πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο ενός νεαρού παίκτη χόκεϊ».

«Οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας είναι στην οικογένεια και τους φίλους του κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης στιγμής», είπε η ομάδα.

Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός του Κεμπέκ μοιράστηκε συλλυπητήρια στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

«Μια ανείπωτη θλίψη», έγραψε η Isabelle Charest. «Είμαι συντετριμμένος όταν έμαθα για τον θάνατο αυτού του νεαρού παίκτη χόκεϊ».

— με αρχεία από το The Canadian Press

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading