Ανήλικοι διαιτητές ποδοσφαίρου στο Κεμπέκ θα φορούν κάμερες σώματος για να αποτρέψουν την κακοποίηση | Globalnews.ca


Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η κακοποίηση από γονείς και ορισμένους προπονητές, μια μικρή ποδοσφαιρική ένωση στις ανατολικές πόλεις του Κεμπέκ σχεδιάζει να εξοπλίσει τους διαιτητές με κάμερες σώματος την επόμενη σεζόν.


Οι διαιτητές στην ένωση, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μεταξύ 14 και 16 ετών, αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο βίαια σχόλια από τους γονείς, δήλωσε ο Martin Tremblay, πρόεδρος της Association du Soccer Mineur de Windsor, στο Windsor, Que.

«Το να βλέπω έναν διαιτητή να φεύγει από το γήπεδο κλαίγοντας και να λέει: «Μου έφτιαξε», με αηδίασε», είπε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

«Το 2023, είχαμε αρκετούς διαιτητές που μας είπαν ότι ήταν κουρασμένοι και έτοιμοι να φύγουν, κυρίως λόγω των γονιών», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένοι διαιτητές θα ζητούσαν να επανατοποθετηθούν όταν ήταν προγραμματισμένοι να δουλέψουν παιχνίδια με συγκεκριμένες ομάδες. .

Από την επόμενη άνοιξη, ένας διαιτητής κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα θα φοράει κάμερα σώματος, είπε ο Tremblay, ο οποίος άρχισε να σκέφτεται για πρώτη φορά να ηχογραφήσει παιχνίδια το 2022 αφού οι γονείς ενός τραυματισμένου παίκτη ρώτησαν αν υπήρχε βίντεο με το τι είχε συμβεί στο παιδί τους στο γήπεδο. .

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ενώ καταγράφονται ορισμένα παιχνίδια χόκεϊ, είπε, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου είναι πολύ μεγάλο για να καταγράφει τα πάντα με σταθερές κάμερες. Ο Tremblay είπε ότι ελπίζει ότι οι κάμερες σώματος θα κάνουν τους γονείς να σκεφτούν δύο φορές πριν εκτοξεύσουν κακοποίηση σε άλλα παιδιά.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

«Αυτό που ελπίζουμε είναι ότι όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι κινηματογραφούνται, μπορεί να είναι πιο ήρεμοι ή λιγότερο επιθετικοί προς τους νέους μας», είπε, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί το βίντεο θα εξεταστεί από την πειθαρχική επιτροπή της περιφερειακής ένωσης ποδοσφαίρου. .


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο:


Το Soccer Nova Scotia μιλάει για την κακοποίηση των διαιτητών


Ο Tremblay είπε ότι πιστεύει ότι η ένωση του είναι η πρώτη στο Κεμπέκ με σχέδιο εγκατάστασης καμερών.

Στο Οντάριο, ορισμένοι διαιτητές ποδοσφαίρου άρχισαν να φορούν κάμερες τον Αύγουστο για ένα πιλοτικό έργο, δήλωσε ο Johnny Misley, Διευθύνων Σύμβουλος του Ontario Soccer.

Τα αποτελέσματα του πιλότου δεν θα δημοσιευτούν μέχρι τον επόμενο χειμώνα, αφού τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν αναλυθούν από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brock, αλλά ο Misley λέει ότι οι διαιτητές είπαν στον οργανισμό του ότι οι κάμερες βοηθούν. Οι διαιτητές της χειμερινής σεζόν φορούν κάμερες, είπε, προσθέτοντας ότι ο πιλότος θα συνεχίσει το επόμενο καλοκαίρι για αγώνες σε εξωτερικούς χώρους.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Οι κάμερες, τουλάχιστον ανέκδοτα, «λειτουργούν ως οπτικός αποτρεπτικός παράγοντας», είπε ο Misley σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι οι διαιτητές αισθάνονται πιο σίγουροι γνωρίζοντας ότι μπορούν να καταγράψουν κακή συμπεριφορά. Ανέφεραν επίσης ότι αισθάνονται άνετα φορώντας τις κάμερες κατά τη διάρκεια των αγώνων, είπε.

Ο Misley είπε ότι ο οργανισμός του βρίσκεται σε επαφή με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία κάνει παρόμοια μελέτη. Η Football Australia, εν τω μεταξύ, επικοινώνησε με το Ontario Soccer επειδή σχεδιάζει ένα παρόμοιο έργο.

Οι κάμερες είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα που κάνει το Ontario Soccer για την καταπολέμηση της κακοποίησης κατά των διαιτητών, είπε, προσθέτοντας ότι ενώ το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δεκαετίες, φαίνεται να έχει επιδεινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Misley είπε ότι δύο περιστατικά πέρυσι τόνισαν πραγματικά πόσο άσχημα είχαν γίνει τα πράγματα: ένας 16χρονος διαιτητής κατακλύζεται από τους γονείς μετά από ένα παιχνίδι. και σε έναν ξεχωριστό αγώνα, ένας διαιτητής κυνηγήθηκε από έναν ενήλικα παίκτη —που του είχε δοθεί κόκκινη κάρτα— με ματσέτα.

«Το γεγονός ότι βάζουμε κάμερες στους διαιτητές είναι μια πολύ θλιβερή δήλωση για την κοινωνία μας σήμερα, είναι λυπηρό που αυτό πρέπει ακόμη και να ληφθεί υπόψη», είπε. «Αλλά ελπίζουμε ότι αυτοί οι οπτικοί αποτρεπτικοί παράγοντες θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να σκεφτούν δύο φορές».

&αντίγραφο 2024 The Canadian Press


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading