Αναμένονται δύο αλλαγές στο Πακιστάν που παίζει το XI για το Sydney Test


Η διοίκηση της ομάδας κρίκετ του Πακιστάν σκέφτεται να κάνει δύο αλλαγές στην αγωνιστική ενδεκάδα της για το τρίτο και τελευταίο Τεστ στο Σίδνεϊ εναντίον της Αυστραλίας.

Το Κρίκετ Πακιστάν κατανοεί ότι η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το opener Imam-ul-Haq και πιθανώς να εισαγάγει ένα spinner για να αντιμετωπίσει τις συνθήκες στο Sydney Cricket Ground (SCG).

Ο Imam-ul-Haq, ο οποίος δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του στα δύο πρώτα Τεστ εναντίον της Αυστραλίας, ενδέχεται να αντιμετωπίσει αποκλεισμό από την ομάδα για τον επερχόμενο αγώνα. Παρά τη σχετικά καλύτερη απόδοση σε ένα inning, σημειώνοντας 62 στο πρώτο τεστ, η συνολική συνεισφορά του ήταν κατώτερη. Το στυλ του με αργούς ρυθμούς χτύπημα έχει φαινομενικά αποτύχει να ευθυγραμμιστεί με τη δυναμική προσέγγιση που επιθυμεί η εξελισσόμενη μάρκα κρίκετ του Πακιστάν.

Η διοίκηση της ομάδας φέρεται να κοιτάζει τον Saim Ayub ως πιθανό αντικαταστάτη του Imam-ul-Haq. Ο νεαρός batsman, εάν επιλεγεί, θα φορέσει το Test Cap για πρώτη φορά.

Επιπλέον, οι συνθήκες του αγωνιστικού χώρου στο SCG, γνωστό για την παροχή υποστήριξης σε spinners, έχουν ωθήσει το think tank του Πακιστάν να σκεφτεί να συμπεριλάβει έναν spinner στην ενδεκάδα που παίζει. Εάν ο σπιννέρ Abrar Ahmed, ο οποίος νοσηλεύει έναν τραυματισμό, ανακτήσει πλήρως τη φυσική του κατάσταση, είναι πιθανό να είναι η προτιμώμενη επιλογή. Ωστόσο, σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας του Abrar Ahmed, ο Sajid Khan είναι έτοιμος να καλύψει τον ρόλο του spin-bowling.

Αυτή η στρατηγική στροφή προς το spin θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην παράλειψη του βηματιστή Hasan Ali από τη σύνθεση. Η απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στο spin έναντι του ρυθμού υπογραμμίζει την προσαρμογή του Πακιστάν στις συνθήκες που επικρατούν στο SCG, με στόχο να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητές του να κερδίσουν στο προσεχές τεστ.

Το Sydney Test θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου 2024.