Βασική συνάντηση σήμερα για να χαρτογραφηθεί το μέλλον του PCB


Αρκετές κρίσιμες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεταξύ του Υπουργού Διαεπαρχιακού Συντονισμού (IPC) Fawad Hasan Fawad και του Επιτρόπου για τις εκλογές του Πακιστάν Κρίκετ (PCB) Shah Khawar Advocate.

Η κύρια ατζέντα είναι να συζητηθεί η μελλοντική πορεία δράσης για την εκλογή του νέου προέδρου του PCB.

Αξιόπιστες πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Επίτροπος εκλογών PCB, στον οποίο έχει εκχωρηθεί η εξουσία να ιδρύει το Συμβούλιο των Διοικητών, θα βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση μετά από αυτές τις συζητήσεις σχετικά με την πορεία προς τα εμπρός.

«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν πριν από το σχηματισμό του διοικητικού συμβουλίου PCB και την εκλογή προέδρου. Μία από τις σημαντικές πτυχές είναι το κείμενο της παραίτησης του Ζάκα Ασράφ ως προς το εάν έχει παραιτηθεί από τη θέση του προσωρινού προέδρου της PCB μόνο ή ως μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης PCB. Το κείμενο της παραίτησης θα δώσει περισσότερη σαφήνεια», είπε μια από τις υψηλές πηγές.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι η παραίτηση του Ζάκα Ασράφ έφτασε στο Γραφείο Προστάτη και θα είναι στη διάθεση του υπουργείου τη Δευτέρα για την απαραίτητη ειδοποίηση.

«Εάν το κείμενο λέει ότι έχει παραιτηθεί από όλες τις θέσεις, τότε ένα νέο μέλος θα τον αντικαταστήσει στη Διοικούσα Επιτροπή, διαφορετικά το ίδιο MC θα είναι εκεί μέχρι τη στιγμή που ο Επίτροπος Εκλογών συγκροτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο. Μετά τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, η διαχειριστική επιτροπή θα διαλυθεί αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Mustafa Ramday θα αναδειχθεί ως ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου PCB, καθώς είναι επίσης υποψήφιος του Προστάτη και θα είναι εκεί στο PCB GB μαζί με τον Zaka Ashraf. Σε περίπτωση που ένας αντικαταστάτης του Ζάκα προέρχεται από τον Προστάτη, ο νέος υποψήφιος από τον προστάτη θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει την πολυπόθητη θέση».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχώρης εξουσιοδότησε τον εκλογικό επίτροπο Shah Khawar να ιδρύσει το διοικητικό συμβούλιο PCB, το οποίο θα διεξαγάγει στη συνέχεια τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο. Ορισμένες προτάσεις προτείνουν την αποχώρηση από την εκλογή Προέδρου PCB για την εκλεγμένη κυβέρνηση και την εξουσιοδότηση του Εκλογικού Επιτρόπου να διαχειρίζεται τις υποθέσεις στο μεταξύ.

«Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα έχουν σαφείς απαντήσεις μετά τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Επίτροπος Εκλογών να συγκροτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο και να προχωρήσει σε εκλογές εντός των επόμενων δέκα ημερών. Μόλις σχηματίσει το διοικητικό συμβούλιο, το MC θα παραμείνει διαλυμένο», πρόσθεσε η πηγή.