Γιατί οι Buccaneers δεν χρησιμοποίησαν τάιμ άουτ με την ευκαιρία να πάρουν την μπάλα πίσω στο τέλος της ήττας των LionsΟ Τοντ Μπόουλς προφανώς δεν πιστεύει στα θαύματα.

Ο προπονητής των Buccaneers υπερασπίστηκε μια περίεργη απόφαση να μην χρησιμοποιήσει το τελευταίο του τάιμ άουτ κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου 31-23 τμηματικός γύρος οδικής απώλειας στους Lions παρότι είχαν την ευκαιρία να πάρουν την μπάλα πίσω.

«Είχαν ήδη γραμμένο ένα τέρμα γηπέδου και θα είχαν απομείνει περίπου 12 δευτερόλεπτα στο ρολόι για να τελειώσει το παιχνίδι με την μπάλα, δεν επρόκειτο να επιστρέψουμε από αυτό». είπε ο Μπόουλς στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι. «Δεν έχει νόημα να παρατείνουμε το προφανές».

Ενώ ο Μπόουλς έχει δίκιο λέγοντας ότι η απόφασή του πιθανότατα δεν θα είχε επηρεάσει το παιχνίδι, είναι περίεργο ότι δεν προσπάθησε καν να δώσει στην ομάδα του μια ευκαιρία με τη σεζόν της να βρίσκεται στη γραμμή.

Ήταν αφού ο Matt LaFleur του Green Bay δεν χρησιμοποίησε όλα τα τάιμ άουτ του, όταν το μόνο που έπρεπε να κάνει το Σαν Φρανσίσκο ήταν να γονατίσει δύο φορές για να το εξασφαλίσει. Νίκη με 24-21 το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο σε αυτό το σενάριο οι Packers δεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν την πλάτη αποκλείοντας ένα snap των 49ers.

Το Ντιτρόιτ θα χρειαζόταν να μετατρέψει ένα μακρινό γκολ στο πεδίο σε παγωμένο παιχνίδι ή ο Tampa Bay θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε ένα σουτ σε Hail Mary ή πλάγιο παιχνίδι.

Ο Τοντ Μπόουλς φεύγει από το γήπεδο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της Κυριακής. Getty Images

Αυτό που το κάνει να φαίνεται περίεργο είναι ότι ο Μπόουλς δεν ζήτησε το τάιμ άουτ του παρά το γεγονός ότι ο Τζάρεντ Γκοφ γονάτισε στο τελευταίο παιχνίδι με 36 δευτερόλεπτα να απομένουν για το παιχνίδι.

Το Tampa Bay θα είχε άφθονο χρόνο αν είχε ονομαστεί το τάιμ άουτ σε εκείνο το σημείο.

Ωστόσο, η οπτική αυτή φαίνεται να είναι χειρότερη αφού φαίνεται ότι ο Bowles πήρε τη συνειδητή απόφαση να κάνει μια πιθανή επιστροφή πριν ξεκινήσει το drive και δεν άλλαξε την τακτική του.

Οι Lions είχαν τη μπάλα στη γραμμή των 29 υάρδων των Buccaneers με 1:33 να απομένει στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού ο Baker Mayfield έκανε ένα κόψιμο με την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Ο Todd Bowles οδήγησε τους Buccaneers στον τίτλο του NFC South. AP

Το Tampa Bay είχε ένα τάιμ άουτ, που σημαίνει ότι θα μπορούσε, στην καλύτερη περίπτωση, να γίνει το παιχνίδι τέταρτης πτώσης με περίπου επτά δευτερόλεπτα να απομένουν εάν κάθε παιχνίδι δεν διαρκέσει περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Όταν ο Μπόουλς δεν ζήτησε τάιμ άουτ μετά το πρώτο γονάτισμα, τα Λιοντάρια στη συνέχεια γονάτισαν ξανά με 1:06 να απομένει στο παιχνίδι αντί να χρησιμοποιήσουν τα πλήρη 40 δευτερόλεπτα.

Το τρίτο γονάτισμα ήρθε με 36 δευτερόλεπτα να απομένουν για το παιχνίδι, ένα άλλο παράδειγμα γονατίσματος του Γκοφ με τον χρόνο που απομένει στο ρολόι, και εκεί ορισμένοι σκέφτηκαν ότι ο Μπόουλς θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει το τάιμ άουτ του.

Πρώην γίγαντες που τρέχουν πίσω από τον Ρασάντ Τζένινγκς φώναξε ο Μπόουλς γιατί δεν πήρε τάιμ άουτ εκείνη τη στιγμή.

Οι Buccaneers είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν ένα τάιμ άουτ μετά από αυτό το παιχνίδι. @RashadJennings/X

“Ως παίκτης NFL, αυτό δεν έχει νόημα”, είπε ο Jennings. «Κάνε το λογικό. Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι λένε ότι το NFL είναι στημένο – δεν είναι απολύτως – αλλά αυτό είναι το είδος των πραγμάτων, όταν έχετε αυτού του είδους το νοητικό σφάλμα ως προσωπικό, κάποιος πρέπει να το δει αυτό.”

Φαίνεται ότι ο Bowles δεν ήθελε να παρεκκλίνει από το σχέδιό του ό,τι κι αν έκαναν τα Lions, αν και τα Lions σίγουρα θα χρησιμοποιούσαν όλη την ώρα του ρολογιού για τα παιχνίδια τους, αν είχε κληθεί τάιμ άουτ μετά την πρώτη πτώση.

Αν ο Τάμπα Μπέι είχε χρησιμοποιήσει τάιμ άουτ, είτε με απομένουν 36 δευτερόλεπτα είτε νωρίτερα στην οδήγηση, το Ντιτρόιτ θα είχε τότε την επιλογή να επιχειρήσει ένα γκολ στην περιοχή των 47-50 γιάρδων ή ίσως να αφήσει τους Buccaneers όλο το γήπεδο. ταξίδι για να ισοφαρίσει ενδεχομένως το παιχνίδι.

Όλα αυτά που ειπώθηκαν, είναι δίκαιο να αναρωτηθούμε γιατί ο Μπόουλς δεν έδωσε τουλάχιστον την ευκαιρία στην ομάδα του – ακόμα κι αν είναι μία στις χίλιες – να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading