Γιατί ο ιδιοκτήτης των Patriots, Robert Kraft, δεν προσπάθησε να ανταλλάξει τον Bill BelichickΟι Patriots δεν ενδιαφέρθηκαν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν το ντραφτ του πρώτου γύρου που εγκατέλειψαν κάποτε ως μέρος ενός πακέτου για την απόκτηση του Bill Belichick.

Την ημέρα που Ο Belichick και οι Patriots χώρισαν μετά από 24 σεζόνο ιδιοκτήτης Robert Kraft ρωτήθηκε γιατί δεν προσπάθησε να ανταλλάξει τον Belichick αντί να τον αφήσει να βγει στην ανοιχτή αγορά.

Ο Belichick είχε συμβόλαιο για μία ακόμη σεζόν.

«Αν το δεις αυτό ως συναλλαγή και είναι τόσο πολύτιμος και πώς θα μπορούσαμε να εξαγάγουμε κάτι, δεν πίστευα ότι ήταν σωστό», είπε ο Kraft το απόγευμα της Πέμπτης. «Δεν πίστευα ότι ήταν σωστό για τον Τομ Μπρέιντι, που μας έδωσε 20 χρόνια, και δεν νομίζω ότι είναι σωστό για τον Μπιλ».

Η διαφορά, φυσικά, είναι ότι ο Brady ήταν ελεύθερος όταν έφυγε για τους Buccaneers τον Μάρτιο του 2020.

Ο ιδιοκτήτης των Patriots, Robert Kraft (λ.) δείχνει τον προπονητή Bill Belichick (r.) την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ανακοινώνει την αποχώρηση του Belichick. AP
Ο Robert Kraft (λ.) βάζει το χέρι του στον Bill Belichick (r.) AP

Αλλά οι Patriots έχουν ήδη πολλά κέρδη από την επένδυσή τους – έξι τρόπαια Super Bowl, εννέα πρωταθλήματα AFC, 17 τίτλους AFC East και άλλα – για το εμπόριο που έκαναν με τους Jets για να αποκτήσουν τον Belichick μετά την παραίτησή του από τη θέση του πρώτου προπονητή τους το 2000. .

Όλες αυτές οι μεγάλες στιγμές επιτεύχθηκαν σε συνδυασμό με τον Μπρέιντι.


Ακολουθήστε την κάλυψη της Post στην έξοδο Patriots του Bill Belichick


«Καθένας από αυτούς κέρδισε το δικαίωμα να βρίσκεται στη θέση που έπρεπε να κάνει ό,τι είναι σωστό [them], δεδομένου του τι έχουν κάνει για αυτό το franchise», είπε ο Kraft. «Μερικοί άνθρωποι μπορεί να με επικρίνουν ότι δεν αποσπάω τόση αξία, και το καταλαβαίνω. Αλλά απλώς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι σωστό για τις κατάλληλες αξίες και την ικανότητα λειτουργίας, και προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν και να ξέρουν ότι θα τους συμπεριφερόμαστε δίκαια».

Ο Kraft είπε ότι υπήρχε σκέψη προσαρμόζοντας τον ρόλο του Belichick ώστε να μην ήταν και επικεφαλής ποδοσφαιρικό στέλεχος εκτός από προπονητής.

Ο Bill Belichick κέρδισε έξι Super Bowl δουλεύοντας για τον ιδιοκτήτη των Patriots, Robert Kraft. AP

«Κάθε απόφαση ήταν δική του και πάντα τον υποστηρίζαμε», είπε ο Kraft. «Για να αφαιρέσουμε στη συνέχεια αυτή την εξουσία και να την δώσουμε σε κάποιον άλλο, η λογοδοσία είναι σημαντική σε κάθε εταιρεία μας. Εκεί που είχε την ευθύνη και μετά την πάρει κάποιος άλλος, θα δημιουργηθεί σύγχυση και [blaming], “Ήταν η επιλογή του και αυτή ήταν μια κακή επιλογή”, ή “Δεν τον έπαιξε σωστά”. Δεν θα λειτουργούσε, κατά τη γνώμη μου».

Belichick δεν δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους αλλά ο Kraft επιβεβαίωσε ότι ο Belichick σχεδιάζει να προπονήσει ξανά κάπου αλλού.

Τα γεράκια, οι διοικητές, οι πάνθηρες και οι φορτιστές έχουν αναφερθεί ως πιθανά σημεία προσγείωσης.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading