«Δεν το είδα να έρχεται», παραδέχεται ο Steiner μετά το Haas F1 ax | Η Express Tribune


ΛΟΝΔΙΝΟ:

Ο Γκίντερ Στάινερ παραδέχτηκε το Σάββατο ότι η απόλυσή του ως διευθυντής της ομάδας Haas F1 προκάλεσε σοκ, ισχυριζόμενος ότι «δεν το είδα να έρχεται».

Ο πολύχρωμος 58χρονος τσεκούριξε από τον ιδιοκτήτη Gene Haas μετά από μια σεζόν του 2023 που είδε την ομάδα να τερματίζει 10η και τελευταία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Προφανώς κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα το 2023, αλλά δεν το είδα να έρχεται», είπε ο Στάινερ στο Sky Sports News.

«Ήξερα ότι πλησιάζει η ανανέωση του συμβολαίου μου και στη συνέχεια, όταν έρχεται μια ανανέωση, μπορεί να μην ανανεώνεται».

Ο Στάινερ ήταν επικεφαλής της ομάδας από τότε που μπήκε στην F1 το 2016 και είχε τραβήξει την προσοχή για τα ζωηρά του ξεσπάσματα στην επιτυχημένη εκπομπή του Netflix «Drive to Survive».

Η ομάδα Haas δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει στο βάθρο, η τέταρτη θέση του Romain Grosjean στην Αυστρία το 2018 αποδείχθηκε ότι ήταν ο καλύτερος τερματισμός της.

Την περασμένη σεζόν οι Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen συγκέντρωσαν μόλις 12 βαθμούς μεταξύ τους.

Ο Στάινερ είπε ότι δεν είχε μετανιώσει για τον απίθανο πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά “Drive to Survive”.

«Δεν σηκώθηκα το πρωί για να γίνω διασημότητα», είπε.

“Σηκώνομαι το πρωί για να δουλέψω. Αλλά νομίζω ότι λειτούργησε πολύ προς όφελος της ομάδας γιατί χωρίς αυτό ίσως θα είχε κλείσει πριν.”

Ο Ayao Komatsu, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής μηχανικής, θα διαδεχθεί τον Steiner.

Η σεζόν F1 του 2024 ξεκινά με προ-σεζόν δοκιμές στο Μπαχρέιν στα τέλη Φεβρουαρίου και ακολουθεί το εναρκτήριο Grand Prix στην ίδια πίστα στις 2 Μαρτίου.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading