Η γνώμη του Aaron Rodgers είναι μόνο αυτή που έχει σημασία για τους JetsΤο αφεντικό των Jets μίλησε.

Όχι, όχι ο γενικός διευθυντής Τζο Ντάγκλας.

Όχι ο προπονητής Ρόμπερτ Σάλεχ.

Όχι ο ιδιοκτήτης της ομάδας Γούντι Τζόνσον.

Ο Aaron Rodgers, το μόνο άτομο που σχετίζεται με τους Jets με περισσότερη δύναμη από οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον Johnson.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που αντλήσαμε από την καλοπληρωμένη εβδομαδιαία αποστολή του Rodgers από το “The Pat McAfee Show” την Τρίτη:

• Ότι παρά την αξιοθαύμαστη προσπάθειά του να πληκτρολογήσει γρήγορα την επιστροφή του στον αγωνιστικό χώρο από τον σπασμένο αριστερό Αχιλλέα, υπέστη τέσσερα παιχνίδια στη σεζόν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα παίξει ξανά το 2023 λόγω της όχι και τόσο αξιοθαύμαστης προσπάθειας της υπόλοιπης ομάδας στην απουσία του, έχοντας ήδη αποκλειστεί από τη διεκδίκηση των πλέι οφ.

• Ότι το σχέδιό του είναι να παίξει “τουλάχιστον” άλλα δύο χρόνια με τους Jets γιατί θεωρεί ότι αυτή είναι “μια χαμένη χρονιά” και πιστεύει ότι έχει πολλά περισσότερα στο τανκ.

• Τέλος — και το πιο σημαντικό — ότι στέκεται δυνατά πίσω από το Η ηγεσία των Jets του Ντάγκλας, του Σάλεχ και του επιθετικού συντονιστή/καλύμου Nathaniel Hackett παρά το γεγονός ότι τα Jets έχουν δημιουργήσει 13 επιθετικά TD σε 14 παιχνίδια.

Ο Άαρον Ρότζερς υποστήριξε τους προπονητές του την Τρίτη και θα παραμείνουν λόγω αυτού. Bill Kostroun/New York Post

Αυτό το τελευταίο σημείο είναι το πιο σημαντικό, γιατί είναι επιβεβαίωση (χωρίς πραγματική επιβεβαίωση από τον ιδιοκτήτη της ομάδας) ότι, παρά την κατανοητή οργή των οπαδών για το ρεκόρ 5-9 και την αδυναμία να επιβιώσουν από τον τραυματισμό του Rodgers και τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν τον τρόπο με τον οποίο άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα αφού έχασαν τους αντίστοιχους αρχικούς στρατηγούς τους (βλ. 9-5 Browns, 8-6 Bengals, 8-6 Colts και 7-7 Vikings), οι Jets θα το ξανατρέχουν το 2024 με τους ίδιους ηγέτες.

Αυτό δεν θέλουν να ακούσουν πολλοί οπαδοί των Jets. Έχουν αηδιάσει με το γεγονός ότι η οικοδόμηση της ομάδας του Ντάγκλας ήταν στην καλύτερη περίπτωση άνιση με συνεχή αποτυχία στην υποτιθέμενη ειδικότητά του, την επιθετική γραμμή — από τότε που ανέλαβε το 2019, οι Jets επέτρεψαν 251 απολύσεις, οι δεύτερες μετά το μόνο οι Giants — και ο Saleh, ο οποίος έχει 16-32 στη θητεία του στην ομάδα (2-11 στους αγώνες Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

Ο Ρόμπερτ Σάλεχ θα έχει την ευκαιρία του να προπονήσει τον Ρότζερς την επόμενη σεζόν — και ίσως και μετά. AP
Η παράβαση του Nathaniel Hackett παραμένει ελκυστική για τον Rodgers. Bill Kostroun/New York Post

Αλλά θεωρήστε το τόσο καλό όσο και η πραγματικότητα, γιατί αυτό θέλει ο Rodgers. Και ο Ρότζερς έχει μεγαλύτερη μόχλευση από οποιονδήποτε στο κτίριο, επειδή το σχέδιο της ομάδας για την είσοδο στο 2023 ήταν εξ ολοκλήρου προσαρμοσμένο γύρω από τον πρώην σπουδαίο των Packers, με τον Τζόνσον να του δεσμεύει περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια το '23 και το '24.

Οπότε, ό,τι θέλει ο Ρότζερς, θα πάρει ο Ρότζερς.

«Πιστεύω στην ηγεσία που έχουμε εδώ», είπε ο Ρότζερς την Τρίτη. «Πιστεύω στον Τζο Ντάγκλας. Νομίζω ότι έχει συγκεντρώσει πολλά υπέροχα ντραφτ και ένα υπέροχο ρόστερ. Προφανώς είχαμε αρκετούς δύσκολους τραυματισμούς αυτή τη σεζόν.

«Πιστεύω στον Ρόμπερτ Σάλεχ», συνέχισε ο Ρότζερς. «Είναι για τα σωστά πράγματα. Νομίζω ότι δίνει έμφαση στα σωστά πράγματα. Πιστεύω στον Nate Hackett. Νομίζω ότι η επίθεση που τρέχει είναι φιλική προς τον τερματοφύλακα. Προφανώς, ήταν προσανατολισμένος γύρω από εμένα και τις ικανότητές μου και το τι κάνω καλά και την ικανότητά μου να φτάσω στη γραμμή του αγώνα και να μας φέρω μερικά καλά έργα και να επιβιώσω από κακά παιχνίδια.»

Ο Ρότζερς συνέχισε λέγοντας ότι πιστεύει ότι «αυτή δεν είναι μια κατάσταση όπου πρέπει να ξαναχτίσουμε» για το '24, προσθέτοντας, «Πρέπει να επαναφορτίσουμε λίγο».

«Μου αρέσουν τα κομμάτια που έχουμε στη θέση τους. Μου αρέσουν οι νεαροί παίκτες μας», είπε.

Η υποστήριξη του Ρότζερς για τον Σάλεχ και τον Ντάγκλας, ακόμη και τον Χάκετ, έχει κάποια αξία, γιατί δεν μπορέσαμε ποτέ να δούμε την επιχείρηση που ίσχυε στις αρχές του 2023. Το γεγονός Ο Ντάγκλας και ο Σάλεχ ήταν κακώς προετοιμασμένοι στο εφεδρικό σημείο του στρατηγού και απέτυχε να κάνει κίνηση (γεια σου, Τζο Φλάκο;) ακόμα και μετά την πτώση του Ρότζερς είναι ασυγχώρητο, αλλά είναι αίμα κάτω από τη γέφυρα τώρα.

Πίστευα τον Σάλεχ ως πρώτος προπονητής, γιατί είναι ένας δυνατός ηγέτης και οι παίκτες του παίζουν σκληρά γι' αυτόν — ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Θα ήθελα να δω τι μπορεί να κάνει με έναν στρατηγό κορυφαίου επιπέδου για να συνεχίσει με την ισχυρή άμυνα που βοήθησε να χτίσει τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί δεν είχε μία στα τρία χρόνια του στην ομάδα.

Ο Αντιπρόεδρος Christopher Johnson (κέντρο) θα ακούσει το ακριβό QB του όταν πρόκειται για τον GM Joe Douglas και τον Saleh. Bill Kostroun/New York Post

Αν δεν δουλέψει, αν ο Ρότζερς ακόμα και όταν παίζει υγιείς όπως οι περισσότεροι 40χρονοι στρατηγοί και δεν είναι κοντά στον ίδιο παίκτη που ήταν πριν, τότε ο Τζόνσον δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ανατινάξει το όλο θέμα μετά. την επόμενη σεζόν και ξεκινήστε από την αρχή.

Και αν έρθει σε αυτό, ο Rodgers δεν θα έχει λόγο, γιατί η μόχλευση του θα έχει εξαφανιστεί πιο γρήγορα από το φως της ημέρας στο σκοτάδι του και δεν θα είναι πλέον το αφεντικό κανενός άλλου εκτός από τον εαυτό του.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading