Η εκπομπή Melbourne Test στο Πακιστάν απαλλάχθηκε από στοιχηματικές διαφημίσεις


Η μετάδοση της συνεχιζόμενης δοκιμαστικής σειράς μεταξύ Πακιστάν και Αυστραλίας αντιμετώπισε διακοπή στο Πακιστάν, καθώς ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός PTV ανέστειλε την κάλυψη την πρώτη ημέρα του Boxing Day Test.

Αυτή η απόφαση προκλήθηκε από τη συμπερίληψη υπερτιθέμενων διαφημίσεων από έναν χορηγό τζόγου στη ροή μετάδοσης που παρέχεται στην αγορά του Πακιστάν.

Το Ten Sports, ένας άλλος ραδιοτηλεοπτικός φορέας με δικαιώματα εκπομπής της σειράς, συνέχισε να μεταδίδει το παιχνίδι παρά την αναστολή του PTV. Η συμπερίληψη χορηγών στοιχημάτων στην κάλυψη προκάλεσε ανησυχίες, με αποτέλεσμα η Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρονικών Μέσων του Πακιστάν (PEMRA) να εκδώσει μια ειδοποίηση που απαγορεύει τη μετάδοση ή τη διανομή διαφημίσεων από υποκατάστατες εταιρείες που προωθούν τον τζόγο ή το στοίχημα κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων στη χώρα.

Αρχικά, υπήρχαν αβεβαιότητες σχετικά με το εάν η δοκιμή θα μεταδοθεί καθόλου στο Πακιστάν. Η Ten Sports συνέχισε να μεταδίδει το παιχνίδι τη δεύτερη μέρα με έναν χορηγό στοιχήματος να τοποθετείται στην κάλυψη εντός γηπέδου.

Σε απάντηση στην οδηγία της PEMRA, γίνεται πλέον κατανοητό ότι η ροή που παρέχεται στο Πακιστάν δεν θα περιλαμβάνει πλέον διαφημίσεις που ενδέχεται να παραβιάζουν τους τοπικούς νόμους που σχετίζονται με την προώθηση τζόγου. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για το PTV να συνεχίσει τη ζωντανή κάλυψη της σειράς Test στο Πακιστάν.

Το PTV είχε εκδώσει προηγουμένως ανακοίνωση επικαλούμενη την τήρηση της κυβερνητικής «πολιτικής μηδενικής ανοχής» για την υποκατάστατη διαφήμιση και εξέφρασε την πρόθεση να επιλύσει το θέμα με τον αρμόδιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η καθαρή τροφοδοσία, απαλλαγμένη από αμφιλεγόμενες διαφημίσεις, αναμένεται να παρασχεθεί στο Πακιστάν άμεσα, επιτρέποντας την επανέναρξη της ζωντανής μετάδοσης στο PTV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο Test μεταδόθηκε αρχικά χωρίς διακοπή τόσο στο PTV όσο και σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.