Η Ινδή παλαίστρια Sakshi Malik παραιτείται | Η Express Tribune


ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ:

Η κορυφαία ινδή παλαίστρια Sakshi Malik ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφού η ομοσπονδία πάλης της χώρας εξέλεξε νέο πρόεδρο που υποστηρίζεται από τον προκάτοχό του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών αθλητών.
Ο Σάκσι είχε ηγηθεί διαδηλώσεων νωρίτερα φέτος κατά του Μπριτζ Μπουσάν Σινγκ, του πρώην αρχηγού του Ομοσπονδία Πάλης της Ινδίας (WFI)σε μια υπόθεση που απέσπασε διεθνή πρωτοσέλιδα και έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στην ασφάλεια των γυναικών αθλητών στην Ινδία.
Η 31χρονη Malik ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από το άθλημα αμέσως μετά την εκλογή του Sanjay Singh ως νέα πρόεδρος του WFI.
Μπριτζ Μπουσάν ΣινγκΟ , ο οποίος είναι επίσης ομοσπονδιακός νομοθέτης, κατηγορήθηκε τον Ιούνιο για σεξουαλική παρενόχληση έξι γυναικών παλαιστών. Έχει απορρίψει όλες τις κατηγορίες εναντίον του. Η υπόθεσή του εκκρεμεί ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.
«Αν ο επιχειρηματικός συνεργάτης του Brij Bhushan Singh και ένας στενός συνεργάτης του εκλεγεί πρόεδρος του WFI, σταμάτησα την πάλη», είπε η Sakshi σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί πριν φύγει από το χώρο με δάκρυα στα μάτια.
Ο Singh, ο οποίος είναι επίσης έξι φορές βουλευτής και μέλος του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata (BJP) του πρωθυπουργού Narendra Modi, αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία, δηλώνοντας δραματικά ότι θα κρεμαστεί εάν οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθινές.
Ερωτηθείς για την απόφαση του Malik να παραιτηθεί, ο 66χρονος Singh την Πέμπτη είπε: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό».
Ο Singh αφαιρέθηκε από τα διοικητικά του καθήκοντα τον Ιανουάριο και η κυβέρνηση υποσχέθηκε να ερευνήσει τις κατηγορίες. Ωστόσο, ο Malik και άλλοι αθλητές ανανέωσαν τις διαμαρτυρίες τους τον Απρίλιο, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ευρήματα μιας επιτροπής που εξετάζει τα περιστατικά.
Την Πέμπτη, το WFI ψήφισε να αντικαταστήσει τον Brij Bhushan Singh με τον Sanjay Singh, ο οποίος νίκησε την Anita Sheoran, άλλη υποψήφια για την προεδρία που είχε κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2010 και είχε υποστηρίξει την εκστρατεία των αθλητών για να επιστήσουν την προσοχή στις καταγγελίες. της κατάχρησης.
«Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη της αλήθειας πάνω στο ψέμα», είπε ο Sanjay Singh στα ΜΜΕ αφού εξασφάλισε 40 από τις 47 ψήφους από τα όργανα-μέλη της ομοσπονδίας. Είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν αφοσιωμένος στην υποστήριξη των παλαιστών, αλλά δεν σχολίασε την ανακοίνωση του Malik.
Το United World Wrestling (UWW), το παγκόσμιο όργανο πάλης που ανέστειλε την ινδική ομοσπονδία τον Αύγουστο λόγω της διαμαρτυρίας των παλαιστών, δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις εκλογές.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading