Η Ινδία μπορεί να χάσει τον αγώνα Davis Cup που φιλοξενείται από το Πακιστάν | Η Express Tribune


ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ:

Η Ινδία μπορεί να αναγκαστεί να χάσει α Davis Cup πλέι οφ που φιλοξενείται από το αντίπαλο Πακιστάν, με την τοπική ένωση τένις να λέει την Πέμπτη ότι η ομάδα περίμενε την έγκριση της κυβέρνησης για να ταξιδέψει.

Οι πυρηνικά οπλισμένοι γείτονες έχουν πολεμήσει αρκετούς πολέμους από τότε που κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από τη βρετανική κυριαρχία το 1947, και οι αθλητικοί αγώνες μεταξύ των δύο ήταν από καιρό θύμα της διαρκούς εχθρότητάς τους.

Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Όλων της Ινδίας (AITA) ζήτησε από το υπουργείο αθλητισμού έγκριση για να ταξιδέψει στο Πακιστάν, αφού το αίτημα να μεταφερθεί ο αγώνας σε τρίτη χώρα απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

«Η πρόταση εκκρεμεί ακόμη με το υπουργείο και περιμένουμε μια απόφαση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας της AITA Ανίλ Ντούπαρ.

Η αναμέτρηση του World Group 1 είναι προγραμματισμένη για τις 3-4 Φεβρουαρίου.

Το Νέο Δελχί φιλοξένησε για τελευταία φορά την ομάδα τένις του Πακιστάν το 2006 και η ομάδα του Indian Davis Cup ταξίδεψε για τελευταία φορά στο Ισλαμαμπάντ το 1964, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο India Today.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αγώνας του 2019 μεταφέρθηκε στο Καζακστάν, με την AITA να αναφέρει τις πολιτικές εντάσεις ως λόγο για το αίτημα.

Οι αθλητικοί αγώνες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν είναι σπάνιοι λόγω δεκαετιών εχθρότητας μεταξύ των δύο εθνών.

Μοιράζονται μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές αντιπαλότητες στον κόσμο στο κρίκετ, μακράν το πιο δημοφιλές άθλημα και στις δύο χώρες.

Αλλά οι ομάδες τους δεν έχουν παίξει διμερή σειρά για περισσότερο από μια δεκαετία, και συνήθως αντιμετωπίζουν η μία την άλλη μόνο σε μεγαλύτερα τουρνουά.

Η Ινδία αρνήθηκε να ταξιδέψει στο Πακιστάν για το Κύπελλο Ασίας 50 τον Σεπτέμβριο, μια κίνηση που ανάγκασε τη γείτονά της να παραιτηθεί εν μέρει από τα καθήκοντα φιλοξενίας στη Σρι Λάνκα.

Το Πακιστάν ταξίδεψε στην Ινδία τον επόμενο μήνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ, αφού το αίτημά του να διοργανώσει ορισμένους αγώνες σε τρίτη χώρα απορρίφθηκε.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading