Η κυβέρνηση περιορίζει τις υποκατάστατες στοιχηματικές εταιρείες που αψηφούν την απαγόρευση


Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Πληροφοριών εξέδωσε οδηγία για την απαγόρευση της προώθησης υποκατάστατων οντοτήτων που συνδέονται με στοιχηματικούς οίκους μέσω οποιασδήποτε μορφής διαφήμισης.

Παρά τις προηγούμενες οδηγίες για παύση τέτοιων δραστηριοτήτων, το υπουργείο αναφέρει ότι οι υποκατάστατες διαφημιστικές εταιρείες επέμειναν στις προσπάθειές τους για προώθηση. Αναφορές για κατάφωρες παραβιάσεις λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της περιοδείας της ομάδας Κρίκετ του Πακιστάν στην Αυστραλία, που προβλήθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της πακιστανικής τηλεόρασης.

Κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης ζωντανής μετάδοσης, εμφανίζονταν συνεχώς λογότυπα από τουλάχιστον δύο στοιχηματικές εταιρίες, με αποτέλεσμα το υπουργείο να τονίσει ότι είχε εκδώσει στο παρελθόν οδηγίες για διακοπή τέτοιων δραστηριοτήτων. Το υπουργείο σχεδιάζει να διεξαγάγει έρευνα για τον εντοπισμό και την ανάθεση των ευθυνών για αυτές τις ενέργειες, με πλήρη έκθεση να αναμένεται εντός μιας εβδομάδας.

Το υπουργείο έχει δώσει εντολή για διεξοδική έρευνα για τους λόγους μη συμμόρφωσης και τα αρμόδια μέρη καλούνται να υποβάλουν λεπτομερή έκθεση εντός μιας εβδομάδας από την έκδοση της παρούσας οδηγίας. Η Εθνική Ραδιοτηλεόραση PTV έχει επιληφθεί του θέματος με τους κατόχους μητρικών δικαιωμάτων, προτρέποντας την κατάργηση των ψηφιακών τοποθετήσεων για όλες τις υποκατάστατες στοιχηματικές εταιρείες επί τόπου. Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελία συμφωνιών μεταξύ δικαιοπαρόχων και δικαιοδόχων.

Η PEMRA έχει λάβει συμβουλές να επιβάλλει τους εθνικούς νόμους και τους όρους αδειοδότησης που απαγορεύουν σε υποκατάστατες εταιρείες να προωθούν στοιχήματα στο Πακιστάν. Η μη τήρηση αυτών των κανονισμών μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση των δικαιωμάτων προσγείωσης για τα εμπλεκόμενα τηλεοπτικά κανάλια.
Η Πακιστανική Επιτροπή Κρίκετ (PCB) έλαβε επίσης οδηγίες να εφαρμόσει τις οδηγίες του υπουργείου και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) κλήθηκε να σταματήσει όλες τις παράνομες δραστηριότητες υποκατάστατων στοιχημάτων, τυχερών παιχνιδιών και καζίνο, ενώ δημιουργεί έναν μηχανισμό παρακολούθησης για την υποκατάστατη διαφήμιση.