Η Νέα Ζηλανδία ανακοινώνει την ομάδα T20I για τη σειρά Πακιστάν


Ο Κέιν Γουίλιαμσον ονομάστηκε την Τετάρτη για να επιστρέψει από τραυματισμό και να ηγηθεί της Νέας Ζηλανδίας στη διεθνή εντός έδρας σειρά Twenty20 εναντίον του Πακιστάν.

Ο παίκτης παγκόσμιας κλάσης Williamson έχασε τις σειρές ODI και T20 του περασμένου μήνα εναντίον του Μπαγκλαντές ενώ αποκατέστησε έναν τραυματισμό στο γόνατο που υπέστη πριν από εννέα μήνες.

Ο 33χρονος ανάρρωσε για να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 50-over και σε μια σειρά δύο δοκιμών στο Μπαγκλαντές, αλλά ξεκουράστηκε από τις δεσμεύσεις της λευκής μπάλας τον περασμένο μήνα για προφύλαξη.

Η ελεγχόμενη επιστροφή του Γουίλιαμσον θα περιλαμβάνει ξεκούραση στον τρίτο αγώνα της σειράς πέντε αγώνων του Πακιστάν που ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου.

Ο Allrounder Mitchell Santner θα ηγηθεί των Black Caps σε αυτόν τον αγώνα στο Dunedin.

Ο Ντέβον Κόνγουεϊ επιστρέφει αφού έχασε και τις δύο σειρές λευκής μπάλας απέναντι στο Μπαγκλαντές, ενώ οι σφαιριστές του ρυθμού Ματ Χένρι και Λόκι Φέργκιουσον θα κάνουν και οι δύο τις πρώτες διεθνείς εμφανίσεις τους από τότε που τραυματίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Seamer Kyle Jamieson και ο spinner Michael Bracewell δεν λήφθηκαν υπόψη λόγω συνεχιζόμενων τραυματισμών, ενώ μια αξιοσημείωτη παράλειψη από την ομάδα των 15 παικτών είναι ο allrounder Rachin Ravindra, ο οποίος σημείωσε 578 τρεξίματα σε μια σειρά από συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο προπονητής Gary Stead είπε ότι ο Ravindra είχε ανάγκη από ξεκούραση.

“Ο Rachin είναι ένας νεαρός παίκτης που έχει τεράστια αξία για το κρίκετ της Νέας Ζηλανδίας και επομένως θέλουμε να φροντίσουμε την ευημερία του”, είπε ο Stead.

«Είναι ο μόνος παίκτης ή μέλος του προσωπικού που έκανε ασταμάτητα περιοδεία τους τελευταίους πέντε μήνες σε πέντε χώρες και αυτό απλά δεν είναι βιώσιμο.

“Είναι ακόμα πολύ μέρος της σκέψης μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο T20 τον Ιούνιο και θα επανέλθει στους απολογισμούς για τη σειρά T20 εναντίον της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο.”

Η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας: Κέιν Γουίλιαμσον (καπετάνιος), Ντέβον Κόνγουεϊ, Φιν Άλεν, Τιμ Σάιφερτ, Ντάριλ Μίτσελ, Γκλεν Φίλιπς, Μαρκ Τσάπμαν, Τζος Κλάρκσον, Μίτσελ Σάντνερ, Ματ Χένρι, Αϊς Σόντι, Τιμ Σάουτι, Λόκι Φέργκιουσον, Άνταμ Μιλν, Μπεν Σιρς