Η Οσάκα κερδίζει τον αγώνα επιστροφής στο Brisbane International | Η Express Tribune


ΜΠΡΙΣΜΠΕΝ:

Πρώην νούμερο ένα στον κόσμο και νέα μητέρα Ναόμι Οσάκα κέρδισε τον πρώτο της αγώνα πίσω μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα τη Δευτέρα με μια σκληρή νίκη επί της Γερμανίδας Tamara Korpatsch στο Brisbane International.

Ο 26χρονος ήταν στο γήπεδο για μία ώρα και 47 λεπτά πριν τελικά αποσπάσει μια γενναία Korpatsch με 6-3, 7-6 (11/9) στην Pat Rafter Arena.

«Ήμουν εξαιρετικά νευρικός, αλλά ήμουν ενθουσιασμένος που ήμουν εκεί έξω», είπε η Osaka, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Grand Slam που αποχώρησε από το τένις τον Σεπτέμβριο του 2022, επικαλούμενη ανησυχίες ψυχικής υγείας.

Αφού γέννησε ένα κοριτσάκι τον Ιούλιο, ανακάλυψε ξανά την αγάπη της για το παιχνίδι και αποφάσισε να επιστρέψει για τη σεζόν του 2024.

Έμοιαζε σαν να μην ήταν ποτέ μακριά όταν έσπασε τον Korpatsch για να αγαπήσει στο εναρκτήριο παιχνίδι και μετά έσπασε για άλλη μια φορά για να πάρει το πρώτο σετ σχετικά άνετα.

Αλλά ήταν μια διαφορετική ιστορία στο δεύτερο σετ καθώς ο Korpatsch σήκωσε και η Osaka άρχισε να αισθάνεται την πίεση.

Η Korpatsch έσπασε το σερβίς της Osaka για να ξεκινήσει το δεύτερο σετ και, παρόλο που η Ιάπωνα σταρ έκανε break κατευθείαν πίσω, δεν ήταν πλέον τόσο σταθερή απέναντι στον επίμονο Γερμανό.

Η Οσάκα έκανε για άλλη μια φορά μπρέικ και σέρβιρε για το ματς στο 5-4, αλλά έσπασε ξανά και πήγε σε τάι μπρέικ, όπου και οι δύο παίκτες είχαν τις ευκαιρίες τους.

Η Οσάκα έχασε δύο πόντους αγώνα και η Κόρπατσ δύο σετ πόντους προτού η Οσάκα επικρατήσει στην τρίτη της ευκαιρία με ένα δυνατό forehand στη γραμμή.

Είπε στην αυλή ότι η μητρότητα είχε αλλάξει την οπτική της για το παιχνίδι και είχε νιώσει πολύ απομονωμένη από τους θαυμαστές και τους συμπαίκτες της στο παρελθόν.

«Τα τελευταία δύο χρόνια που έπαιξα πριν αποκτήσω την κόρη μου δεν επέστρεψα τόση αγάπη όση μου δόθηκε», είπε.

“Έτσι, νιώθω πραγματικά ότι αυτό θέλω να κάνω σε αυτό το κεφάλαιο. Απλώς εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που έρχονται και επευφημούν για μένα.”


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading