Η παράνοια του Bill Belichick που περιορίζει τις επιλογές του για προπόνηση στο NFL


Ο Bill Belichick φέρεται να θέλει μια πιο ήσυχη ατμόσφαιρα στον επόμενο προορισμό του.

Μπορεί να είναι γιατί ο πρώην προπονητής των Patriots έχει πάρει συνέντευξη μόνο με μία ομάδα και γιατί το ενδιαφέρον για αυτόν φαίνεται να είναι κάπως χλιαρό.

Ο Belichick πιστεύεται ότι έχει ελάχιστο ενδιαφέρον για την προπόνηση ομάδων σε μια μεγάλη αγορά μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το Pro Football Talk.

Προέρχεται από την επιθυμία να αποφευχθεί η ανάπτυξη πηγών από επιθετικούς ρεπόρτερ μέσα στο προσωπικό και τον οργανισμό του, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Belichick μέχρι στιγμής έχει πάρει μόνο συνεντεύξεις με τους Falcons από τότε που αυτός και οι Patriots χώρισαν οι δρόμοι τους στις 11 Ιανουαρίουσύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με την Ατλάντα δύο φορές.

Ο Belichick αναγνωρίστηκε γρήγορα ως το φαβορί για να προσγειωθεί η δουλειά των Falcons, αλλά η ομάδα έκτοτε έχει πάρει συνέντευξη από τον πρώην προπονητή των Τιτάνων, Μάικ Βράμπελ δύο φορές περισσότερο από τον αμυντικό συντονιστή της Rams, Raheem Morris, δύο φορές, μεταξύ άλλων, καθώς η ορμή του Belichick φαινόταν να επιβραδύνεται.


Μπιλ Μπέλιτσικ
Ο Bill Belichick φέρεται να προτιμά να πάει σε μια ομάδα χωρίς μεγάλη αγορά μέσων. AFP μέσω Getty Images

Η αλυσίδα διοίκησης είναι επίσης καθοριστική για το Belichick, ανέφερε το Pro Football Talk.

Με τους Falcons, ο Belichick πιθανότατα θα έπρεπε να αναφέρει στον CEO Rick McKary, κάτι που ο Belichick μπορεί να μην ενδιαφέρεται να κάνει.

Ο Belichick οδήγησε τους Patriots σε έξι νίκες στο Super Bowl, εννέα πρωταθλήματα AFC, 17 τίτλους AFC East και 296 συνδυασμένες νίκες κανονικής περιόδου και πλέι οφ.

Αλλά δυσκολεύτηκε χωρίς τον Tom Brady, έχασε τα πλέι οφ τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με ρεκόρ 4-13 με τους Patriots.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι προσηλωμένος στην προπονητική και έχει 333 νίκες προπονητικής συνδυασμένης καριέρας (κανονική σεζόν και πλέι οφ) — 14 μακριά από το ρεκόρ του Don Shula με 347.

«Για μένα αυτή είναι μια ημέρα ευγνωμοσύνης και γιορτής», είπε ο Belichick στη συνέντευξη Τύπου της εξόδου του με τους Patriots. «Είχαμε ένα όραμα να χτίσουμε έναν νικητή, να φτιάξουμε μια ομάδα ποδοσφαίρου πρωταθλήματος εδώ. Και ξεπέρασε τα πιο τρελά μου όνειρα και προσδοκίες – το ποσό της επιτυχίας που μπορέσαμε να πετύχουμε μαζί μέσα από πολλή σκληρή δουλειά και τη συνεισφορά τόσων πολλών ανθρώπων».


Άρθουρ Σμιθ
Ο ιδιοκτήτης των Falcons, Arthur Smith, η ομάδα του οποίου φέρεται να πήρε συνέντευξη από τον Bill Belichick δύο φορές για την κενή θέση του προπονητή. AP

Οι Πατριώτες προώθησε τον Jerod Mayo — ο οποίος είχε υπηρετήσει ως προπονητής των linebackers της ομάδας και στο παρελθόν έπαιζε με την ομάδα — για να αντικαταστήσει τον Belichick ως επικεφαλής προπονητής.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading