Η πρόσληψη του Jerod Mayo των Patriots επιταχύνθηκε από τη σκοτεινή ρήτρα διαδοχής συμβολαίουΟι Patriots δεν έχουν τελειώσει να εκμεταλλεύονται κάθε γωνιά του βιβλίου κανόνων μόνο και μόνο επειδή ο Bill Belichick έφυγε.

Μετά τη Νέα Αγγλία χώρισαν οι δρόμοι τους με τον θρυλικό προπονητή τους μετά από μια 24χρονη θητεία στην οποία το franchise κέρδισε έξι Super Bowls και έφτασε σε άλλα τρία, έχουν ήδη οριστικοποιήσει το σχέδιο διαδοχής τους, επιλέγοντας τον πρώην προπονητή των linebackers Jerod Mayo για τη δουλειά.

Όπως εξήγησε ο Ian Rapoport στο “Good Morning Football” του NFL Network την Παρασκευή, ο Mayo είχε ήδη μια ρήτρα γραμμένη στο προηγούμενο συμβόλαιό του βοηθού προπονητή.

«Στο συμβόλαιο του Jerod Mayo που υπέγραψε την περασμένη σεζόν… ορίστηκε ως ο διάδοχος του Bill Belichick», είπε ο Rapoport.

«Αυτό σημαίνει ότι όταν ο Bill Belichick απομακρυνθεί… Ο Jerod Mayo θα αναλάμβανε… Έξω, πολλές από τις εικασίες επικεντρώθηκαν στον Mike Vrabel που θα επιστρέψει στη Νέα Αγγλία… Μέσα στο κτίριο, ειδικά με τον ιδιοκτήτη Robert Kraft, αυτό ήταν πάντα η επιλογή. Όταν ήταν παίκτης εδώ και τον κάλυπτα, τον λέγαμε Jerod Belichick, μόνο και μόνο λόγω του πόσο μαθητής ήταν για τον Bill Belichick.

Ο Jerod Mayo γίνεται ο νεότερος προπονητής του NFL σε ηλικία 37 ετών. Getty Images

«Τον κράτησαν στο κτίριο, απέρριψε πολλές συνεντεύξεις του προπονητή, απλώς το να μείνει ήταν το σχέδιο. Αυτό ήταν γραμμένο στο συμβόλαιό του ότι θα διαδεχόταν τον Bill Belichick».

Σε ηλικία 37 ετών, ο Mayo γίνεται ο νεότερος προπονητής του NFL – γεννήθηκε ένα μήνα μετά τον Sean McVay, ο οποίος είχε στο παρελθόν αυτόν τον τίτλο από τότε που τον προσέλαβαν οι Rams το 2017.

Ο Mayo έπαιξε επίσης lineback για τους Pats από το 2008-15.

Jerod Mayo και Bill Belichick το 2022. Getty Images
Ο Alan Branch #97 και ο Jerod Mayo #51 των New England Patriots κοιτάζουν πριν από το στιγμιότυπο εναντίον των Tennessee Titans στο Gillette Stadium στις 20 Δεκεμβρίου 2015 στο Foxboro της Μασαχουσέτης. Getty Images

Ενώ η ρήτρα διαδοχής που αναπτύχθηκε από τους Patriots είναι ασαφής, δεν είναι πρωτοφανής.

Όπως σημείωσε ο Ράποπορτ το βράδυ της Πέμπτηςοι Colts χρησιμοποίησαν αυτή τη γλώσσα συμβολαίου όταν ο Jim Caldwell διαδέχθηκε τον Tony Dungy το 2002, και οι Seahawks το ίδιο έκαναν όταν ο Jim Mora διαδέχθηκε τον Mike Holmgren το 2002.

Πιο πρόσφατα, οι Ravens χρησιμοποίησαν αυτό το σχέδιο διαδοχής με τον γενικό διευθυντή Eric DeCosta να αναλαμβάνει τον επί χρόνια πρώην αφεντικό του Ozzie Newsome.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading