Η σταρ του Ιλινόις Σάνον συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού


Ιλινόις αστέρι του μπάσκετ ανδρών Τέρενς Σάνον Τζούνιορ. έχει αποκλειστεί από όλες τις ομαδικές δραστηριότητες αφού κατηγορήθηκε για βιασμό, ανακοίνωσε το σχολείο την Πέμπτη.

Ένταλμα για τη σύλληψη της Σάνον εκδόθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Ντάγκλας (Κάνσας) την Τετάρτη για φερόμενη σεξουαλική επίθεση που συνέβη τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής, η Σάνον παραδόθηκε και συνελήφθη στο Λόρενς του Κάνσας το πρωί της Πέμπτης με την κατηγορία “βιασμός, σεξουαλική επαφή χωρίς συγκατάθεση και χρήση βίας”.

Το πανεπιστήμιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το φερόμενο περιστατικό συνέβη ενώ η Σάνον βρισκόταν στο Λόρενς για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ιλινόις-Κάνσας. Το σχολείο σημείωσε ότι ο Σάνον «δεν ήταν στο Λόρενς για επίσημες εργασίες του Πανεπιστημίου, ούτε ήταν μέλος του ταξιδιωτικού πάρτι του Πανεπιστημίου».

Η Shannon κατέβαλε εγγύηση 50.000 δολαρίων την Πέμπτη και επέστρεφε στο Champaign του Ιλινόις, σύμφωνα με το σχολείο.

Η Cheryl Cadue, εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα της κομητείας Ντάγκλας, είπε στο ESPN, «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτήν τη στιγμή».

Οι αξιωματούχοι του Ιλινόις δήλωσαν ότι γνώριζαν για μια αστυνομική έρευνα του Λόρενς στην οποία εμπλέκεται ο Σάνον από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έλαβαν “πληροφορίες που μπορούν να ενεργήσουν” μέχρι την Τετάρτη, όταν εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψής του.

Ο αθλητικός διευθυντής Josh Whitman σημείωσε την πολιτική μηδενικής ανοχής του σχολείου για σεξουαλική κακή συμπεριφορά.

«Το Πανεπιστήμιο και [the Division of Intercollegiate Athletics] έχουμε δείξει επανειλημμένα ότι έχουμε μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», είπε ο Γουίτμαν σε δήλωση. «Ταυτόχρονα, η πολιτική της DIA παρέχει στους μαθητές-αθλητές κατάλληλα επίπεδα ορθής διαδικασίας με βάση τη φύση και τη σοβαρότητα των ισχυρισμών. Θα βασιστούμε σε αυτή την πολιτική και τις προηγούμενες εμπειρίες μας για να διαχειριστούμε κατάλληλα αυτήν την κατάσταση για το Πανεπιστήμιο και τα εμπλεκόμενα μέρη».

Η Shannon, με καταγωγή από το Σικάγο, ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο κολεγιακό μπάσκετ αυτή τη σεζόν. Ο γκαρντ οδηγεί το Illini με 21,7 πόντους ανά παιχνίδι και έχει συνδεθεί στο 40,8% των προσπαθειών του για 3 πόντους αυτή τη σεζόν.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading