Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζει να προκαλεί σύγχυση στη ΔΟΕ | Η Express TribuneΗ πόρτα των Ολυμπιακών Αγώνων για τους Ρώσους αθλητές στίβου παραμένει σταθερά κλειστή, είπε ο Σεμπάστιαν Κόε τη Δευτέρα, αλλά τους πρόσφερε επίσης μια αχτίδα ελπίδας αναγνωρίζοντας "ο κόσμος αλλάζει" και την ανάδειξη μιας ομάδας εργασίας που παρακολουθεί την κατάσταση. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δήλωσε ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι που προκρίνονται στο άθλημά τους για τους Αγώνες του Παρισιού 2024 μπορούν να λάβουν μέρος ως ουδέτεροι χωρίς σημαίες, εμβλήματα ή ύμνους, αλλάζοντας τη θέση της αρχικής γενικής απαγόρευσης μετά την εισβολή στην Ουκρανία . Αυτό ακολούθησε μια σύσταση τον Μάρτιο που έθεσε το βάρος στις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες να αποφασίσουν, με τις περισσότερες από αυτές να κινούνται για να επιτρέψουν στους αθλητές των δύο χωρών να επιστρέψουν. Ο στίβος, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές άθλημα των Αγώνων, απάντησε αμέσως λέγοντας ότι θα διατηρήσουν την απαγόρευσή τους, αλλά ο Coe φαινόταν λιγότερο σίγουρος όταν μίλησε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

"Δεν υπάρχει καμία αλλαγή," αυτός είπε. "Το πιο σημαντικό είναι ότι η αυτονομία και η ανεξαρτησία των διεθνών ομοσπονδιών να κάνουν αυτές τις κρίσεις είναι πραγματικά σημαντική. Κάναμε μια κρίση που πιστεύουμε ότι ήταν προς το συμφέρον του αθλήματός μας.

"Βλέπω κάτι να αλλάζει στο άμεσο μέλλον; Δεν γνωρίζω. Ο κόσμος αλλάζει κάθε πέντε λεπτά, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Έχουμε μια ομάδα εργασίας που παρακολουθεί την κατάσταση εντός του αθλήματος και θα συμβουλεύει και θα καθοδηγεί (το Συμβούλιο χάραξης πολιτικής) για το ποιες συνθήκες μπορεί να χρειαστεί να υπάρχουν για να αρθεί οποιοσδήποτε αποκλεισμός."

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ» Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα παραμείνουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις παγκοσμίων πρωταθλημάτων (2022, 2023 και 2025) και ο Coe είπε ότι το άθλημά του ήταν σε εξαιρετική θέση μετά από ένα "καταπληκτικός" έτος. «Δεν μπορώ να θυμηθώ μια σεζόν που να έχει παραδώσει πιο υψηλής ποιότητας παραστάσεις σε ένα ευρύτερο εύρος ζώνης κλάδων," αυτός είπε. "Νομίζω ότι η Βουδαπέστη ήταν το καλύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχαμε ποτέ και υπήρξαν επτά παγκόσμια ρεκόρ σε μια εξαιρετική σεζόν." Ωστόσο, αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη να διατηρήσει το άθλημά του σχετικό με την επόμενη γενιά θαυμαστών, επισημαίνοντας την επερχόμενη σειρά του Netflix που ακολούθησε τους κορυφαίους διεκδικητές στα 100 μέτρα ανδρών και γυναικών φέτος. Στο άλλο άκρο της κλίμακας του ενθουσιασμού προσδιόρισε το "οριζόντια άλματα" – άλμα εις μήκος και τριπλούν – ως κάτι που μπορεί να βελτιωθεί για να δώσει μια καλύτερη εμπειρία θεατή.

"Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάναμε πολλή έρευνα, δοκιμάζοντας στους οπαδούς μας στο γήπεδο και παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση και είχαμε ακόμη και ένα είδος παρακολούθησης παλμών," είπε ο Coe. «Γνωρίζουμε λοιπόν πολλά περισσότερα για το τι τους ενθουσιάζει και τι τους αφήνει λίγο χαλαρούς σε ορισμένες περιπτώσεις.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πούμε ότι δεν υπάρχει θέση για αυτά τα πράγματα στο άθλημά μας, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει δουλειά που μπορούμε να κάνουμε για να τα κάνουμε πιο ελκυστικά. "Κάτι σαν το 30 ή το 40% όλων των οριζόντιων αλμάτων καταλήγουν σε μη άλμα. Αυτό είναι πολύ, και υπάρχει απαίσιο πολύ σκάμμα με σκάμμα με έναν κώνο που κάθεται σε έναν διάδρομο. Πώς μπορούμε λοιπόν να μειώσουμε τον χρόνο διακοπής λειτουργίας;" Ο Coe υποβάθμισε τις πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με τη θέση των δύο pit άλματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης στο έπταθλο και στο δέκαθλο.

"Δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι σημαντικό ζήτημα, είναι απλώς η φύση των αναδιπλούμενων καθισμάτων," αυτός είπε. "Υπάρχει μια πρόκληση γύρω από ένα από τα pit και πραγματικά δεν θέλετε να επιβιώσετε σε ένα μόνο pit. "Δεν το εννοώ απορριπτικά, αλλά υπάρχουν πολύ πιο περίπλοκα ζητήματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι πιθανώς πιο απαιτητικά για τους διοργανωτές."


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading