Η τελευταία ομάδα του KU έπεσε με ήττα από την UCF


Αφού η ομάδα του επανήλθε από το έλλειμμα 16 πόντων στο πρώτο ημίχρονο για να εξασφαλίσει τη νίκη με 65-60 επί του Νο. 3 Κάνσας την Τετάρτη, UCF Ο προπονητής Τζόνι Ντόκινς δεν μπορούσε να περάσει μέσα από το πλήθος. Με κάθε βήμα που πήρε, υπήρχαν χειραψίες και ψηλά πεντά για να τον συγχαρώ για την ομάδα του, τραβώντας μια οκτώ παιχνιδιών που χάνει τη σειρά εναντίον των ταξινομημένων ομάδων.

Αλλά μια άλλη ιστορική στιγμή εκτυλίχθηκε επίσης σε αυτή τη νίκη: Για μόλις τέταρτη φορά στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ και πρώτη φορά σε 20 χρόνια, οι τρεις πρώτες ομάδες στη δημοσκόπηση του Associated Press έχασαν όλες από αντιπάλους χωρίς κατάταξη σε διάστημα δύο ημερών, σύμφωνα με στο ESPN Stats & Information.

Ακολούθησε η ήττα των Jayhawks την Τετάρτη PurdueΉττα με 88-72 στο Νεμπράσκα και ΧιούστονΉττα με 57-53 στο Πολιτεία της Αϊόβακαι τα δύο εκτυλίχθηκαν την Τρίτη. Τενεσίστην κατάταξη Νο. 5, έχασε επίσης με 77-72 στο Πολιτεία του Μισισιπή την Τετάρτη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της δημοσκόπησης του Associated Press που τέσσερις πρώτες πέντε ομάδες έχασαν από ομάδες χωρίς κατάταξη σε διάστημα δύο ημερών, σύμφωνα με το ESPN Stats & Info.

«Συνεχίσαμε να πιστεύουμε και τα παιδιά μας συνέχισαν να πολεμούν», είπε ο Ντόκινς. “Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Έχουν μια γενεαλογία πρωταθλήματος. Ένα πρόγραμμα πρωταθλητισμού. Εξαιρετικός προπονητής. Και νιώθω ότι τα παιδιά συνέχισαν να παλεύουν. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να τα πάρουμε όλα πίσω σε μία κατοχή. Έτσι Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να αφαιρέσουμε τα τσιπ, να αφαιρέσουμε τα τσιπ. Και νόμιζα ότι το κάναμε μέχρι το ημίχρονο και μεταφέραμε αυτή τη δυναμική στο δεύτερο ημίχρονο.”

Με 3:45 για να παίξει στο πρώτο ημίχρονο, το Κάνσας προηγήθηκε με 35-19 Dajuan Harris Jr.'s layup. Αν και οι Jayhawks είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς, ο Dawkins άλλαξε ένα look ζώνης στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που φαινόταν να απογοητεύει τους Jayhawks. Στο δεύτερο ημίχρονο, το Κάνσας συνδέθηκε μόνο με το 32% των προσπαθειών του για γκολ και τερμάτισε 3-for-11 από τη γραμμή των 3 πόντων.

«Νόμιζα ότι ήταν σημαντικό για εμάς να το ανακατέψουμε», είπε ο Ντόκινς. “Έχουν εξαιρετικούς παίκτες. Αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν παιχνίδια ανά πάσα στιγμή, γι' αυτό θέλαμε να τους κρατήσουμε εκτός ισορροπίας όσο καλύτερα μπορούσαμε. Και απόψε λειτούργησε. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που, δεν ξέρεις, αύριο μπορεί να μην λειτουργήσει, αλλά απόψε λειτούργησε για εμάς. Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά μας. Νόμιζα ότι η προσπάθειά μας ήταν μεγάλη και είμαι πολύ περήφανος για όσα κατάφεραν».

Οι Ιππότες προσχώρησαν ΣινσινάτιΧιούστον και BYU ως προσθήκες στο Big 12 αυτή τη σεζόν. Του χρόνου, Αριζόνα, Πολιτεία της Αριζόνα, Γιούτα και Κολοράντο θα φτασει. Αλλά το ενισχυμένο βάθος του Big 12, του κορυφαίου συνεδρίου στην Αμερική για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, είναι ήδη εμφανές.

Μεγάλα παιχνίδια από Ibrahima Diallo (13 πόντοι, πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα μπλοκ) Jaylin Sellers (18 βαθμοί) και Ντάριους Τζόνσον (17 πόντοι) βοήθησε την UCF να κατακτήσει μια βασική νίκη στο δεύτερο μόλις παιχνίδι της Big 12. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ξεπουλημένο πλήθος. Και οι 10.000 θέσεις στο Addition Financial Arena καλύφθηκαν για τον αγώνα εναντίον του Κάνσας.

Ο Ντόκινς είπε ότι ο θόρυβος στην αρένα δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για την τρίτη ανατροπή μιας ομάδας μπάσκετ των τριών κορυφαίων ανδρών σε λιγότερο από 48 ώρες. Ήταν επίσης μόλις η δεύτερη νίκη για την UCF έναντι μιας ομάδας πρώτης πεντάδας. Η άλλη νίκη της πεντάδας του προγράμματος σημειώθηκε έναντι του τότε Νο. 4 UConn στις 25 Νοεμβρίου 2011.

«Ήταν ηλεκτρικό», είπε ο Ντόκινς για το πλήθος. “Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός στο κτίριο είναι ο λόγος που κερδίσαμε. Γι' αυτό έχουμε μιλήσει. Πρέπει να το κάνουμε μαζί. Η κοινότητά μας βγήκε και συσπειρώθηκαν πίσω μας.”


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading