Η Mary Lou Retton λέει ότι σχεδόν της έβαλαν υποστήριξη ζωής μετά από φόβο για την υγεία της – National | Globalnews.ca


Πριν βγει η κουβέντα εκείνη η Ολυμπιονίκης Mary Lou Retton «πολεμούσε για τη ζωή της» στο νοσοκομείο, η χρυσή Ολυμπιονίκης νόμιζε ότι ήταν απλώς μια «ξεβρασμένη, ηλικιωμένη αθλήτρια».


Αλλά όταν η υποστήριξη και η ανησυχία για τη Retton, 55, ακούστηκε από όλο τον κόσμο, ήταν αδύνατο να αρνηθούμε πόσο αγαπημένη είναι πραγματικά.

Τώρα, σχεδόν τρεις μήνες μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο με “πολύ σπάνια μορφήγια την πνευμονία, η Retton έδωσε την πρώτη της συνέντευξη για την ασθένειά της, ανάκτηση και την υποστήριξη των πολλών θαυμαστών της. Ενώ κάθεσαι με τον Hoda Kotb Σήμεραη Retton είπε ότι δεν θυμάται πολλά από αυτήν ένα μήνα μείνετε στο νοσοκομείο.

Η πρώην αθλήτρια πρέπει τώρα να φοράει αναπνευστική συσκευή που της παρέχει οξυγόνο, αλλά νιώθει «τόσο ευγνώμων» που είναι ζωντανή.

«Είμαι ευλογημένη που βρίσκομαι εδώ, γιατί ήταν μια στιγμή που επρόκειτο να με βάλουν σε υποστήριξη ζωής», είπε η Retton.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η Ρέττον ήταν 16 ετών όταν κέρδισε πέντε μετάλλια για τη γυμναστική στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού μετάλλου στον διαγωνισμό όλων των αγώνων. Ήταν η πρώτη Αμερικανίδα, άνδρας ή γυναίκα, που κέρδισε ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο άθλημα.

Στη συνέχεια έγινε γνωστή και έγινε αθλήτρια που θαυμάζεται πολύ σε όλο τον κόσμο.

Η Mary Lou Retton αγωνίζεται στον αγώνα δοκού ισορροπίας κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Εστιάστε στο Sport/Getty Images

Η Retton είπε ότι μια μέρα πριν από τη νοσηλεία της, αυτή και η μεγαλύτερη κόρη της Shayla, που κάθονταν δίπλα της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ήταν εντελώς ανυποψίαστες και πήγαν να φτιάξουν τα νύχια τους.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

Είπε ότι ένιωθε κουρασμένη, αλλά το σημάδεψε τίποτα περισσότερο από την ηλικία. Η κόρη του Retton πρόσθεσε ότι η αθλήτρια ήταν επίσης «κομμένη την ανάσα» όλη την ημέρα.

Όμως, την επόμενη μέρα, μια γειτόνισσα βρήκε τη Ρέττον ξαπλωμένη με κομμένη την ανάσα και μπλε στο πάτωμα του υπνοδωματίου της. Σε μια τύχη, ο γείτονας πλησίασε το σπίτι επειδή παρατήρησε ότι μια πόρτα αυτοκινήτου είχε μείνει μισάνοιχτη στο δρόμο του Ρέττον.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Ρέττον είπε ότι η γειτόνισσα «της έσωσε τη ζωή».

Αλλά ο φόβος για την υγεία της δεν τελείωσε εκεί. μετά από λίγες μέρες στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο και εστάλη στο σπίτι.

Την επόμενη μέρα μετά την έξοδο της, η Shayla ανακάλυψε τον Retton «σχεδόν αδιάφορο» στο σπίτι της. Μεταφέρθηκε σε διαφορετικό, μεγαλύτερο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου τα επίπεδα οξυγόνου της συνέχισαν να πέφτουν.

Στην οικογένεια Retton είπαν να προετοιμαστεί για το χειρότερο, καθώς οι γιατροί σκέφτηκαν να βάλουν το εικονίδιο γυμναστικής σε έναν αναπνευστήρα. Στη συνέντευξη με Σήμεραη Retton προσπάθησε να μιλήσει μέσα σε δάκρυα καθώς ζήτησε συγγνώμη από τη Shayla για τους αποχαιρετισμούς που τα παιδιά της πίστευαν ότι θα έπρεπε να κάνουν.

Αλλά η ζωή της Retton σώθηκε όταν οι γιατροί αποφάσισαν να αντλήσουν οξυγόνο υψηλής ροής από τη μύτη της.

«Αν ξέρεις τη μαμά μου, είναι μαχήτρια», είπε η Shayla. «Είναι αυτή στο ένα εκατομμύριο που κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι επίσης αυτή στο ένα εκατομμύριο που θα πάθει κάποια σπάνια μορφή πνευμονίας που δεν έχετε ιδέα τι είναι, αλλά θα τα καταφέρει».

Η αντίδραση του κοινού στην δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια του Retton ήταν δυνατή – και τροφοδοτήθηκε περαιτέρω από την επιμονή της οικογένειας ότι δεν είχαν ασφάλιση υγείας για τον Retton. ΕΝΑ Σελίδα GoFundMe δημιουργήθηκε από τα παιδιά της Retton για να καλύψει τα ιατρικά της έξοδα και έκτοτε έχει φτάσει τα 459.000 $ ΗΠΑ (περίπου 613.600 C $).

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η Retton είπε ότι μέρος του λόγου που ήταν ανασφάλιστη ήταν επειδή είχε κάνει πάνω από 30 ορθοπεδικές επεμβάσεις και «δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά» την κάλυψη υγείας.

«Αυτή είναι η ουσία. Δεν μπορούσα να το αντέξω οικονομικά», είπε ο Ρέττον. “Μπορείς να το πιστέψεις?”

Τώρα, η Retton αποκάλυψε ότι έχει ασφάλεια υγείας.

Με δάκρυα ακόμα στα μάτια, είπε ότι η αγάπη από τους θαυμαστές της «με άγγιξε». Είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την υποστήριξη από τους θαυμαστές της για να συνεχίσει με δύναμη στην ανάρρωσή της.

«Όταν αντιμετωπίζεις τον θάνατο στα μάτια, έχω τόσα πολλά να περιμένω», είπε η συνήθως ιδιωτική πρώην γυμνάστρια.

«Δεν έχω ιδέα τι μου επιφυλάσσει το μέλλον», συνέχισε. «Αλλά δεν θα τα παρατούσα ποτέ. Δεν είναι μέσα μου».

Ο Ρέττον εισήχθη στη Διεθνή Γυμναστική Hall of Fame το 1997. Έγινε η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε ποτέ στο Houston Sports Hall of Fame το 2020. Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε ποτέ σε κουτί δημητριακών Wheaties.

&copy 2024 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading