Η PGA εργάζεται για την επέκταση των «ενεργών και παραγωγικών» συνομιλιών συγχώνευσης της Σαουδικής Αραβίας | Η Express Tribune


ΒΑΣΙΓΚΤΩΝ:

ο PGA Tour εργάστηκε την Κυριακή για να παρατείνει μια προθεσμία έως το 2024 για την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας συγχώνευσης με επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία, ο επίτροπος περιοδειών Τζέι Μόναχαν χαρακτήρισε τις συνομιλίες «ενεργές και παραγωγικές».

Η ενημέρωση των παικτών σε ένα σημείωμα από το Monahan ήρθε λίγες ώρες πριν από την προθεσμία του τέλους του έτους για την έγκριση μιας συμφωνίας-πλαισίου για τη συγχώνευση των PGA Tour, DP World Tour και Saudi Public Investment Fund (PIF) που χρηματοδοτεί την εκκίνηση Γκολφ LIV Σύνδεσμος.

Μια ενημέρωση στον ιστότοπο PGA Tour σχετικά με τις συνομιλίες ανέφερε ότι το σημείωμα, το οποίο φέρεται να ελήφθη από το The Golf Channel και το ESPN, αφορούσε τις προσπάθειες για παράταση της προθεσμίας έως το 2024.

Ο Monahan είπε στο σημείωμά του, σύμφωνα με το Golf Channel, ότι το PGA Tour «θα συνεχίσει τις ενεργές και παραγωγικές συνομιλίες μας με την PIF και την DP World Tour.

«Ενώ αρχικά είχαμε θέσει ως προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου 2023 για να καταλήξουμε σε συμφωνία, εργαζόμαστε για να επεκτείνουμε τις διαπραγματεύσεις μας για το επόμενο έτος με βάση την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».

Ο Monahan είπε επίσης ότι το PGA Tour είχε σημειώσει «σημαντική πρόοδο» σε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις για να γίνει η Strategic Sports Group (SSG) ως επενδυτής μειοψηφίας περιοδειών.

Το σημείωμα του Monahan ανέφερε ότι ο στόχος παραμένει να γίνουν οι PIF, η DP World Tour και η SSG ως συνεπενδυτές μειοψηφίας στην PGA Tour Enterprises το 2024.

«Αυτές οι συνεργασίες θα μας επιτρέψουν να ενωθούμε, να καινοτομήσουμε και να επενδύσουμε στο παιχνίδι προς όφελος των παικτών, των φιλάθλων και των χορηγών», δήλωσε ο Monahan.

Το ESPN ανέφερε ότι η SSG θα επένδυε 3 δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα οντότητα, η οποία θα χρηματοδοτούνταν σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια εάν η επένδυση PIF περιλαμβανόταν επίσης σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Το PGA Tour διαπραγματεύεται με την PIF από τον Ιούνιο με μια δηλωμένη προθεσμία στις 31 Δεκεμβρίου για τις τελικές λεπτομέρειες μιας συμφωνίας συγχώνευσης, η ανακοίνωση της οποίας εξέπληξε τους παίκτες του PGA Tour και οδήγησε τους παίκτες να απαιτούν και να λαμβάνουν μεγαλύτερη συμβολή στην τελική έγκριση της συμφωνίας.

Ο Ισπανός Jon Rahm, ο κυρίαρχος πρωταθλητής Masters, μεταπήδησε από το PGA Tour στο LIV Golf στις αρχές Δεκεμβρίου, σημειώνοντας την ειδοποίηση ότι η σειρά που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και τα σχέδιά της για μια καμπάνια του 2024 θα μπορούσαν να τραβήξουν ακόμη περισσότερα ταλέντα από την περιοδεία PGA όπως έκανε το 2022 για την περίοδο των εγκαινίων του.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading