Η Shannon έδωσε άδεια να επανέλθει στο Illini μετά τη χορήγηση του TRO


Ένας ομοσπονδιακός δικαστής παραχώρησε Ιλινόις ξεχωρίζω Ο Τέρενς Σάνον Τζούνιορ αίτημα για προσωρινό περιοριστικό διάταγμα την Παρασκευή, μια απόφαση που θα του επιτρέψει να ξαναμπεί στην ομάδα και να παίξει ξανά εβδομάδες αφότου τέθηκε σε επ' αόριστον αναστολή μετά τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο για κακούργημα για βιασμό για ένα υποτιθέμενο περιστατικό στο Λόρενς του Κάνσας.

Η απόφαση έρχεται μια ημέρα αφότου ο Σάνον παραιτήθηκε από το δικαίωμά του για μια πρώτη ακρόαση στην κομητεία Ντάγκλας (Κάνσας) και ο δικαστής όρισε ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου για την προκαταρκτική του ακρόαση για την ποινική υπόθεση.

Ο αναπληρωτής καγκελάριος του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Ρόμπιν Κάλερ, εξέδωσε δήλωση μετά την απόφαση λέγοντας ότι η Σάνον «αποκαταστάθηκε στην πλήρη ιδιότητα της φοιτήτριας-αθλήτριας του Πανεπιστημίου και θα είναι επιλέξιμη για προπόνηση και αγώνες μπάσκετ». Ανέφερε επίσης ότι «θα συνεχίσει να εξετάζει τη δικαστική απόφαση και να παρακολουθεί την υπόθεση».

Οι δικηγόροι του Shannon είχαν ζητήσει την εντολή νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ισχυριζόμενοι ότι το σχολείο είχε «βιασύνη να κρίνει» και χρησιμοποίησε μια «άδικη» διαδικασία όταν πήρε την απόφαση να αναστείλει επ' αόριστον τον Shannon στα τέλη του περασμένου μήνα, αφού εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του. υποτιθέμενο περιστατικό τον Σεπτέμβριο. Μια γυναίκα σε ένα μπαρ ισχυρίστηκε ότι η Shannon την είχε αγγίξει ακατάλληλα και την είχε επιτεθεί σεξουαλικά.

Οι αξιωματούχοι του Ιλινόις απάντησαν και είπαν ότι είχαν «δικαιοδοσία» για φοιτητές που συνδέονται με σοβαρές ποινικές κατηγορίες. Το σχολείο είπε επίσης ότι το να επιτρέψει στον Σάνον να παίξει θα μείωνε την ικανότητά του να αντιμετωπίζει μελλοντική συμπεριφορά με μαθητές στην πανεπιστημιούπολη του.

Η δικαστής Colleen Lawless, ομοσπονδιακός δικαστής στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Κεντρικής Περιφέρειας του Ιλινόις, αποφάσισε την Παρασκευή κατά οποιασδήποτε χρηματικής αποζημίωσης, αλλά δήλωσε ότι η αναστολή θα προκαλέσει «ζημιά» στη Σάνον.

«Ο ενάγων έχει αποδείξει ότι έχει σαφώς εξακριβώσιμα δικαιώματα που χρήζουν προστασίας και ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα επιτυχίας επί της ουσίας», έγραψε η Lawless στην απόφασή της. “Το Δικαστήριο διαπιστώνει περαιτέρω ότι ο Ενάγων δεν έχει επαρκή ένδικα μέσα και θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία χωρίς διαταγή. Η πιθανή ζημία στον Ενάγοντα υπερτερεί οποιασδήποτε ζημίας για το Πανεπιστήμιο. Το δημόσιο συμφέρον δεν βλάπτεται με τη χορήγηση ασφαλιστικών μέτρων για πρόσθετες διαδικαστικές εγγυήσεις ενώ θεωρείται αθώος για τις ποινικές κατηγορίες. … Ως εκ τούτου, η επαληθευμένη πρόταση του Ενάγοντα Terrence Shannon, Jr. για μια προκαταρκτική διαταγή γίνεται δεκτή. Διατάσσεται ότι: και όλα τα στελέχη της (συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του εναγόμενου Timothy Killeen), της διοίκησης, των υπαλλήλων, των μονάδων, των τμημάτων, των θυγατρικών και άλλων παραγόντων, δια του παρόντος υποχρεούνται να συνεχίσουν να αποκλείουν τον Ενάγοντα από την ομάδα μπάσκετ σύμφωνα με την [Division of Intercollegiate Athletics] Πολιτική.

«Οι κατηγορούμενοι καλούνται να αποκλείσουν τον Ενάγοντα από την ομάδα μπάσκετ χωρίς τουλάχιστον να του παρέχουν την προστασία των [Office of Student Conflict Resolution] Πολιτική. Οι υποχρεώσεις των Εναγόμενων σύμφωνα με την παρούσα Διάταξη πρέπει να ερμηνεύονται όσο το δυνατόν ευρύτερα. Η παρούσα Διαταγή θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου τροποποιηθεί ή τερματιστεί με μεταγενέστερη εντολή.”

Μέσω του δικηγόρου του, ο Σάνον είπε ότι είναι ευτυχής που επέστρεψε στο δικαστήριο.

“[Shannon] είναι ευγνώμων για τη σημερινή απόφαση και ανυπομονεί να παίξει ξανά για τους Ιλίνι», ανέφερε η δήλωση.[Shannon] είναι επίσης ευγνώμων στη νομική ομάδα του, τον επικεφαλής σύμβουλο Rob Lang, τον Steve Beckett, τον Mark Goldenberg, τη Zoe Spector, τον Tom Horscroft και τον Mark Sutter».

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Shannon συνελήφθη και κατηγορήθηκε για «βιασμό, σεξουαλική επαφή χωρίς συγκατάθεση και χρήση βίας». Τον Σεπτέμβριο, η Σάνον είχε ταξιδέψει στο Κάνσας για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μια γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι η Shannon την άγγιξε ανάρμοστα πριν την επιτεθεί σεξουαλικά στο μπαρ. Ο Σάνον ανεστάλη μόλις δημοσιοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψής του τον Δεκέμβριο. Ο αθλητικός διευθυντής Τζος Γουίτμαν είπε εκείνο τον μήνα ότι το σχολείο έμαθε για την αστυνομική έρευνα του Λόρενς του Κάνσας στην οποία εμπλέκεται η Σάνον στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αλλά το ένταλμα σύλληψής του που εκδόθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων του σχολείου, ήταν η πρώτη πληροφορία που έλαβαν «δυνάμενη να ληφθούν μέτρα».

Σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε το ESPN αυτή την εβδομάδα, ένας αστυνομικός ντετέκτιβ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις έλαβε λεπτομέρειες για την έρευνα για σεξουαλική επίθεση ήδη στις 27 Σεπτεμβρίου, τρεις μήνες πριν οι υπεύθυνοι του σχολείου δηλώσουν ότι είχαν αρκετές πληροφορίες για να τον αναστείλουν.

Η Shannon έχει μέσο όρο 21,7 πόντους ανά παιχνίδι για το Illinois, το οποίο θα αντιμετωπίσει Ράτγκερς στο σπίτι την Κυριακή.

Σε αυτήν την αναφορά χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από την Shwetha Surendran του ESPN.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading