Η Shannon καταθέτει περιοριστική εντολή κατά του Ιλινόις


Τέρενς Σάνον Τζούνιορ. κατέθεσε προσωρινό περιοριστικό διάταγμα τη Δευτέρα που απαιτεί από το σχολείο του να «αποκαταστήσει άμεσα» το Ιλινόις Ο σταρ που αποβλήθηκε επ' αόριστον από όλες τις ομαδικές δραστηριότητες τον περασμένο μήνα μετά από σύλληψη με κατηγορία βιασμού, είπε ο δικηγόρος του Μαρκ Σάτερ στο ESPN. Η κατηγορία προέρχεται από ένα υποτιθέμενο περιστατικό τον Σεπτέμβριο.

Η αγωγή του Shannon, που κατατέθηκε από τον Sutter και τη νομική του ομάδα στο Sixth Judicial Circuit Court in Champaign, απαριθμεί το διοικητικό συμβούλιο του Ιλινόις και τον πρόεδρο του σχολείου Timothy Killeen ως κατηγορούμενους.

Αφού εκδόθηκε ένταλμα για τον Shannon στην κομητεία Douglas στο Κάνσας τον περασμένο μήνα, υποβλήθηκε στις αρχές και φυλακίστηκε για λίγο πριν καταβάλει εγγύηση και επιστρέψει στο Champaign.

Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία, η Shannon κατηγορήθηκε για «παράνομα, κακουργηματικά και εν γνώσει της σεξουαλικής επαφής με ένα άτομο … το οποίο δεν συναινούσε στη σεξουαλική επαφή υπό συνθήκες που την καταπάτησαν με βία ή φόβο, επίπεδο σοβαρότητας 1 κακούργημα προσώπου».

Η μήνυση προσωρινού περιοριστικού μέτρου, αντίγραφο της οποίας ελήφθη από το ESPN, ισχυρίζεται ότι στον Shannon δεν χορηγήθηκε η δέουσα διαδικασία πριν απομακρυνθεί από την ομάδα. Έχει οριστεί να οδηγηθεί στις 18 Ιανουαρίου, αλλά η δίκη για την υπόθεση δεν θα ξεκινήσει παρά τον Ιούνιο, μετά το τέλος της σεζόν μπάσκετ στο κολέγιο.

“Σημαίνει πραγματικά κάτι το τεκμήριο αθωότητας; Αυτό το ερώτημα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης”, αναφέρει η μήνυση. «Το Ιλινόις έχει υποσχεθεί (ο Σάνον) ότι θα τηρήσει αυτό το τεκμήριο, αλλά στην πράξη το Ιλινόις δεν το εφάρμοσε με το να αναστείλει (τον Σάνον) και να καταστρέψει την καριέρα του σαν να ήταν ήδη καταδικασμένος. [Shannon] υποστηρίζει την αθωότητά του, για την ιστορία. Η σεξουαλική επίθεση είναι ένα φρικτό έγκλημα και [Shannon] είναι αποτροπιασμένο που το όνομά του αναφέρεται στην ίδια πρόταση με ένα τέτοιο έγκλημα και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει ότι πρόκειται για πραγματικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Shannon οδήγησε στο Κάνσας με συμπαίκτη Τζάστιν Χάρμον και ο DyShawn Hobson, ένας βοηθός grad του Ιλινόις που συνόδευε τους δύο συμπαίκτες του Ιλινόις στο ταξίδι το Σαββατοκύριακο ενός αγώνα ποδοσφαίρου στο Κάνσας. Το υποτιθέμενο περιστατικό συνέβη σε ένα τοπικό μπαρ στο Λόρενς του Κάνσας, όπου μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι η Σάνον την άγγιξε ακατάλληλα και την επιτέθηκε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση που περιλαμβάνεται στη μήνυση που υπέβαλε η Shannon, πήγε στην αστυνομία του Lawrence, η οποία στη συνέχεια επικοινώνησε με το Illinois.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ιλινόις, Τζος Γουίτμαν, επιβεβαίωσε ότι το σχολείο ειδοποιήθηκε από την αστυνομία του Λόρενς ότι η Σάνον είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας που περιλάμβανε ισχυρισμό ότι άγγιξε ακατάλληλα μια γυναίκα, αλλά δεν τους είπαν τις λεπτομέρειες αυτής της έρευνας.

Σε μεταγενέστερη συνέντευξη Τύπου, ο Γουίτμαν είπε ότι οι σχολικοί υπάλληλοι έμαθαν για το ένταλμα σύλληψής του τον περασμένο μήνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το πανεπιστήμιο και (το τμήμα διασυλλογικών στίβου) έχουν δείξει ξανά και ξανά ότι έχουμε μηδενική ανοχή για σεξουαλική κακή συμπεριφορά», είπε ο Γουίτμαν σε μια δήλωση μετά την αναστολή της Σάνον από όλες τις ομαδικές δραστηριότητες. “Ταυτόχρονα, η πολιτική της DIA παρέχει στους φοιτητές-αθλητές κατάλληλα επίπεδα δίκαιης διαδικασίας με βάση τη φύση και τη σοβαρότητα των καταγγελιών. Θα βασιστούμε σε αυτήν την πολιτική και τις προηγούμενες εμπειρίες μας για να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση κατάλληλα για το πανεπιστήμιο και τα εμπλεκόμενα μέρη. ”

Η μήνυση του Shannon αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του Ιλινόις του είπαν ότι το σχολείο δεν θα επανεξετάσει την αναστολή του μέχρι να επιλυθεί η νομική του υπόθεση, κάτι που θα ανάγκαζε τους κορυφαίους του Ιλινόις να χάσουν την υπόλοιπη σεζόν 2023-24 και «να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά χωρίς ανακούφιση. καθώς η καριέρα του σίγουρα θα καταστραφεί αν συνεχιστεί η αναστολή, θίγοντας τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών δικαιωμάτων».

«Το μόνο που θέλουμε για τον πελάτη μας είναι μια δίκαιη διαδικασία και (η Σάνον) δεν το έχει λάβει ακόμη», ανέφερε η νομική ομάδα της Σάνον σε δήλωση στο ESPN. “Με σεβασμό, αυτό ήταν μια βιαστική κρίση από το πανεπιστήμιο και το πρωτόκολλο που εφάρμοσαν για τη συνοπτική αναστολή του πελάτη μας αγνόησε τις βασικές αρχές της δίκαιης διαδικασίας και το τεκμήριο της αθωότητας. Η ομάδα μας εξακολουθεί να ελπίζει ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί τελικά.”

Η Σάνον έχει κατά μέσο όρο 21,7 πόντους ανά παιχνίδι αυτή τη σεζόν.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading