Θα εγείρει το PCB το επίμαχο ζήτημα απόλυσης του Rizwan με το ICC;


Ο δεύτερος αγώνας δοκιμών μεταξύ Πακιστάν και Αυστραλίας στιγματίστηκε από αμφιλεγόμενες αποφάσεις του διαιτητή που πυροδότησε διαμάχη κατά τη διάρκεια της επιδίωξης του Πακιστάν για τη νίκη στη Μελβούρνη την Παρασκευή.

Στο 61ο όβερ του αγώνα, ο Πακιστανός που κτυπά τον Μοχάμεντ Ριζουάν επιχείρησε να παίξει μια μπάλα με μπόουλινγκ από τον Πατ Κάμινς, αλλά η μπάλα πέρασε από τη λωρίδα και πήγε στα χέρια του τερματοφύλακα Άλεξ Κάρι. Κατόπιν προσφυγής, ο διαιτητής εντός γηπέδου δεν άφησε άουτ, αλλά μετά από έλεγχο, ο τρίτος διαιτητής πήρε μια απόφαση υπέρ της πλευράς του γηπέδου, κάτι που οδήγησε τον Rizwan να εκφράσει την έκπληξή του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα, ο διευθυντής της ομάδας Mohammad Hafeez εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις αποφάσεις των διαιτητών, δηλώνοντας ότι υπήρξαν πολύ αντικρουόμενες αποφάσεις από τους διαιτητές. Πίστευε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτό γιατί η κλήση ενός διαιτητή θα μπορούσε επίσης να γίνει αιτία ήττας για την άλλη ομάδα.

Ο Hafeez ανέφερε ότι στο τέλος του αγώνα, ο Rizwan ρωτήθηκε αν η μπάλα είχε αγγίξει τη λωρίδα, στην οποία ο παίκτης του κρίκετ απάντησε ότι η μπάλα δεν άγγιξε τα γάντια του, αλλά βρισκόταν στο κενό μεταξύ του ρόπαλου και του μαξιλαριού.

Από την άλλη πλευρά, αρκετές αναφορές ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η Πακιστανική Επιτροπή Κρίκετ (PCB) έχει συζητήσει τη διαμάχη του Rizwan με τον Hafeez και εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει το θέμα στο διοικητικό όργανο του Διεθνούς Συμβουλίου Κρίκετ (ICC).

Ωστόσο, όταν επικοινώνησε με το PCB, ένας από τους εκπροσώπους τους επιβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία τέτοια ενέργεια στο ICC.