Θα κλαίω για εβδομάδες, λέει το απερχόμενο αφεντικό της Τσέλσι | Η Express Tribune


ΛΟΝΔΙΝΟ:

Η προπονήτρια της Τσέλσι, Έμα Χέις, αναμένει ένα συναισθηματικό τέλος στον αστραφτερό χρόνο της στη Γυναικεία Σούπερ Λιγκ, όταν αποχωρήσει στο τέλος αυτής της σεζόν για να αναλάβει την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Χέις ανέλαβε την Τσέλσι το 2012 και την οδήγησε να γίνει η κυρίαρχη δύναμη στο αγγλικό γυναικείο ποδόσφαιρο, κατακτώντας έξι πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Αγγλίας.

Τον Νοέμβριο ανακοινώθηκε ότι θα άφηνε την Τσέλσι και θα διοικούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η 47χρονη ήταν χαρακτηριστικά ειλικρινής όταν ρωτήθηκε αν θα δυσκολευτεί όταν τελειώσει ο χρόνος της στο Stamford Bridge. “Δεν νομίζω ότι θα είναι ανάμεικτα (συναισθήματα), θα είμαι απόλυτα στενοχωρημένος. Είμαι λίγο νηφάλιος. Νομίζω ότι θα κλαίω τα μάτια μου τις τελευταίες εβδομάδες”, είπε ο Hayes στο Η Ένωση Συγγραφέων Ποδοσφαίρου (FWA) σε συνέντευξή της. «Έκανα τα δυνατά μου και σίγουρα ελπίζω να με καλωσορίσουν ξανά ως θαυμαστή γιατί έτσι βλέπω τον εαυτό μου», πρόσθεσε.

Ο Hayes οδήγησε την Chelsea σε 13 μεγάλα τρόπαια στις 11 σεζόν της στον σύλλογο και προηγείται της βαθμολογίας WSL τρεις βαθμούς διαφορά από τη Manchester City στα μισά της φάσης αυτής της εκστρατείας.

Η Αγγλίδα πρόσθεσε το FWA Tribute Award στο περίφημο βιογραφικό της την Κυριακή, ως η πρώτη γυναίκα σε 42 χρόνια που κέρδισε το βραβείο.

Ο ένας τίτλος που λείπει είναι το Champions League, το οποίο θέλει απεγνωσμένα να διεκδικήσει φέτος, με την Τσέλσι να έχει χάσει από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του 2021.

Ο Hayes έχει μια σκληρή δουλειά μπροστά για να επαναφέρει την παλιά της δόξα της γυναικείας ομάδας των ΗΠΑ, τέσσερις φορές πρωταθλήτριες, μετά τον αποκλεισμό των Αμερικανών από το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο στους 16. «Θα αναπτύξω μια άλλη πλευρά για τον εαυτό μου και θα έχω να δουλέψω με μια ομάδα εκτός γηπέδου επίσης με πολύ διαφορετικό τρόπο για να προετοιμαστώ για μεγάλα τουρνουά», είπε.

«Αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο, από αυτό είναι φτιαγμένα τα όνειρα, να σκέφτομαι ότι είμαι σε μια θέση όπου μπορώ να οδηγήσω μια ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σε τρία χρόνια – ευτυχισμένες μέρες».

Ενώ η Hayes είπε ότι είναι «ανησυχητικό» να είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο FWA, είναι περήφανη που είναι μέρος μιας αφηγηματικής αλλαγής στο γυναικείο παιχνίδι.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading