Θα φιλοξενήσει η Πεσαβάρ αγώνα PSL 9;


Η Πεσαβάρ δεν έχει δει ακόμη αγώνα της Σούπερ Λιγκ του Πακιστάν (PSL), παρά τις επίμονες εκκλήσεις από τους λάτρεις της Πεσαβάρ Ζαλμί και τον ιδιοκτήτη της ομάδας Τζαβέντ Αφρίντι.

Το στάδιο Arbab Niaz Cricket στην Πεσαβάρ έχει υποστεί εκτεταμένη κατασκευή και ανακαίνιση τα τελευταία δύο χρόνια, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ενταχθεί στη λίστα των πόλεων που θα φιλοξενήσουν το PSL.

Ενώ το Πακιστάν Cricket Board (PCB) έχει ορίσει το Καράτσι, τη Λαχόρη, το Ραβαλπίντι και το Μουλτάν ως πόλεις υποδοχής για την επερχόμενη ένατη έκδοση του PSL, υπάρχει πιθανότητα η Πεσαβάρ να παρουσιάσει έναν εκθεσιακό αγώνα μεταξύ του Peshawar Zalmi και ενός άλλου franchise πριν από το επίσημο PSL έναρξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκθεσιακός αγώνας ενόψει του PSL 8 πραγματοποιήθηκε στο Bugti Stadium στην Quetta, με αναμέτρηση μεταξύ Quetta Gladiators και Peshawar Zalmi.

Εκφράζοντας ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ενός αγώνα PSL 9, η κυβέρνηση της Khyber Pakhtunkhwa έχει επικοινωνήσει με το PCB. Πηγές αποκαλύπτουν ότι μια πρόσφατη αντιπροσωπεία PCB επισκέφτηκε την Πεσαβάρ για συζητήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από το Τμήμα Αθλητισμού.

Ως μέρος της ρύθμισης, το Στάδιο Κρίκετ Hayatabad έχει προταθεί ως ο χώρος διεξαγωγής του εκθεσιακού αγώνα PSL, με το PCB να απαιτεί ικανοποίηση σχετικά με την κατάσταση των γηπέδων και των εγκαταστάσεων πριν από την έγκριση.

Για την επιτάχυνση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, έχει συσταθεί επιτροπή, η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διαμόρφωση κανόνων και κανονισμών μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Το PCB έχει ζητήσει αναφορές από μέλη του Τμήματος Δομής Υποδομής και Εσωτερικού Τμήματος καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις. Ο Γραμματέας Αθλητισμού και Υποθέσεων Νεολαίας Khyber Pakhtunkhwa, Matiullah Khan, εκφράζει αισιοδοξία για τη διοργάνωση αγώνα PSL στην Πεσαβάρ, υποδεικνύοντας ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες με την αντιπροσωπεία PCB προχωρούν θετικά. Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και αναμένονται περαιτέρω ενημερώσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Σε αντίθεση με το Rawalpindi, τη Lahore, το Karachi και το Multan, που είναι τακτικοί οικοδεσπότες των αγώνων PSL τις τελευταίες τρεις σεζόν, η Peshawar και η Quetta δεν έχουν ακόμη δει αγώνες για τα αντίστοιχα franchise τους.