Ιστορία του Κάλγκαρι που κάνει Ολυμπιονίκη Κανοεπίστας για την Ισότητα στον Αθλητισμό | Globalnews.ca


Ένας Ολυμπιονίκης του Κάλγκαρι που έσπασε τα εμπόδια φύλου στο άθλημα της μιλάει για τη σημασία της μάχης για αυτό που πιστεύετε.


Η Χέιλι Ντάνιελς μιλούσε στη Σύνοδο Κορυφής για το 2024 Female in Sport το Σάββατο στο Κάλγκαρι.

Αγωνίστηκε στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο και έκανε την ιστορία.

Οι αγώνες κανό/καγιάκ γυναικών είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν από τους Αγώνες.

“Έπρεπε να αγωνιστούμε για 12 χρόνια για να γίνουμε ίσοι με το φύλο. Έμαθα ότι πρέπει να πιστεύετε σε μια αιτία ακόμη και όταν πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν σε αυτό. Πρέπει να είσαι αυθεντικός», είπε ο Ντάνιελς.

Ο Daniels ήταν μέρος της ομάδας των γυναικών που αγωνίστηκαν όταν το Canoe/Kayak των γυναικών έκανε τελικά ένα ολυμπιακό ντεμπούτο στο Τόκιο.

Ο Daniels εκπροσώπησε τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020/2021 στο άθλημα του Slalom Canoe.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Είναι πολλαπλή Πρωταθλήτρια Καναδά όπου κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες του Τορόντο 2015, ένα χρυσό μετάλλιο στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα του 2018 και συμμετείχε σε Παγκόσμια Κύπελλα και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Είπε ότι ήταν δύσκολο να πάει στην προπόνηση κάποιες μέρες που δεν ήξερε αν το όνειρό της θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα

“Ένιωσα τόσο υπερήφανη που ήμουν στη γραμμή εκκίνησης επειδή ήξερα ότι ήμουν μέρος αυτής της κληρονομιάς για τις μελλοντικές γυναίκες κανότες να έρθουν”, δήλωσε ο Daniels.

«Είχα πολλές αμφιβολίες. Υπήρχαν πολλές φορές όταν δεν είχα ιδέα αν επρόκειτο να προστεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χρειάστηκε πολλή εμπιστοσύνη με τυφλή πίστη και γνωρίζοντας ότι υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που με στήριξαν και παγκοσμίως υπήρχαν κανό που μας πίστεψαν».

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

Ο Ντάνιελς είπε ότι έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα που έχουν συμβεί με το πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου γυναικών και το πρωτάθλημα επαγγελματικού χόκεϊ γυναικών, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα.

“Πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες που πρέπει να συνεχίσουμε να εξετάζουμε πώς έχουμε ίσες αμοιβές και ίσες ευκαιρίες”,

«Σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όλα είναι ίσα μεταξύ των φύλων, αλλά το ότι υπάρχει ισότητα των φύλων όσον αφορά την εκπροσώπηση στο γήπεδο δεν σημαίνει ότι υπάρχει ισότητα ως προς το πόσα δολάρια χορηγιών υπάρχουν και πόση χρηματοδότηση υπάρχει. . Έτσι, αν και υπάρχει εκπροσώπηση σε ανταγωνισμό σε χαρτί, δεν υπάρχει εκπροσώπηση όσον αφορά τα δολάρια και τους μισθούς της χορηγίας. Πράγματα όπως ακόμα πρέπει να αλλάξουν».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο γονέας της, Kimberly Daniels, βρισκόταν στους Αγώνες του Τόκιο ως ο πρώτος ολυμπιονίκης του Transgender. Η Kimberly βγήκε το 2020 ως γυναίκα τρανσέξουαλ.

“Ο μπαμπάς μου έζησε την πλειοψηφία της ζωής της ως κάποιος που δεν αισθάνθηκε άνετα να είναι. Την χρειάστηκε μέχρι 65 ετών να βγει αυθεντικά. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό νωρίτερα στη ζωή σας, είναι πολύ πιο εύκολο και μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το χώρο για τον εαυτό σας “, δήλωσε ο Daniels.

Λέει ότι τόσο αυτή όσο και ο γονιός της είναι υπέρμαχοι της διαφορετικότητας και της ένταξης.

«Μας επέτρεψε να υποστηρίξουμε την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό και να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, ώστε να είναι κάτι για το οποίο μιλάμε άνετα», είπε ο Ντάνιελς.

«Ο αθλητισμός είναι ο πιο αποκλειστικός τομέας γενικά. Μπορούμε να έχουμε μπάνια ουδέτερα ως προς το φύλο σε εταιρικές (ρυθμίσεις). Μπορούμε να είμαστε ουδέτεροι ως προς το φύλο σε διάφορα πράγματα, αλλά στον αθλητισμό, υπάρχει μια κατηγορία ανδρών και μια κατηγορία γυναικών. Είναι ασπρόμαυρο. Δεν υπάρχει άλλη κατηγορία», είπε η Haley.

«Αλλά όταν πρόκειται για ανταγωνιστικό αθλητισμό, για να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο, εκεί υπάρχουν κανονισμοί. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βασιστούμε στην επιστήμη σε αυτό το σημείο όσον αφορά τους κανονισμούς και να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν αντικειμενικό τρόπο ώστε ο καθένας να μπορεί να αγωνιστεί ή να ανταγωνιστεί», είπε ο Ντάνιελς.

Λέει ότι είναι σημαντικό για τους αθλητές να συνεχίσουν να είναι αυθεντικοί όσο πιο δύσκολο γίνεται.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Υπάρχει μια καταπληκτική κοινότητα αποδεκτών ανθρώπων τώρα και υπάρχουν πολύ λιγότεροι αρνητές, αλλά θα έχει μια πρόκληση, αλλά πρέπει επίσης να ξέρει ότι υπάρχουν καταπληκτικοί σύμμαχοι και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτήν ή σε εκείνον ή σε αυτούς. », είπε η Χέιλι.

Η Haley είπε ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να συμβεί η μετάβαση.

«Νομίζω ότι γι' αυτό μια σύνοδος κορυφής όπως αυτό το Σαββατοκύριακο είναι τόσο σημαντική, επειδή μπορούμε να δείξουμε την ανάπτυξη και την ευκαιρία που έχει προκύψει χάρη στις θαρραλέες γυναίκες», είπε ο Ντάνιελς.

Ο επόμενος ρόλος της θα είναι να δουλέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φέτος με εκπομπή. Έχει συνταξιοδοτηθεί ως αθλήτρια και τώρα εργάζεται ως επαγγελματίας ομιλήτρια και είναι πρέσβειρα με το KidSport Calgary, το Protect Our Winters, τους Special Olympics και το WaterAid Canada.

Η Lauren Ritchie ήταν επίσης κεντρική παρουσιάστρια στο Female Sports Summit στο Κάλγκαρι.

Ο Ρίτσι είπε ότι είναι σημαντικό οι αθλητές, οι γονείς και οι προπονητές να συμμετέχουν σε μια συζήτηση που έχει τις ρίζες της στην περιέργεια, εάν περιμένουμε από τους νέους να συνεχίσουν τον αθλητισμό μέχρι την ενήλικη ζωή τους.

«Τι μαθαίνω για τον εαυτό μου και πώς εξελίσσομαι ως άνθρωπος μέσα από τη γλώσσα του αθλητισμού;» είπε ο Ρίτσι.

«Πώς κρατάμε τους αθλητές να ασχολούνται με τα αθλήματά τους; Εάν προσηλώσουμε υπερβολικά μόνο τα τελικά αποτελέσματα και μόνο το τελικό αποτέλεσμα και την τελική βαθμολογία και ασκήσουμε πρόσθετη πίεση εκεί που υπάρχει ήδη πίεση, είναι πιο πιθανό να βιώσουμε αυτή την εξάντληση και αυτή την απογοήτευση και το ποσοστό εγκατάλειψης αυξάνεται», είπε ο Ritchie.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Το κλειδί για τον αθλητισμό στη νεολαία είναι να τους έχει βαθιά περιέργεια για το τι είναι δυνατό για αυτούς. Πώς θέλουν να αρχίσουν να χτίζουν αυτές τις δεξιότητες σε περιβάλλοντα υψηλού στρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αθλητισμό ως γλώσσα για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας να αναπτυχθούμε ως άτομο», είπε ο Ritchie.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading