Κατάταξη των 10 κορυφαίων δεκτών ευρείας εμβέλειας στο 2024 NFL DraftΟ Ryan Dunleavy του The Post δίνει τους 10 κορυφαίους δέκτες του στο φετινό ντραφτ του NFL, με βάση αξιολογήσεις και συζητήσεις με ανθρώπους από όλο το πρωτάθλημα:

1. Μάρβιν Χάρισον Τζούνιορ, Πολιτεία του Οχάιο, 6-3, 209 λίβρες

Πάρτε όλα τα σπουδαία μέρη του παιχνιδιού του πατέρα του στο Hall of Fame — ομαλές διαδρομές, υπέροχα πόδια κ.λπ. — και βάλτε τα στο μεγαλύτερο σώμα του Larry Fitzgerald. Φυσικότητα για αμφισβητούμενα αλιεύματα, ταχύτητα για μεγάλα παιχνίδια. Δύο φορές ο All-American εξαίρεση από όλες τις προπονήσεις και ασκήσεις τύπου συνδυασμού.

Ο Μάρβιν Χάρισον Τζούνιορ ήταν δύο φορές Παναμερικανός στην Πολιτεία του Οχάιο. ΔΙΚΤΥΟ USA TODAY

2. Rome Odunze, Ουάσιγκτον, 6-3, 212

Ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το μέγεθος προς όφελός του, απορροφώντας μεγάλες επιτυχίες και κερδίζοντας το 75 τοις εκατό των 50/50 μπάλων καθ' οδόν για το FBS-best 1.640 γιάρδες την περασμένη σεζόν. Σπάνια ικανότητα να παραμορφώνει το σώμα στον αέρα και να πιάνει ό,τι πιάνει στα χέρια του. Εκπέμπει σταρ.

3. Malik Nabers, LSU, 6-0, 199

Ο ηγέτης όλων των εποχών της LSU στα αλιεύματα (189) και τις γιάρδες υποδοχής (3.003) ήταν μια μηχανή μεγάλου παιχνιδιού. Γιατί; Σπάσιμο τάκλιν και ταχύτητα για να κερδίσετε εύκολο διαχωρισμό και να πάρετε την κορυφή της άμυνας. Η πλειονότητα της παραγωγής από την υποδοχή. Συνελήφθη για παράνομη οπλοφορία (αποχώρησε η κατηγορία).

4. Brian Thomas, LSU, 6-2, 209

FBS-καλύτερα 17 αλιεύματα touchdown με 17,3 γιάρδες ανά αλίευση την περασμένη σεζόν. Η ταχύτητα δημιουργεί προβλήματα για τις γωνίες κάλυψης τύπου. Ευελιξία σχηματισμού σχισμής ή περιμέτρου. Απλώς ξύσιμο επιφάνειας σε ψηλό ταβάνι. Άλλα εργαλεία χρειάζονται ακόνισμα, ιδιαίτερα το πάνω μέρος των διαδρομών.

Ο Μπράιαν Τόμας συγκέντρωσε τα 17 καλύτερα πιάτα από το FBS την περασμένη σεζόν. ΔΙΚΤΥΟ USA TODAY

5. Adonai Mitchell, Τέξας, 6-2, 205

Lanky playmaker γίνεται κάθετη με ευκολία. Παρακολουθεί καλά τη βαθιά μπάλα. Η μεγάλη ακτίνα αλιευμάτων οδηγεί σε μερικά σημεία άλματος-μπαλών στην κόκκινη ζώνη. Το παιχνίδι με δύο τάτσνταουν κόντρα στην Αλαμπάμα άφησε τους σκάουτερ ενθουσιασμένους. Ανάπτυξη διαδρομής-δρομέα. Δεν ήταν μεγάλος παράγοντας σε δύο χρόνια στη Τζόρτζια.

6. Xavier Worthy, Τέξας, 5-11, 165

Ο ταχύτερος χρόνος παύλας 40 γιάρδων στην ιστορία του NFL Combine (4,21 δευτερόλεπτα). Μείωσε τις πτώσεις του από 10 το 2022 – όταν είχε τραυματισμό – σε πέντε σε 114 στόχους. Εκτελεί ευκρινείς διαδρομές, αλλά το λεπτό πλαίσιο είναι ανησυχητικό. Δυναμικός επιστρεφόμενος κουμπιά.

7. Λαντ ΜακΚόνκι, Τζόρτζια, 6-0, 186

Ο καλύτερος φίλος ενός στρατηγού, ο οποίος είναι τεχνικός για την αποκάλυψη. Το τσαντάκι με κόλπα περιλαμβάνει ψεύτικες κεφαλές, κινήσεις start-and-stop και χειρισμό της μόχλευσης του σώματος. Γυαλισμένος δρομέας διαδρομής που γλιστρά μετά το πιάσιμο για να μετακινήσει τις αλυσίδες — όχι μια βαθιά απειλή.

Ο Ladd McConkey συγκέντρωσε 478 γιάρδες σε εννέα παιχνίδια με τη Γεωργία την περασμένη σεζόν. USA TODAY Αθλητισμός

8. Τρόι Φράνκλιν, Όρεγκον, 6-2, 176

Πιάσε και τρέξε όπλο, ειδικά σε κλίση, που ανάβει τα τζετ με την μπάλα στα χέρια. Θα τραβήξει τη βοήθεια ασφαλείας μακριά από άλλους δέκτες. Συνολικά οκτώ 40-yard catches και 14 touchdowns την περασμένη σεζόν. Κάποια συγκέντρωση και αποτυχία ασφάλισης του αλιεύματος αμφισβητήσιμες πτώσεις.

9. Malachi Corley, Δυτικό Κεντάκι, 5-11, 215

Με το παρατσούκλι “The YAC King” για την ικανότητα μετά το αλίευμα. Γρήγορη πρώτη ανάγνωση πολλών θεατρικών παραστάσεων, που οδήγησαν σε 269 επιθετικές πινελιές από το 2021-23, αλλά ερωτήσεις σχετικά με το τρέξιμο στο κάτω πεδίο. Το σωματικό στυλ και οι μεταφορές εν κινήσει συγκεντρώνουν τον Deebo Samuel. Τρέχει μέσα από τάκλιν.

10. Ricky Pearsall, Φλόριντα, 6-1, 191

Έγινε αναμφισβήτητα το One-handed Catch of the Year του 2023 εναντίον της Charlotte — χαρακτηριστικό της κολλητικότητας του. Ομαλή είσοδο και έξοδος στα διαλείμματα. Ποτέ δεν παίρνει ένα play off — ακόμα κι αν η μπάλα είναι μακριά. Θα μπορούσε να αγωνιστεί ενάντια στην κάλυψη του Τύπου.

Ο Ricky Pearsall της Φλόριντα θα μπορούσε να αγωνιστεί ενάντια στην κάλυψη του Τύπου στο NFL. USA TODAY Αθλητισμός

Καθυστερημένος

Xavier Legette, Νότια Καρολίνα, 6-1, 221

Γρήγορα σβήνει και παγιδεύει την μπάλα στην κίνηση. Καλή εφαρμογή για μια ομάδα που εκτιμά τους δέκτες που μπλοκάρουν το τρέξιμο — μόνο ένας τομέας στον οποίο η ισχύς του παιχνιδιού εμφανίζεται από την οθόνη. Μόνο μία μεγάλη σεζόν από τα 53 παιχνίδια καριέρας που παίχτηκαν.

Πέφτοντας γρήγορα

Keon Coleman, Florida State, 6-3, 213

Ο απογοητευτικός χρόνος παύλας των 40 γιάρδων (4,61 δευτερόλεπτα) επισκίασε το κάθετο άλμα 38 ιντσών και το άλμα πλάτους 10 ποδιών, 7 ιντσών. Δάσκαλος στις δεξιότητες άλματος με το ένα χέρι και άλματος με πόντους — μια σημαντική ικανότητα γιατί δεν δημιουργεί πολύ διαχωρισμό.

Μικροσχολικό θαύμα

Luke McCaffrey, Rice, 6-2, 198

Αδελφός του Christian και γιος του Ed, και οι δύο παίκτες του NFL. Ο πρώην στρατηγός εξακολουθεί να μαθαίνει καλύτερα σημεία, αλλά ξέρει πώς να βρίσκει τρύπες σε ζώνες. Μπορεί επίσης να είναι ένα βιαστικό όπλο. Εκπέμπει σκληρότητα, πιστεύοντας ότι κάθε αμφισβητούμενο αλιεύμα πρέπει να είναι δικό του.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading