Κογκρέσος της Νέας Υόρκης πυρπολεί τον Ρότζερ Γκούντελ, το NBC για τον αποκλειστικό αγώνα πλέι οφ του NFL «BS» 110 εκατομμυρίων δολαρίων για το Peacock: «Bait-and-switch»


Η απόφαση του NFL να μεταδώσει το παιχνίδι μπαλαντέρ Chiefs-Dolphins αποκλειστικά στο Peacock – το οποίο απαιτεί από τους θεατές να πληρώσουν για μια συνδρομή – έχει λάβει πρόσθετες αντιδράσεις πριν από το παιχνίδι, με τον εκπρόσωπο Pat Ryan (NY) να κατακεραυνώνει το NFL και το NBC σε μια επιστολή απευθυνόμενος στον επίτροπο Roger Goodell και τον πρόεδρο του NBC Sports Rick Cordella.

«Είναι ντροπή», έγραψε ο Ράιαν στην επιστολή. «Οι φίλαθλοι αντιμετωπίζουν ήδη υπερβολικές τιμές για να παρακολουθήσουν κάθε παιχνίδι κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. δεν τους αξίζει να πιέζονται ακόμη περισσότερο από άπληστες εταιρείες.

«Αυτό το bait-and-switch είναι ιδιαίτερα εξωφρενικό για τους καταναλωτές που ήδη πληρώνουν για το NBC ως μέρος του πακέτου καλωδίων τους. Δεδομένου ότι η Peacock είναι θυγατρική της NBCUniversal, αυτή η αποκλειστική συμφωνία ουσιαστικά χρεώνει διπλά τους πιστούς θαυμαστές για να παρακολουθήσουν παιχνίδια που πίστευαν ότι είχαν ήδη πληρώσει».

Σε επόμενη ανάρτηση στο X, ο Ryan κάλεσε την απόφαση — αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων — «BS» και ζήτησε από το πρωτάθλημα και το δίκτυο «να μας αφήσουν να δούμε το καταραμένο παιχνίδι».


Ο Pat Ryan ρώτησε σε μια ανάρτηση στο X να "ας δούμε το καταραμένο παιχνίδι" μεταξύ των Patriots και των Dolphins.
Ο Πατ Ράιαν ζήτησε σε μια ανάρτησή του στο X να “ας δούμε το καταραμένο παιχνίδι” μεταξύ των Patriots και των Dolphins. AP

Cordella είπε ο Ryan Glasspiegel της The Post νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι «δεν είναι pay-per-view».

«Είναι λίγο πολύ, βάλτε τους στην πόρτα με το ποδόσφαιρο και εκθέστε τους στη βιβλιοθήκη, η οποία πιστεύουμε ότι είναι μία από τις καλύτερες —αν όχι η καλύτερη— στο streaming», είπε ο Cordella στο Glasspiegel. “Είναι πολλά περισσότερα από αυτό το ποδοσφαιρικό παιχνίδι.”

Αλλά ο Ράιαν, ένας Δημοκρατικός στη Βουλή των Αντιπροσώπων που εκπροσωπεί τη 18η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, κατακεραύνωσε τον Γκούντελ και την Κορντέλα καθώς «ξεκόβουν τους θαυμαστές».

«Φτάνει πια», έγραψε ο Ράιαν στην επιστολή του. «Το NFL συγκέντρωσε 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, ενώ η NBCUniversal σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι καιρός να επαναφέρουμε την εξουσία εκεί που ανήκει: με τους οπαδούς.


Ο Ρότζερ Γκούντελ κατονομάστηκε από τον εκπρόσωπο Pat Ryan στην επιστολή του που επέκρινε την απόφαση του Peacock του πρωταθλήματος.
Ο Ρότζερ Γκούντελ κατονομάστηκε από τον εκπρόσωπο Pat Ryan στην επιστολή του που επέκρινε την απόφαση του Peacock του πρωταθλήματος. AP

«Το NFL και το NBC πρέπει να το διορθώσουν. Ζητώ να προσφέρετε το παιχνίδι στην τηλεοπτική μετάδοση, να τερματίσετε οριστικά τις αποκλειστικές και εκμεταλλευτικές προσφορές ροής και να δεσμευτείτε να κάνετε τα παιχνίδια πιο προσιτά και προσβάσιμα για τους θαυμαστές για παρακολούθηση καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.”

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Andrew Yang συνέβαλε επίσης τις σκέψεις του σχετικά με την εκπομπή Peacock την Παρασκευή, ανάρτηση στο Χ ότι “Αν ήμουν Πρόεδρος, δεν θα χρειαζόταν ποτέ να κατεβάσετε το Peacock για να παρακολουθήσετε έναν αγώνα πλέι οφ του NFL.”

Το NFL μετέδωσε το παιχνίδι Bills-Chargers αποκλειστικά στην υπηρεσία ροής τον Δεκέμβριο, και παρόμοια με αυτό το παιχνίδι, οι θεατές στις τοπικές αγορές του Μαϊάμι και του Κάνσας Σίτι μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα στο NBC.

Αμυντικό τέλος των αρχηγών Τσαρλς Ομενίχου ονόμασε τη ρύθμιση εκπομπής Peacock “τρελή”, πολύ.

Προσέφερε στους θαυμαστές συνδρομές στην υπηρεσία για να παρακολουθήσετε το παιχνίδι.

Οι Quarterbacks Patrick Mahomes και Tua Tagovailoa θα συναντηθούν για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, ενώ ο παραλήπτης των Dolphins, Tyreek Hill, θα επιστρέψει στο Arrowhead Stadium για πρώτη φορά μετά την ανταλλαγή του στο Μαϊάμι.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading