«Μην συνηθίσεις να υποφέρεις» στη Γάζα: Salah | Η Express Tribune


ΚΑΪΡΟ:

επιθετικός της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ είπε τη Δευτέρα ότι οι οικογένειες που θρηνούν για τους αγαπημένους τους στη Γάζα δεν πρέπει να ξεχαστούν, καθώς εξέδωσε ένα συγκινητικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα σηματοδοτώντας μόνο το δεύτερο σχόλιό του για τον πόλεμο στον θύλακα.

Ο Σαλάχ δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι πλησίαζε τα Χριστούγεννα με βαριά καρδιά εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό έντονο βομβαρδισμό από το Ισραήλ από τότε που οι μαχητές της Χαμάς ξεκίνησαν μια διασυνοριακή έξαψη στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ λέει ότι οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν 1.200 ανθρώπους και πήραν ομήρους περίπου 240 ανθρώπους στην επίθεσή τους. Ο βομβαρδισμός που ακολούθησε το Ισραήλ στη Γάζα έχει σκοτώσει περισσότερους από 20.400 ανθρώπους και έχει τραυματίσει τουλάχιστον 50.000, σύμφωνα με τις αρχές στη λωρίδα που διοικείται από τη Χαμάς.

«Με τον βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, ειδικά τον θάνατο και την καταστροφή στη Γάζα, φέτος φτάνουμε στα Χριστούγεννα με πολύ βαριές καρδιές και μοιραζόμαστε τον πόνο εκείνων των οικογενειών που θρηνούν για την απώλεια των αγαπημένων τους», Σαλάχ είπε.

“Παρακαλώ μην τους ξεχάσετε και μην συνηθίσετε στα βάσανά τους. Καλά Χριστούγεννα”

Ο Salah έγραψε στους περισσότερους από 63 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram και σχεδόν 19 εκατομμύρια στο X. Ο Salah είχε αντιμετωπίσει κάποια κριτική στην πατρίδα του την Αίγυπτο αφού έμεινε σιωπηλός για το θέμα για περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με πολλούς θαυμαστές να συγκρίνουν τη στάση του με άλλες αραβικές αθλητικές φιγούρες που ήταν πιο φωνές γι 'αυτό.

Αξιωματούχοι της Αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσαν τον Οκτώβριο ότι ο Σαλάχ έκανε μια «σημαντική δωρεά» για να βοηθήσει τον λαό της Γάζας. Στα πρώτα του σχόλια για τη σύγκρουση τον Οκτώβριο, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, ο Σαλάχ ζήτησε να σταματήσουν αυτό που περιέγραψε ως «σφαγές», κάνοντας έκκληση να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Ο 31χρονος είναι ένας από τους πρώτους σκόρερ της αγγλικής Premier League αυτή τη σεζόν.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading