μ.Χ. του αγωνιζόμενου Λούισβιλ λέει ότι ο Πέιν μένει


Εν μέσω εικασιών για επικείμενη αλλαγή προπονητή, ο αθλητικός διευθυντής του Λούισβιλ, Τζος Χερντ, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο επικεφαλής προπονητής μπάσκετ ανδρών, Κένι Πέιν, θα παραμείνει στη θέση του καθώς οι Καρδινάλιοι μπαίνουν στο παιχνίδι του ACC.

Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Λούισβιλ WDRB, ο Χερντ διέψευσε τις φήμες — προς το παρόν.

«Ο Κένι κι εγώ είχαμε πολλές συζητήσεις την τελευταία εβδομάδα και ο Κένι θα είναι ο προπονητής μας καθώς θα μπούμε στη νέα χρονιά», είπε. «Και θα κάνω ό,τι κάνω με κάθε ένα από τα προγράμματά μας, το οποίο είναι να αξιολογώ τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Η ανακοίνωση του Χερντ έρχεται λιγότερο από 24 ώρες αφότου η Λούισβιλ γνώρισε την ήττα με 95-76 από τον αντίπαλο του Κεντάκι, ρίχνοντας τους Cardinals στο 5-7 της σεζόν. Μετά από συνεχόμενες ήττες νωρίτερα αυτόν τον μήνα από 1-7 DePaul και 3-7 Arkansas State, το τελευταίο έρχεται εντός έδρας, κυκλοφόρησαν εικασίες ότι ο Payne επρόκειτο να απολυθεί και να αντικατασταθεί από έναν προσωρινό προπονητή για το υπόλοιπο της σεζόν. Αυτό δεν καρποφόρησε και η Λούισβιλ επανήλθε με μια νίκη 22 πόντων επί του Pepperdine πριν χάσει από το Κεντάκι.

«Αν δεν έχετε κάνει κάποιες καταθέσεις στην τράπεζα, οι άνθρωποι δεν πρόκειται να σας προσφέρουν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας», είπε ο Χερντ στο WDRB. “… Εάν δεν έχετε δημιουργήσει αυτή τη θετική δυναμική και δεν έχετε κάνει κάποιες καταθέσεις με νίκες, οι άνθρωποι θα πουν ότι είναι αρνητικό. Τα αποτελέσματα έχουν σημασία. Έχουν οπωσδήποτε. Άρα, για να απαντήσω στην ερώτησή σας, υπάρχει τρόπος να ανατρέψετε την πέφτει η θερμοκρασία εκτός από τις νίκες σε αγώνες μπάσκετ; Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να γίνει αυτό, για να είμαι ειλικρινής μαζί σου.”

Ο Πέιν, ο οποίος έπαιξε στο Λούισβιλ και κέρδισε ένα εθνικό πρωτάθλημα με τους Καρδινάλ το 1986 προτού επιλεγεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ το 1989, ονομάστηκε επικεφαλής προπονητής του προγράμματος μετά τη σεζόν 2021-22.

Στην αρχική σεζόν του Πέιν στο τιμόνι, η Λούισβιλ έχασε τα πρώτα της εννέα παιχνίδια και τερμάτισε 4-28. Τώρα είναι 9-35 έως 1½ σεζόν.

Εάν η Λούισβιλ έκανε μια κίνηση κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα χρωστούσε στον Πέιν 8 εκατομμύρια δολάρια, την εξαγορά όσων απομένουν στο εξαετές συμβόλαιο που υπέγραψε όταν προσλήφθηκε, είπαν πηγές στο ESPN.

Οι Cardinals δεν παίζουν ξανά μέχρι τις 3 Ιανουαρίου όταν ταξιδεύουν στη Βιρτζίνια.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading