μ.Χ.: Το Ιλινόις αιφνιδιάστηκε από την κατηγορία του βιασμού της Σάνον Τζούνιορ


CHAMPAIGN, Ill. — Αξιωματούχοι στο Ιλινόις είπε ότι εξεπλάγησαν όταν έμαθαν αυτόν τον σταρ μπασκετμπολίστα Terrance Shannon Jr. είχε κατηγορηθεί για βιασμό στο Κάνσας.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ιλινόις, Τζος Γουίτμαν, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είδε τα έγγραφα κατηγορίας και το ένταλμα σύλληψης της Σάνον, που εκδόθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου, μέχρι την Τετάρτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώρες αφότου ενημερώθηκε για την κατηγορία.

Το Ιλινόις ανέστειλε τον Σάνον την Πέμπτη, αφού κατηγορήθηκε για βιασμό για ένα υποτιθέμενο περιστατικό που συνέβη όταν η ποδοσφαιρική ομάδα έπαιζε στο Κάνσας τον Σεπτέμβριο.

Ο Γουίτμαν μίλησε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή πριν από τον αγώνα του Ιλινόις με τον Φέρλι Ντίκινσον.

Ο Γουίτμαν είπε ότι η επικοινωνία που εστάλη στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Αστυνομικό Τμήμα του Λόρενς στην αστυνομία του πανεπιστημίου ανέφερε ότι η Σάνον ενεπλάκη σε ένα περιστατικό σε ένα μπαρ στο Λόρενς του Κάνσας, στις 9 Σεπτεμβρίου, το οποίο ισχυριζόταν το ακατάλληλο άγγιγμα μιας γυναίκας.

Οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου συναντήθηκαν με τη Σάνον αφού έμαθαν για το υποτιθέμενο περιστατικό στο μπαρ. Ο Whitman είπε ότι ο Shannon ήταν “προσεχής” σχετικά με τις δραστηριότητές του στο Lawrence.

Ο Whitman είπε ότι το υποτιθέμενο περιστατικό στο μπαρ ήταν “σύντομα σε λεπτομέρειες”, επομένως δεν ελήφθη καμία ενέργεια από το αθλητικό τμήμα κατά της Shannon.

“Λαμβάνουμε απίστευτα σοβαρά τη σεξουαλική παρενόχληση. Είναι αντίθετη με την αποστολή μας ως πανεπιστημιακό και αθλητικό τμήμα”, είπε ο Whitman. «Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχει τεκμήριο αθωότητας στις νομικές διαδικασίες».

Ο Σάνον, ένας γκαρντ 6 ποδιών από το Σικάγο, ήταν στο Λόρενς για να παρακολουθήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Ιλινόις να παίζει το Κάνσας στις 8 Σεπτεμβρίου.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, το πανεπιστήμιο κατέστησε σαφές ότι ο Σάνον δεν βρισκόταν στο Λόρενς για επίσημες πανεπιστημιακές εργασίες, ούτε ήταν μέλος του ταξιδιωτικού πάρτι του πανεπιστημίου.

Η Σάνον επέστρεψε στο Λόρενς το απόγευμα της Πέμπτης με μέλη του προσωπικού στίβου του Ιλινόις για να συναντηθεί με τις αρχές και να καταβάλει εγγύηση, είπε ο Γουίτμαν. Η Shannon επέστρεψε στο Champaign το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Μαρκ Σάτερ, δικηγόρος της Σάνον στην περιοχή του Σικάγο, εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη λέγοντας ότι η Σάνον δεν ήταν ένοχη.

«Από τον Σεπτέμβριο, όταν εμφανίστηκαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ο Τέρενς συνεργάστηκε με τις αρχές επιβολής του νόμου… δηλώνοντας από την αρχή αθώος», είπε ο Σάτερ.

«Τώρα, αρκετούς μήνες αργότερα, το γραφείο μου έμαθε ότι υποβλήθηκαν επίσημες κατηγορίες εναντίον του χθες στο Lawrence. Σε λιγότερο από 24 ώρες, ο πελάτης μου απάντησε και παραδόθηκε οικειοθελώς στις τοπικές αρχές.

«Ο Τέρενς είναι αθώος για αυτές τις κατηγορίες και σκοπεύει να παραπέμψει σε δίκη την υπόθεσή του».

Με επικεφαλής τον Shannon, το Illinois ανεβαίνει σταθερά στις βαθμίδες της δημοσκόπησης του Associated Press Top 25. Οι Ιλίνι κατετάγησαν στην καλύτερη 11η θέση της σεζόν αυτή την εβδομάδα.

Η Shannon έχει κατά μέσο όρο 21,7 πόντους ανά παιχνίδι, όγδοος στη χώρα και δεύτερος μόνο μετά το AP National Player of the Year. Zach Edey του Purdue στο Big Ten Conference. Σημειώνει επίσης το καλύτερο στην καριέρα του 40,8% στα τρίποντα.

Αυτή είναι η πέμπτη και τελευταία σεζόν στο κολεγιακό μπάσκετ του Shannon. Έπαιξε στο Texas Tech για τρία χρόνια πριν έρθει στο Ιλινόις.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading