Νο. 4 UConn κάνει λόγο για την κορυφαία ομάδα μετά τη νίκηΧΑΡΤΦΟΡΝΤ, Κον. — Άλεξ Καραμπάν ισοφάρισε την καριέρα του με 26 πόντους και το Νο. 4 UConn έκανε την υπόθεση να θεωρείται η κορυφαία ομάδα της χώρας με τη νίκη με 80-67 επί της Τζόρτζταουν την Κυριακή.

Cam Spencer πρόσθεσε 20 πόντους για τους Huskies (15-2, 5-1 Big East) που κέρδισαν τον πέμπτο συνεχόμενο αγώνα τους, όλοι χωρίς αρχικό κέντρο Ντόνοβαν Κλίνγκαν, ο οποίος παρέμεινε εκτός δράσης με τραυματισμό στο δεξί πόδι. Πρωτοετής Κάστρο του Στέφανου πρόσθεσε 14 πόντους.

Ο προπονητής Dan Hurley είπε ότι οι Huskie έχουν κερδίσει το δικαίωμα να κατατάσσονται στο Νο. 1 και αγκαλιάζουν τον “στόχο” που θα έρθει με αυτό.

«Έχουμε τη θέληση και την εμπιστοσύνη ενός προγράμματος πρωταθλήματος, στο μπρουταλιστικό πρωτάθλημα της χώρας», είπε.

Ανώτατος Μάγειρας είχε 18 πόντους και 13 ριμπάουντ για να οδηγήσει τους Χόγιας (8-9, 1-5). Jayden Epps πρόσθεσε 16 πόντους και Dontrez Styles προστέθηκε 11.

Η UConn άνοιξε το παιχνίδι με ένα σερί 6-2, με τρίποντα από τους Spencer και Karaban, προάγγελος για τα επόμενα πράγματα.

Αλλά χωρίς τον Clingan, το UConn δυσκολεύτηκε να περιορίσει τον Cook. Ο μεταγραφικός Fairfield πέτυχε τις πρώτες τέσσερις βολές του και σημείωσε τους πρώτους 10 πόντους της Τζορτζτάουν, κρατώντας τους Hoyas στο παιχνίδι νωρίς.

Ο Κουκ είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ημίχρονο, αλλά έκανε φάουλ με περισσότερα από έξι λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα.

«Είμαι περήφανος για αυτόν», είπε ο προπονητής Ed Cooley. “Επειδή είναι εκεί μέσα και μάχεται. Χρειαζόμαστε άλλα κριάρια εκεί μέσα. Οι Χόγια πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά βοηθώντας τον.”

Ο Καραμπάν είχε πέντε από τα έξι τρίποντά του στο πρώτο 20λεπτο. Το τέταρτο του αγώνα έδωσε στους Χάσκι το πρώτο τους διψήφιο προβάδισμα με 32-22 και οι Χάσκι προηγήθηκαν με 40-31 στο ημίχρονο.

Ο δευτεροετής φοιτητής 6-ποδιών έχει περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου του παίζοντας στο κέντρο με τον Clingan εκτός, κάτι που έχει δημιουργήσει πολλές αναντιστοιχίες και στις δύο άκρες του παρκέ.

«Κανείς δεν πρόκειται να μας λυπηθεί μόνο και μόνο επειδή μας λείπει ένας από τους κορυφαίους παίκτες μας», είπε ο Καραμπάν. Πρέπει απλώς να βγούμε εκεί έξω και να παίξουμε σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο.

Οι Hoyas πλησίασαν έξι πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν.

Οι Χάσκι σούταραν κατά 51% από το παρκέ και έκαναν 13 από τις 24 βολές τους πίσω από το τόξο.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τζορτζτάουν: Οι Χόγια έχουν χάσει τις τελευταίες επτά συναντήσεις με την UConn και τώρα ακολουθούν τη σειρά με τους Χάσκι με 37-36.

UConn: Με τις τρεις ομάδες πάνω από τα Huskies να χάνουν αυτή την εβδομάδα (Purdue, Houston και Kansas), οι υπερασπιστές εθνικοί πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να είναι το Νο. 1 στην ψηφοφορία του AP Top 25 τη Δευτέρα.

Ο ΚΛΙΝΓΚ ΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Χάρλεϊ είπε ότι ο Κλίνγκαν, ο οποίος συμμετείχε σε προθέρμανση την Κυριακή, δεν θα επιστρέψει βιαστικά από τον τραυματισμό του στο πόδι, αλλά ο δεύτερος φοιτητής 7-2 θα μπορούσε να είναι έτοιμος σύντομα σε περιορισμένα λεπτά για τους Χάσκι.

«Έχει την εμπειρία από πέρυσι που ήρθε από τον πάγκο», είπε ο Hurley. «Θα το κάνουμε αυτό αρχικά μαζί του και θα τον παίξουμε όπως κάναμε πέρυσι – σύντομες εκρήξεις έως ότου είναι δυνητικά έτοιμος να κάνει αρχικά λεπτά».

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτή την ιστορία.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading