Οι ελπίδες του Najam Sethi διαψεύστηκαν, ο Mohsin Naqvi αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής PCB


Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Παντζάμπ, Mohsin Naqvi, ο οποίος είναι πιθανό να αναλάβει τον ρόλο του νέου Προέδρου του Πακιστανικού Κρίκετ Board (PCB) έχει εκπλήξει και έχει ταράξει τα πράγματα.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες, ο Ζάκα Ασράφ αντιμετώπισε σημαντική αντίσταση εντός της διαχειριστικής επιτροπής καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του. Η πλειονότητα των εργαζομένων του PCB αντιτάχθηκε, προκαλώντας σκόπιμα διαταραχές στη διαδικασία.

Παρά την ευρέως διαδεδομένη προσδοκία ότι ο πρώην πρόεδρος του PCB, Najam Sethi, θα ανακτούσε τη θέση του, η συμπάθεια πολλών ήταν μαζί του. Ωστόσο, προς έκπληξη όλων, ο νέος επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης PCB που διορίστηκε χθες ήταν ο Mohsin Naqvi. Θα ενταχθεί επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με τον Mustafa Ramday. Εξετάζοντας τις προηγούμενες πρακτικές, ο Πρωθυπουργός επιλέγει ένα από δύο άτομα και αυτό το άτομο γίνεται Πρόεδρος του PCB. Επί του παρόντος, ο Mohsin Naqvi φαίνεται να είναι ο ευνοούμενος υποψήφιος.

Τώρα, το όνειρο να γίνει ο Najam Sethi ξανά πρόεδρος μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο εάν το Πακιστάν Μουσουλμανικό Σύνδεσμο (N) κερδίσει τις γενικές εκλογές και σχηματίσει την κυβέρνηση. Ωστόσο, εάν η εκλογή για τον νέο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου γίνει πριν από αυτό, για τριετή θητεία, ενδέχεται να προκύψουν επιπλοκές. Στο Πακιστάν, ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου διορίζεται πάντα από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είναι συνήθως συμπαθής με κάποιον από το δικό του κόμμα, ως πρόεδρος.

Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου είναι πιθανό να επιλεγεί πριν από τις 4 Φεβρουαρίου. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχώρης έδωσε στον Εκλογικό Επίτροπο την εξουσία να δημιουργήσει το Συμβούλιο των Διοικητών. Ο Shah Khawar αναμένεται να είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος από την Τρίτη έως ότου διοριστεί ο νέος επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου.

Χθες, όταν τα κεντρικά γραφεία PCB στο στάδιο Καντάφι έμαθαν τα νέα ότι ο Mohsin Naqvi έγινε επικεφαλής, το προσωπικό εξεπλάγη. Οι άνθρωποι που ήθελαν να επιστρέψει ο Najam Sethi ήταν απογοητευμένοι. Από την άλλη, ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν θα γίνουν εκθεσιακοί αγώνες γυναικών με το PSL 9 που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπό την ηγεσία του Ζάκα Ασράφ ως αντιπροέδρου, εγκρίθηκε προϋπολογισμός 332 εκατομμυρίων ρουπιών για ένα έργο, το οποίο έχει πλέον τερματιστεί. Ομοίως, πολλά άλλα έργα που ξεκίνησε ο πρώην πρόεδρος, συνολικού ύψους 980 εκατομμυρίων ρουπιών, έχουν τεθεί σε αναμονή. Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση καθισμάτων στο Rawalpindi Cricket Stadium (60 εκατομμύρια ρουπίες), την εγκατάσταση ηλιακού συστήματος στο Gaddafi Stadium Lahore (70 εκατομμύρια) και τη διάθεση 10 εκατομμυρίων ρουπιών για τους οπαδούς της ομίχλης στο National Bank Stadium Karachi, Multan Cricket Stadium και Στάδιο Καντάφι Λαχόρη. Επιπλέον, επιπλέον 840 εκατομμύρια ρουπίες προορίζονταν για την εγκατάσταση ψηφιακών οθονών στα γήπεδα Multan και Rawalpindi.

Η κυβέρνηση δεν ενέκρινε τα έργα και έτσι στην τελευταία συνεδρίαση η διαχειριστική επιτροπή αποφάσισε τη διακοπή τους. Η MC ενημέρωσε στην τελευταία συνάντηση ότι το PCB είχε πολύ καλή απόδοση από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2023. Το κέρδος του Πακιστάν Cricket Board είχε αυξηθεί από το προηγουμένως προϋπολογισθέν ποσό των Rs. 88 εκατομμύρια σε ένα εκτιμώμενο ποσό περίπου Rs. 391 εκατομμύρια παρά τις δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί στο παρελθόν.