Οι παίκτες του Πακιστάν είναι δυσαρεστημένοι με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον Hafeez


Οι παίκτες της ομάδας κρίκετ του Πακιστάν δυσαρεστημένοι με τους αυστηρούς κανονισμούς που επιβλήθηκαν πρόσφατα από τον διευθυντή της Εθνικής ομάδας Mohammad Hafeez κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στην Αυστραλία. Οι νεοεισαχθέντες Τυπικές Λειτουργικές Διαδικασίες (SOPs) έχουν γίνει θέμα συζήτησης και έχουν προκαλέσει τα φρύδια στην ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ενός τοπικού μέσου, ο Hafeez έχει θεσπίσει αυστηρές οδηγίες με πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι της αδράνειας, συμπεριλαμβανομένου ενός προστίμου 500 $ για παίκτες που κοιμούνται στο έδαφος ή εκδηλώνουν αδιαφορία. Ενώ η πρόθεση πίσω από αυτούς τους κανόνες είναι να καλλιεργηθεί μια αίσθηση επαγγελματισμού και συγκέντρωσης, ορισμένοι παίκτες έχουν εκφράσει απογοήτευση, παρομοιάζοντας τη σοβαρότητα των κανονισμών με αυτούς που τηρούνται στα πρωτόκολλα των ομάδων κάτω των 16 ετών.

Οι άτυπες συνομιλίες μεταξύ των παικτών έχουν αποκαλύψει ένα αίσθημα δυσαρέσκειας, ιδιαίτερα όσον αφορά αυτό που αντιλαμβάνονται ως έλλειψη εμπιστοσύνης και εισβολή στον προσωπικό τους χώρο. Οι παίκτες φαίνεται να παλεύουν με τους αυξημένους περιορισμούς και τη φαινομενική απομάκρυνση από τις συνήθεις νόρμες που έχουν συνηθίσει.

Ο Hafeez, υπερασπιζόμενος τους SOP, τόνισε την κριτική φύση της συνεχιζόμενης περιοδείας και την ανάγκη διατήρησης υψηλών προτύπων. Προέτρεψε τους παίκτες να αποφεύγουν να εκδηλώνουν λήθαργο ή αποδέσμευση, ειδικά σε δημόσιους χώρους.